Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Юлія Огієнко (Костенко)

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Юлія Огієнко (Костенко)

23.02.1976 – 16.05.2022

Звання, посада: Старший лейтенант, військовий медик
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Юлія Огієнко випускниця Івано-Франківського національного медичного університету, працювала за фахом у місті Хусті Закарпатської області. З перших днів війни не могла залишитись осторонь та поповнила ряди Хустської Територіальної оборони, а згодом поїхала в зону бойових дій рятувати життя нашим воїнам. Служила військовим медиком.
Юлія Огієнко загинула 16 травня 2022 року на Луганщині під час обстрілу медчастини з "Градів". 
Попрощалися з Юлією Огієнко в Івано-Франківську у Будинку смутку та поховали на міському кладовищі на Чукалівці біля Івано-Франківська.
Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Двоє лікарів із Хустщини загинули внаслідок ракетного удару по медичній частині у зоні бойових дій [Електронний ресурс] : [Юлія Огієнко та Олександр Папп]. – Режим доступу : https://bit.ly/3PlClro. – Назва з екрана.
Петруньо, К. На Луганщині внаслідок обстрілів загинули двоє лікарів із Закарпаття [Електронний ресурс] : [Юлія Огієнко та Олександр Папп] / К. Петруньо. – Режим доступу : http://surl.li/szfan. – Назва з екрана.
Від обстрілу рашистських загарбників загинули двоє закарпатських лікарів [Електронний ресурс] : [Юлія Огієнко та Олександр Папп]. – Режим доступу : http://surl.li/szhhb. – Назва з екрана.
Каразуб, І. В Івано-Франківську попрощалися з військовим медиком Юлією Огієнко [Електронний ресурс] / І. Каразуб. – Режим доступу : http://surl.li/szidu. – Назва з екрана.
Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-05-14
16 травня, о 17:00, в читальній залі нашої бібліотеки відбудеться презентація нової художньої книжки Івана Чендея – відомого письменника, Шевченківського лауреата, сценариста культового фільму «Тіні забутих предків», співзасновника PEN Ukraine. Збірка оповідань «Птах у своєму гнізді», упорядкована донькою автора Марією Чендей-Трещак, цьогоріч побачила світ у київському видавництві "Комора" і вже була презентована у столиці.
У презентації книжки візьме участь упорядниця Марія Чендей-Трещак, акторка Римма Зюбіна, літературознавець Сидір Кіраль. Модеруватиме редакторка обласної бібліотеки Іванка Когутич.
На заході також будуть оголошені результати VI Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози ім. І. Чендея.
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день