Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2020-02-27
343.26(477)
Б 73
Богдан, І. Патріотв’язні : докум.-біогр. огляд / І. Богдан. - Маріуполь : КИТ, 2018. - 336 с.
 
Це документально-біографічний огляд про бойового офіцера українських спецслужб майора «Домаха», який виконуючи спецзавдання на російсько-українській війні (так званій – «АТО»), потрапляє за грати…Замість слів подяки за своє патріотичне ставлення та гідне виконання службових обов’язків, він отримує ряд звинувачень у скоєнні кримінальних злочинів з терміном позбавлення волі понад 15 років…У слідчому ізоляторі майор «Домаха» знайомиться з такими як і сам – справжніми синами України, з яких військова прокуратура України забажала зробити злочинців…Але їх не зламають ані зрада, ані тюрма, ані прокурори, бо вони не раз дивились смерті в вічі, захищаючи Україну та рідну землю! Вони – ПАТРІОТИ! Точніше – «Патріотв’язні»…

 

323.2(477)"2013/2014"
М 14
Майдан. Пряма мова. Кн. 1 / Нац. мемор. комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності ; розшифрування, упоряд., прим. О. Ю. Чебанюк, розшифрування, упоряд., прим. О. Ю. Ковальова, вступ. сл. І. Пошивайло, відп. за вип. О. Сало. - К. : Нац. музей Революції Гідності, 2019. - 446 с. 
 
35 інтерв'ю, записаних з учасниками та свідками подій Революції Гідності в Україні, складають першу книжку видавничої серії усних історій «Майдан. Пряма мова», започаткованої Національним музеєм Революції Гідності. Упродовж 2014-2019 року науковці зібрали понад 200 інтерв'ю, і сьогодні робота зі збору свідчень триває. Євромайдан - драматичний період новітньої історії України постає перед нами у спогадах, враженнях, роздумах учасників тими епізодами пережитого, які вони особисто вважають важливими, які їх найбільше вразили та запам'яталися. Згідно із засадами усної історії як наукового методу інтерв'ю наведено зі збереженням мовних і стилістичних особливостей оповідей та з мінімальними правками, потрібними для полегшення прочитання.

 

94(477)"2013/2014"
Т 35
Терейковська, С. А. Небесна Сотня. Життєписи . Кн. 1 / С. А. Терейковська ; вступ. сл. І. Пошивайло ; відп. за вип. О. Сало ; Нац. мемор. комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності. - К. : Нац. музей Революції Гідності, 2018. - 432 с.
 
Це перший том. В ньому нариси про 35-х загиблих під час розстрілів на Майдані у лютому 2014. Авторка книги була волонтером під час Революції Гідності. По її завершенню вона зібрала спогади рідних, друзів та знайомих Героїв Небесної Сотні. Намагалася передати їхні характери через біографічні данні. «Чим вони жили до Революції Гідності, які в них були мрії, що вони хотіли, що вони знали, їх кредо. Гідні люди, які були закохані в Україну, улюбленими предметами в усіх була історія, особливо історія України», – розповіла авторка життєпису Героїв Світлана Терейковська.

 

730.071
А 87
Архипенко в західноукраїнському мистецькому дискурсі : (публікації та репродукції 20-30-х рр. ХХ ст. : хрестоматія) / упоряд., літ. ред., прим. В. В. Ґабор. – Л. : Піраміда, 2019. - 300 с.
 
Олександр Архипенко і далі заворожує і не залишає нікого байдужим. Та найбільшою заслугою українського митця перед рідною країною є те, що своїми творами не лише розширив поняття українства, а й підняв його до космічного рівня, тому нам завжди буде важливо осмислювати його мистецький світ, щоб глибше пізнавати себе і свою націю. Отож запрошуємо всіх до своєрідної мандрівки в минуле, до першовитоків творчості Олександра Архипенка в західноукраїнському мистецькому дискурсі 1920–30-х років, аби якнайповніше відчути атмосферу минулого століття і тогочасні настрої.

 

070
В 75
Воронова, М. Ю. Політична журналістика : курс лекцій : конспект / М. Ю. Воронова. - К. : ЛАТ & К, 2019. - 184 с.
 
Конспект лекцій із політичної журналістики охоплює десять основних тем, побудованих за класичним принципом: від термінології, визначення важливих понять (політична журналістика, політична комунікація, державна влада, політичний режим тощо) до тлумачення та введення цих понять у сферу професійної журналістської діяльності («Демократія як політичний режим, спосіб мислення і гарант вільної преси», «Різновиди медіа у країнах демократії (демократичні, незалежні, альтернативні, громадянські ЗМІ) та ідеологія медіадемократії», «Особливості політичної системи України», «ЗМІ в політичній системі України», «Етапи становлення політичної журналістики в Україні», «Актуальні проблеми сучасної політичної журналістики в Україні» тощо).

 

355(477)
Я 49
Якушев, В. Карателі / В. Якушев. - К. : ДІПА, 2018. - 680 с. 
 
Карателі - ярлик, що російська пропаганда упродовж років намагається навісити українським солдатам, які захищають свою землю. Це книга про них - "карателів", звичайних людей, які взяли в руки зброю і пішли захищати свій дім. Опинившись на фронті, вони з вчителів та слюсарів, програмістів та офіціантів перетворюються на воїнів, перед якими пасують елітні війська РФ. У вогні війни вони міцніють, але не втрачають людяності. Про війну та людяність у книзі учасника АТО Влада Якушева.

