Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Художники Закарпаття


Електронна база «Художники Закарпаття» надає можливість професійним художникам різних жанрів безкоштовно скористатись цим інформаційним ресурсом. До наданої Вами інформації (коротка творча біографія та фото власних творів) мають доступ всі користувачі України та інших країн, що цікавляться образотворчим мистецтвом.

 



Коштура Василь Васильович
Народився :23.02.1940
Місце народження: с.Зняцьово Мукачівського району Закарпатської обл.
Біографія. Художню освіту здобув в Ужгородському художньому училищі, але відчуваючи потребу в подальшому навчанні, вступає до Одеського педагогічного інституту ім. К.Д. Ушинського, де здобув творчу спеціальність - живопис. Після закінчення вузу працює на Ужгородському механічному заводі інженером-архітектором, а з 1992 року - художником-викладачем з малювання в Ужгородському професійному ліцеї.
Як художник Василь Васильович працює в жанрі натюрморту, пейзажної та жанрової композиції, любовно, з поетичним відчуттям оспівує рідну землю, пише польові квіти, соняшники, маки та інше.
У пейзажних картинах митець відображає чарівні краєвиди Карпат.
Водоспади займають почесне місце у творчості художника. Його палітра оптимістична, що надає творам емоційно піднесеного настрою.
З 1976 по 2006 рік художником організовано шість персональних виставок і кожна з них викликала захоплені відгуки у глядачів. Крім того, як активний член творчого об*єднання "Барви Карпат" бере участь у всіх його колективних виставках, загальноміських, обласних, а в 2001 році його картина "Соняшники" була відібрана на республіканську виставку, яка проводилась у рамках всеукраїнського огляду народної творчості. Василь Васильович перебуває у постійному творчому пошуку і за безліч років творчої діяльності знайшов своє творче обличчя.
ПосиланняОписІнше
Коштура Василь, Васильович Василь Васильович Коштура [Текст] / В.В. Коштура // Ужгородське міське творче об*єднання "Барви Карпат", 2008. - С.10     

Агіткультбригада серед колгоспників Міжгірщини 1979р. Полотно, олія, 80х90
Водоспад Шипот 1988р. Полотно, олія, 75х61
Замок у Невицькому 1995р. Полотно, олія, 50х65
Соняшники 1996р. Полотно, олія, 65х50

Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день