Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Роман Вікторович Палійчук

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Роман Вікторович Палійчук

22.02.1988 – 19.07.2023

Звання, посада: молодший сержант
Нагороди:

Рішенням позачергової сесії Ужгородської міської ради від 31 серпня 2023 року, Палійчук Роман Вікторович нагороджений званням «Почесний громадянин міста Ужгорода» (посмертно).


Біографія:

Роман Палійчук народився 22 лютого 1988 року у Хусті. Навчався спочатку в ужгородській школі № 12, а потім у № 9. Згодом було навчання у Київському славістичному університеті за спеціальністю «митна справа». Після служби в лавах Збройних Сил України вступив на економічний факультет Ужгородського національного університету. Працював у правоохоронних органах.

Головний сержант 3-го механізованого взводу 12-ї механізованої роти військової частини А0222 Роман Палійчук загинув у бою біля села Роздолівка Бахмутського району Донецької області 19 липня 2023 року, залишаючись вірним військовому обов’язку та українському народу.

27 линя 2023 року відбулася церемонія прощання та військового почту за загиблим Воїном на площі Народній міста Ужгорода на Закарпатті. Похований з усіма військовими почестями на Пагорбі Слави (кладовище Калварія).

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

На Бахмутському напрямку загинув Роман Палійчук із Ужгорода [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jhmzn. – Назва з екрана.

Ужгород проведе в останню дорогу полеглого у війні Романа Палійчука [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jtrcw. – Назва з екрана.

Головного сержанта Романа Палійчука, який загинув за Україну, провели в останню дорогу в Ужгороді [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/rmdln. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день