Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2020-05-25
355
В 42
Військове право : підручник / Р. Ф. Алієв, О. М. Бериславська [та ін.] ; за ред.: І. М. Коропатнік, І. М. Шопіна ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка, Військ. ін-т. - К. : Алерта, 2019. - 648 с. 
 
У підручнику представлено теоретико-методологічні та практичні засади військового права як комплексної галузі права. Визначено місце і роль військового права у системі права України, закономірності виникнення, існування та розвитку військово-правових відносин, військово-правових норм, які їх регулюють. Підручник відображає структуру військового права і складається з загальної, особливої та спеціальної частин, а також глосарію, в якому містяться визначення основних термінів за кожною темою.
 

 

67.9(4УКР)
Ю 70
Юридичне документознавство : навч. посіб. для підготовки до іспитів / упоряд.: І. В. Тетарчук, Т. Є. Дяків. - К. : Центр учбової літератури, 2013. - 164 с. 
 
Структура посібника побудована на найбільш оптимальному та легкому поданні матеріалу студентам – у запитаннях і відповідях та складається з таких основних розділів курсу: загальнотеоретичні положення юридичного документознавства; діловодство як галузь ведення документів; юридичний документ як основний носій правової інформації; юридична техніка; особливості юридичних документів; документування управлінської діяльності; організація роботи з документами; організаційно-розпорядча документація, особливості складання розпорядчих та організаційних документів; довідково-інформаційні документи, їх складання та оформлення; укладання документів щодо особового складу; особисті офіційні документи.

 

343.13(477)
М 75
Молдован, В. В. 
Слідчі (розшукові) дії : навч.-практ. посіб. / В. В. Молдован, А. В. Молдован. - К. : Алерта, 2019. - 310 с.
 
У навчально-практичному посібнику на основі кримінального процесуального законодавства та практики його застосування висвітлюються питання провадження як гласних, так і негласних слідчих (розшукових) дій та використання їх у кримінальному судочинстві. Подаються схематичні таблиці, презентації, взірці процесуальних документів, рекомендаційна література, інформаційні ресурси.

 

341(4)
Б 24
Бариська, Я. О. 
Правопорядок у державах Центральної Європи у період демократичних перетворень : монографія / Я. О. Бариська, Т. П. Попович ; М-во освіти і науки України, Держ. вищ. навч. закл. "Ужгород. нац. ун-т", Юрид. ф-т. - Ужгород : Видавництво Олександри Гаркуші , 2019. - 208 с. 
 
Монографія присвячена дослідженню окремих елементів правопорядку держав Центральної Європи у період демократичних перетворень, їх теоретичних та практичних аспектів. Вона є науковою працею, в якій на монографічному рівні встановлено зміст понять правопорядку, форми правління, державного режиму та демократії як теоретико-правових категорій. На основі законодавчої бази країн Центральної Європи, міжнародних актів, практики Європейського Суду з прав людини, праць вітчизняних і зарубіжних учених із зазначеної проблеми здійснено порівняльно-правовий аналіз порядку організації публічної влади та методів її здійснення в умовах демократичних трансформацій правопорядку країн Центральної Європи, зокрема, висвітлено основні правові механізми відновлення демократії у ході підготовки до вступу в Європейський Союз. Досліджено специфіку демократичних перетворень національних правопорядків у державах ЦЄ, у тому числі через розкриття характеристики моделей організації публічної влади, засобів забезпечення незалежності судової влади та основних напрямів децентралізації публічної влади. У монографії обґрунтовано роль Європейського Суду з прав людини як одного із ключових органів захисту прав і свобод людини, практика якого є безпосереднім механізмом консолідації демократії у державах Центральної Європи. З’ясовано вплив інститутів Європейського Союзу на підвищення дієвості функціонування правопорядку держав Центральної Європи в умовах їх підготовки до вступу в ЄС та взаємодію з ними після набуття членства.

 

376
Ш 37
Шевців, З. М. 
Основи інклюзивної педагогіки : підручник / З. М. Шевців. - К. : Центр учбової літ., 2019. - 248 с. 
 
Підручник присвячений актуальній проблемі – інклюзії, проблемі включення дітей з особливими освітніми потребами у навчальний процес загальноосвітньої школи. Він є результатом апробації лекційного курсу з навчальної дисципліни «Основи інклюзивної педагогіки». У підручнику узагальнено і систематизовано різні підходи до визначення педагогіки інклюзивної освіти. У ньому відображається особиста позиція автора на обґрунтування методології інклюзивної педагогіки як науки, висвітлюються категорії інклюзивної педагогіки: інклюзивна освіта, інклюзивне навчання, інклюзивне виховання, форми, методи навчання і виховання квазіпрофесійної соціально-педагогічної діяльності, розглянуто ефективні методичні прийоми інклюзивної діяльності, котрі спрямовані на задоволення індивідуальних освітніх потреб усіх учнів.

 

82.09
Б 43
Бєлаш, Г. О. 
Історія античної літератури : навч. посіб. / Г. О. Бєлаш ; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Бердян. держ. пед. ун-т , Ін-т філології та соц. комунікацій. - К. : Центр учбової літ., 2019. - 234 с.
 
