Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Василь Степанович Бабич

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Василь Степанович Бабич

06.02.1995 – 29.08.2022

Звання, посада: Капітан, командир розвідувальної роти 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Нагороджений медаллю «Захисникам Вітчизни».

Почесним нагрудним знаком «За досягнення у військові службі» ІІ ступеня.

Указом Президента України №76/2024 від 12 лютого 2024 року, "за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку", капітана БАБИЧА Василя Степановича посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Біографія:

Народився 6 лютого 1995 року в місті Мукачево на Закарпатті. Навчався в Мукачівському ліцеї № 6. Після закінчення школи вступив до Військової академії в місті Одеса, де проживав певниий час.

З 2017 року захищав Україну та український народ від російських загарбників. Служив командиром розвідувальної роти 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Сухопутних військ Збройних сил України..

Загинув 29 серпня 2022 року захищаючи Батьківщину та всіх нас від підступного та безжального ворога у боях за звільнення Херсонщини, Героїчно віддавши своє життя.

2 вересня 2022 року в Мукачівському кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері «Почаївська» відбулася церемонія прощання та військового почту за загиблим Героєм. Похований з всіма військовими почестями на Алеї Слави (міське кладовище).

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Бодня, Олександр. У боях за Україну загинув командир розвідувальної роти 128-ї Закарпатської бригади Василь Бабич [Електронний ресурс] / О. Бодня. – Режим доступу : https://bit.ly/3xp843q. – Назва з екрана.

Бодня, Олександр. У Мукачеві попрощалися із загиблим на війні Василем Бабичем [Електронний ресурс] / О. Бодня. – Режим доступу : https://bit.ly/3E96GFM. – Назва з екрана.

Завтра в Мукачеві відбудеться прощання з Героєм Василем Бабичем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/mwwrl. – Назва з екрана.

Завтра Мукачево прощатиметься з полеглим на війні Героєм Василем Бабичем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/mwwrg. – Назва з екрана.

Командир розвідувальної роти 128-ї Закарпатської бригади Василь Бабич загинув під час наступу на Херсонщині [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/mwwqe. – Назва з екрана.

Мукачево. Звершено відспівування загиблого Героя України – Василя Бабича [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/mwwqp. – Назва з екрана.

У війні з російським окупантом загинув командир розвідроти 128-ої закарпатської бригади Василь Бабич [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3RnheW5. – Назва з екрана.

У Мукачеві віддали шану полеглим за Україну захисникам та подякували військовим, які продовжують боронити державу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YtBEAK. – Назва з екрана.

У Мукачеві попрощаються із загиблим на війні Героєм Василем Бабичем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/mwwqz. – Назва з екрана.

У Мукачеві поховають загиблого на війні Героя Василя Бабича [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/mwwqh. – Назва з екрана.

У Мукачеві прощалися з полеглим за Україну командиром розвідроти, Героєм Василем Бабичем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3AISa5h. – Назва з екрана.

Завжди вірний своїй справі: історія відважного командира з Закарпаття Василя Бабича [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/rxilv. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день