Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Олександр Васильович Папп

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Олександр Васильович Папп

08.03.1981 – 16.05.2022

Звання, посада: Солдат, старший бойовий медик 4-ої стрілецької роти 72-го окремого батальйону 101-ої окремої бригади територіальної оборони
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Олександр Папп народився у селі Березово, на Хустщині. Останнім часом працював у Києві лікарем-отоларингологом, науковим співробітником відділу мікрохірургії вуха та отонейрохірургії ДУ «Інститут отоларингології імені проф. О.С. Коломійченка НАМН України».
«Його талант хірурга зцілив сотні хворих, він повертав слух глухим люлям, виконуючи кохлеарну імплантацію, проводив надскладні операції з видалення пухлин основи черепа і вестибулярної шванноми. Багато лікарів, що проходили стажування в  клініці та навчання на курсах мікрохірургії вуха та отонейрохірургії, були вдячні йому за передані знання і турботу», – згадують співробітники Інституту.
З початком російського вторгнення Олександр Папп повернувся з родиною на Закарпаття та вступив добровольцем до лав Хустської тероборони.
16 травня 2022 року Олександр Папп загинув у зоні бойових дій під час обстрілу лікарні, де у той час людей рятували закарпатські лікарі з колегами.
 

 

Вшанування пам'яті:

Пам’ятну дошку Олександру Паппу встановлено на будівлі Заріцької початкової школи Горінчівської сільської ради, де він навчався.

Джерельні приписи:

Двоє лікарів із Хустщини загинули внаслідок ракетного удару по медичній частині у зоні бойових дій [Електронний ресурс] : [Юлія Огієнко та Олександр Папп]. – Режим доступу : https://bit.ly/3PlClro. – Назва з екрана.

Петруньо, К. На Луганщині внаслідок обстрілів загинули двоє лікарів із Закарпаття [Електронний ресурс] : [Юлія Огієнко та Олександр Папп] / К. Петруньо. – Режим доступу : http://surl.li/szfan – Назва з екрана.

Від обстрілу рашистських загарбників загинули двоє закарпатських лікарів [Електронний ресурс] : [Юлія Огієнко та Олександр Папп]. – Режим доступу : http://surl.li/szhhb. – Назва з екрана.

На війні трагічно загинули двоє лікарів із західної України [Електронний ресурс] : [Юлія Огієнко була досвідченим кваліфікованим лікарем, а Олександр Папп – лікарем-хірургом]. – Режим доступу : http://surl.li/szihq. – Назва з екрана.

Горінчівська громада вшанувала пам’ять загиблого рік тому захисника Олександра Паппа [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/syrko. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

 

Новини

2024-05-14
16 травня, о 17:00, в читальній залі нашої бібліотеки відбудеться презентація нової художньої книжки Івана Чендея – відомого письменника, Шевченківського лауреата, сценариста культового фільму «Тіні забутих предків», співзасновника PEN Ukraine. Збірка оповідань «Птах у своєму гнізді», упорядкована донькою автора Марією Чендей-Трещак, цьогоріч побачила світ у київському видавництві "Комора" і вже була презентована у столиці.
У презентації книжки візьме участь упорядниця Марія Чендей-Трещак, акторка Римма Зюбіна, літературознавець Сидір Кіраль. Модеруватиме редакторка обласної бібліотеки Іванка Когутич.
На заході також будуть оголошені результати VI Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози ім. І. Чендея.
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день