У посібнику подається навчально-методичний комплекс із дисципліни «Історія античної літератури» для студентів першого курсу освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» спеціальностей «Українська мова та література», «Мова і література (російська та англійська або німецька)» та «Педагогіка і методика середньої освіти. Мова і література (англійська, німецька та болгарська)», адаптований до умов навчання за кредитно-трансферною системою.

 

159.923
С 12
Савелюк, Н. М. 
Психологія розуміння релігійного дискурсу : монографія / Н. М. Савелюк ; Східноєвроп. нац. ун-т ім. Л. Українки. - К. : КНТ, 2019. - 400 с. 
 
У монографії репрезентовані результати комплексного авторського наукового дослідження. Розглядаються загальнофілософські, загальнонаукові, психологічні та міждисциплінарні аспекти релігійного дискурсу; описуються системотвірні психологічні виміри його розуміння: когнітивно-інтелектуальний, афективно-емпатійний, мотиваційно-цільовий, конативно-нормативний.

 

75.8
М 21
Мальська, М. П. 
Туристичне країнознавство. Європа : навч. посіб. / М. П. Мальська, М. З. Гамкало, О. Ю. Бордун ; М-во освіти і науки України, Львів. нац. ун-т ім. І. Франка. - К. : Центр учбової л-ри, 2009. - 224 с. 
 
Розглянуто туристично-рекреаційний потенціал країн Європи: переважаючі види туризму, головні архітектурні і природні пам’ятки, популярні туристичні маршрути; описано географічне положення, адміністративний устрій та поділ країн, історичні факти.

 

94(477)"19"
Л 63
Лисивець, А. І. 
"Скажи про щасливе життя..." / А. І. Лисивець. - К. : К.І.С., 2019. - 104 с. 
 
В основі збірки — спогади Анастасії Лисивець про Голодомор.    У них дивовижним чином поєднані зворушлива простота і щирість, навіть певна наївність оповіді простої сільської дівчини, на долю якої випали трагічні випробування, і водночас — блискучий письменницький хист, досконале чуття композиції, неймовірно точне й пронизливе відчуття деталі, живої фрази, драматичної ситуації. Твір писала в 70–80-ті роки минулого століття сільська вчителька «в шухляду», без жодних надій на прижиттєве опублікування, і, ймовірно, це теж додає йому неповторної інтонації й цілковитої переконливості як суто літературного, так і важливого історичного документу.

 

811.161.2
Т 65
Трач, Н. 
"Разом - сила!": Риторика українського спротиву : соціолінгвіст. есеї / Н. Трач. - К. : Кліо, 2015. - 144 с.
 
У збірці есеїв авторка пропонує читачеві аналіз понад 800 слоганів українського спротиву – у фокус потрапляє період Євромайдану 2013–2014 рр. та подальший розвиток подій в сучасній Україні. В есеях, які мають і наукове підґрунтя (соціолінгвістика, дискурс-аналіз), риторику суспільних подій висвітлено у науково-публіцистичному стилі. Із цієї збірки можна довідатися, як мова формує ідентичності та цінності, відображає суспільні зміни, якою є динаміка революційної риторики (у зіставленні з попередніми українськими протестами – Студентською революцією на граніті 1990 р. та Помаранчевою революцією 2004 р. та з демонстраціями в інших країнах світу). Революційні слогани виконали як суспільні функції (мобілізації, згуртування протестувальників), так і мовні (комунікативну, експресивну, поетичну), стали частиною аудіовізульного образу майдану, елементом формування колективної пам’яті про нього. У мові протесту і подальшого українського спротиву переплелися вербальна агресія і мовне злагіднення, архаїчні і модерні риси, елементи літературних мов і соціолектів (суржику, азірівки, жаргону, сленгу).

 

94(477)"19"
Т 68
Тріумф людини. Українці в нацистських і радянських концтаборах / І. Бігун, В. Бірчак [та ін.] ; під заг. ред. В. В’ятрович ; Укр. ін-т нац. пам’яті, Центр дослідж. визвол. руху. - Львів : Папуга, 2019. - 200 с. 
 
Цей проект — про те людське, що не здатна знищити жодна система. Про небайдужий погляд, розказану казку, простягнуту руку, розділений окраєць хліба. Про силу волі, віри і любові. Про перемогу надії. Про свободу в серцях. Про тріумф людини. Вихідці з України були в багатьох концтаборах нацистської Німеччини. Представлені тут історії свідчать: багато українців не хотіли миритися з роллю пасивних рабів нацизму. У таборах вони формували мережі взаємодопомоги та підпільні організації, наважувалися на втечі, бунти й повстання. Імперія ГУЛАГ розпочала свою роботу із становленням радянської влади і продовжила вбивати після падіння нацизму. У радянських концтаборах режим винищував українську націю. Але комуністи не досягли цілі. Українські в’язні були серед тих найактивніших, хто зруйнували, здавалося б непереможну, імперію ГУЛАГу. Великою мірою завдяки тим українцям, які не зламались у нацистських і комуністичних концтаборах, ми зараз живемо у вільній незалежній державі.

 

Журнал «Травма»
 
Професійне науково-практичне спеціалізоване видання для ортопедів-травматологів, лікарів швидкої допомоги, лікарів інших спеціальностей, що висвітлює науково-практичні розробки в галузі травматології і ортопедії.

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день