Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2021-11-22
159.922
П 78
Про що вона мовчить : книжка, написана жінками для жінок / упоряд.: І. Ніколайчук, С. Світова. - К. : Creative Women Publishing, 2021. - 248 с. 
 
48 текстів про тілесність і сексуальність, біль і зцілення, досвід материнства та проживання важкої хвороби, втрату, токсичні стосунки, відстоювання особистих кордонів і сходження на Еверест — метафоричний та реальний. Головна мета цієї книжки — аби по той бік сторінок почули. Аби жінки, які з дня на день носять у собі свої мовчазні історії, розуміли, що вони не одні. Аби ті, хто хоче здатися, не здавалися. У цій книжці зібрані історії про тілесність, сексуальність, біль, пошуки ідентичності, материнство, досвід важкої хвороби, токсичні стосунки та зцілення. Це книжка-розрада, книжка-виклик, книжка-посестра.
 

 

159.93
П 19
Пастуро, М. Кольори наших споминів / М. Пастуро ; пер. з фр. А. Рєпа. - К. : Ніка-Центр ; Львів : Видавництво Анетти Антоненко, 2020. - 232 с. 
 
Чи замислюємося ми, яку роль грає колір у нашому житті? Мабуть, що ні. Адже ми так звикли до різнобарв’я світу, що у вирі сучасного життя майже не помічаємо цього. Утім колір має давню, багату й загадкову історію. Ви хочете дізнатися, коли жовтий став кольором перемоги і чому діти не люблять фіолетовий? Чому червона автівка не надто пасує поважному «батечку сімейства» і чи справді спати на чорних простирадлах означає прикликати до себе ночами диявола? Чому зелений іще від доби Середньовіччя набув поганої слави, що подеколи переслідує його й сьогодні, а смужки на одязі донедавна сприймали як щось непристойне? Тож вирушайте у захопливу подорож разом із французьким істориком Мішелем Пастуро — ерудованим мрійником, цікавим оповідачем, знаним фахівцем кольорів. Його «хроматичний щоденник», довжиною в півстоліття (1950–2010), простежує історію кольорів у Франції та Європі й охоплює чи не всі царини людського життя — одяг і їжу, спорт і кіно, літературу, мову та живопис, емблеми, герби та прапори, музеї, метро тощо. Кольори навкруги. Варто їх побачити.

 

159.9
Ф 91
Фройд, З. Невпокій в культурі / З. Фройд ; пер. з нім. Ю. Прохасько. - Львів : Апріорі, 2021. - 120 с. - (Споконвічна мудрість). 
 
У пізньому есеї «Невпокій в культурі» (1930), одному з найвідоміших, але й найскладніших своїх творів, Зиґмунд Фройд (1856–1939) досліджує динамічні та афективні основи процесу культури. В парадигмі «другої теорії потягів» та «другої топіки» — структурної теорії психічного апарату — він переосмислює і водночас поглиблює свої давніші міркування про виникнення і логіку культури й цивілізації. Концептуальним ядром є спостереження: розвиток культури неминуче пов'язаний з наростанням почуття провини. Пильно простежений також метапсихологічно виснуваний взаємозв'язок між культурно зумовленою відмовою від задоволення потягів, усамостійненням потягу смерті і вивільненням внутрішньої деструктивності. «Невпокій в культурі» — один із найзначущіших психоаналітичних внесків до культурної антропології та один із найвпливовіших творів сучасності.

 

004.7
Г 85
Грінгард, С. Інтернет речей / С. Грінгард ; пер. з англ. Л. Герасимчук. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 176 с.
 
Уявіть собі світ, в якому немає автокатастроф, адже існують спеціальні автоматизовані пристрої, що слідкують за безпекою на дорозі. Уявіть, що відтепер порятунком людей займаються дрони, а найскладніші лікарські операції можна проводити дистанційно. Усю рутинну роботу виконують роботи, а людина займається улюбленими справами. Фантастика? Ні, це реальність, яку пропонує нам Інтернет речей - тренд сучасності і перспективи майбутнього, яке вже не за горами. У цій книжці автор знайомить читача з ідеальним світом технологій майбутнього, найновішими розробками та різноманітними ІТ-ноу-хау, які зроблять життя людини максимально комфортним. Але паралельно Семюель Грінгард прораховує всі ризики та небезпеки такого ідеального техносвіту: комп'ютерні злочини, кібертероризм та мережева зброя, тотальний контроль та загроза конфіденційності, приватному життю людини. Ця захоплива наукова розвідка - справжня подорож до майбутнього! А от мріяти про нього чи боятися - вирішувати вам. Семюель Грінгард - популярний американський письменник та журналіст, автор 7 книг та майже 2000 статей для таких авторитетних журналів та періодичних видань, як American Way, Discover, Engineering Inc., Industry Week, Los Angeles. Співпрацював із Microsoft, Intel, Cisco Systems та Honda. Обіймав посаду президента Американського товариства журналістів і авторів, проводив тематичні лекції та майстер-класи в університетах, брав участь у ток-шоу в ефірі телеканалу Fox.