 

111
П 18
Парахонський, Б. О. Онтологія війни і миру: безпека, стратегія, смисл : [монографія] / Б. О. Парахонський, Г. М. Яворська ; Нац. ін-т стратег. дослідж. - К. : НІСД, 2019. - 560 с. 
 
Монографію присвячено проблемам онтології війни і миру в контексті досвіду України у протидії російській гібридній війні, яка стала довгостроковим чинником деструктивних впливів на українську політичну, економічну та соціальну реальність. Агресивні дії РФ спричиняють руйнівні наслідки для системи світового порядку та міжнародної безпеки, головним чинником дестабілізації безпекового середовища в регіональному оточенні України. У праці сутність війни і миру розкривається через стратегічну та безпекову парадигми, із включенням різнорівневої взаємодії когнітивних смислів. Семантика концептів війни і миру, проблеми соціально-політичної онтології, опис глобального й регіонального стратегічного середовища, стратегічна культура та її зв’язок з дискурсом влади, роль ідентичності та мови війни і, нарешті, стратегія перемоги – стислий перелік питань, що розглядаються в книзі. Автори спираються на припущення про зв’язок онтологічних моделей із сучасними способами ведення воєнних дій, зокрема, про зв’язок гібридної війни з логікою постмодерністського релятивізму і загальною боротьбою із владним порядком. Окрему увагу приділено ролі політики ідентичності та аналізові когнітивного виміру гібридних конфліктів.

 

159.98
З-48
Зеленін, В. В. Основи міфодизайну : психотехнології керування медіареальністю : навч.-метод. посіб. / В. В. Зеленін. - К. : Гнозіс, 2017. - 168 с. 
 
Ми живемо в міфах і міфи живуть у нас. Свідомо чи несвідомо ми, наслідуючи своїх прабатьків, сприймаємо світ за тими ж сакральними сценаріями. Читаючи дитячі казки, слухаючи прадавні мамині колискові чи сучасні шлягери, переглядаючи новини й рекламу по ТБ та в Інтернеті, активно беручи участь у політичному житті або вважаючи себе стороннім спостерігачем історичних подій. Різниці немає. Ми — в міфі. І є ті, хто все життя в міфі, як риба у воді, не помічаючи цього. А є міфотворці, які створюють для нас реальність життя за допомогою медіа. Поки в них виходить добре, усе ніби гаразд, ми навіть не помічаємо нічого, як діти в дитячому садку не замислюються про менеджмент цього закладу. Але, коли сила й фаховість міфотворців слабшають, руйнуються віковічні підпори — усе летить шкереберть: держави розпадаються, люди втрачають смисли, може розпочатися братовбивча війна. Отже, міфи потрібні нам як повітря. Ця книжка відчиняє двері до таємниці управління реальністю, в якій ми звикли жити. Вона буде корисною для політичних психологів, політологів, бренд-менеджерів, рекламістів, маркетологів, політтехнологів, партійних і державних ідеологів, сценаристів і продюсерів, дипломатів, працівників силових структур і державних установ — словом, для всіх, хто за покликом серця або ж родом діяльності є хранителем і новатором міфів. Для тих, хто займається міфодизайном у практичній площині — тобто щодня творить наш світ. Адже саме завдяки тим міфам ми живемо у світі.

 

004.7
К 17
Калінін, О. Ю. Потік клієнтів з Facebook та Instagram : як заробляти за допомогою соц. мереж : настільна книга для підприємців та спеціалістів / О. Ю. Калінін, І. О. Осецимський, О. Аль-Ватар. - Одеса : Олді-плюс, 2019. - 190 с. 
 
Книга занурює читача у світ інтернет-маркетингу і соціальних мереж, навчає орієнтуватися в сучасних технологіях просування і розвитку бізнесу. У книзі описана велика кількість інструментів, які допоможуть зробити рекламу в Інтернеті ефективною. Запропоновані методи сприятимуть зростанню обсягів продажів та впізнаваності бренду без збільшення рекламного бюджету. Розроблені на основі багаторічного досвіду стратегії піднімуть на новий рівень будь-який бізнес, а процес прийняття рішень стане більш швидким та чітким. Об’єднавшись для написання книги, автори підтягнули її корисність до третього ступеню! Саме вона послугує настільною книгою для підприємців, які вирішили самостійно розібратися в основах маркетингу у соціальних мережах, а також джерелом ідей для фахівців.
 

 

004.7
К 66
Кордзая, Н. Р. Основи інтернет-маркетингу : навч. посіб. Ч. 2 / Н. Р. Кордзая. - Херсон : Олді-плюс, 2018. - 164 с.
 
Навчальний посібник «Основи інтернет-маркетингу. Частина 2» розкриває наступні питання: основні поняття інтернет-маркетингу; характерні риси та алгоритм проведення маркетингової кампанії у месенджерах; методика та особливості маркетингу у геосоціальних мережах/сервісах; основи ведення вірусного маркетингу; сутність advergaming; особливості контекстної та банерної реклами у просторі Інтернет; основи партнерського маркетингу; методика та особливості ремаркетингу. У посібнику наведено питання щодо самоконтролю знань студентів, тести та завдання для самостійної роботи. 
 

 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день