 

658.8
С 50
Смарт, Р. Agile-маркетинг. Перетворення досвіду клієнтів на вашу конкурентну перевагу / Р. Смарт ; пер. з англ. Л. Герасимчук. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 208 с. : іл. 
 
Індустрія маркетингових технологій переживає потужний цикл інновацій. Змінюються споживачі та їхні потреби, а схема роботи й послуг досі неефективна. «Agile-маркетинг» пропонує ідеї, які допоможуть маркетологам створити нову культуру для задоволення вимог сучасного маркетингу. Постійне вивчення клієнта та аналітика, а головне, гнучкість планування замість жорстких графіків. Поєднання адаптивних підходів із традиційними практиками маркетингу, концепція agile-методів, огляд скраму та канбану, реалізація agile-методу, сучасний маркетинг і досвід клієнта, економіка співпраці й контент-маркетинг із застосуванням agile-методів; цікаві випадки з практики, дібрані з масштабного досвіду автора (від стартапів до роботи в глобальній технологічній компанії високого рівня), — усе це відчиняє двері до маркетингу нової ери. Роланд Смарт — досвідчений маркетолог, експерт у сфері розвитку продукту та послуг, віце-президент із соціального маркетингу Oracle — американської корпорації, найбільшого у світі розробника програмного забезпечення. Смарт активно використовує свої прогресивні ідеї та практики agile-маркетингу, керуючи процесом залучення маркетингових технологій у численних компаніях.
 
 

 

53
Р 58
Ровеллі, К. 7 основних уроків з фізики / К. Ровеллі ; пер. з англ. А. Луїс. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 96 с. : іл. 
 
Наукова революція, яка стрімко наближає людство до міжзоряних мандрівок, зробила фізику цікавою не лише вченим. У семи захоплюючих уроках Карло Ровеллі наближає читачів до розуміння підвалин загальної теорії відносності, величної архітектури Всесвіту і фізики елементарних часток, квантової механіки і квантової гравітації, над таємницями яких б’ються фізики-теоретики. Автор надзвичайно чесний з читачем, не намагаючись уникнути складних для розуміння моментів, але, зачарований красою безмежного зоряного неба, робить свою розповідь яскравою і розумною, маючи на меті головне: наука про Всесвіт не може бути нудною. І від дивовиж цього Всесвіту справді захоплює дух… «Сім основних уроків фізики», присвячені «найпрекраснішій з теорій» — теорії відносності Альберта Ейнштейна — миттєво стали бестселером на батьківщині автора: за шість місяців було продано 140 тисяч примірників та побито рекорд «П’ятдесяти відтінків сірого», що одночасно надійшли до продажу в італійських книгарнях. Сьогодні книга Карло Ровеллі перекладена 21 мовою, і, пояснюючи її успіх у інтерв’ю газеті The Guardian, автор сказав: «Я думаю, людям подобається, що це відносно просто, але є багато поезії в тому, щоб спробувати показати красу природи…»
 

 

329(477)
П 56
Понипаляк, А. Останній командир УПА : життя і боротьба Василя Кука / А. Понипаляк. - К. : Наш формат, 2021. - 270 с. : фото. - (Наш пантеон). 
 
Тематика книги Історія України, ХХ століття, національно-визвольна боротьба. "Останній командир УПА. Життя і боротьба Василя Кука": є люди-епохи, а є люди — кілька епох. Такою особистістю був останній командир УПА Василь Кук. Він народився до Першої світової, пережив лихоліття Другої світової, розквіт і згортання діяльності УПА, потрапив у радянський полон і разом з Україною отримав омріяну свободу в 1991-му. Як сімейна скрута вплинула на його погляди? Коли він загорівся ідеєю збройної боротьби? Як пережив смерть братів Ілька й Іларія, яких стратили за українську державність? Як вибудовував мережу ОУН у Дніпропетровську й перебував у підпіллі на Волині й Галичині? Як продовжував тиху боротьбу в 1970–1980 роки й отримав «друге дихання» після незалежності? На всі ці питання відповідає історикиня Аліна Понипаляк. Авторка дослідила архівні дані та спомини людей, які особисто знали Василя Кука, поспілкувалася з рідними, побувала там, де він народився, жив і творив. Усе це допомогло показати, яким був Кук і як він боровся за українську незалежність. Аліна Понипаляк — кандидатка історичних наук, дослідниця українського визвольного руху, науковиця Національного музею історії України, співкоординаторка громадської ініціативи «ВимкниРосійське». 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутат Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-15
"Українська література, як і всі інші явища у нашій країні, зазнає відчутного впливу війни. Якщо раніше ми говорили про ветеранську та волонтерську прозу, то після 24-го лютого минулого року тема російсько-українського конфлікту стала однією з наріжних для усієї української літератури" (Олександр Мимрук, Читомо) В рамках Національного тижня читання поезії, який відбудеться з 16 по 24 березня цього року, в нашій бібліотеці відбудуться читання віршів з фронту. Запрошуємо усіх бажаючих! Дата і початок вечора: 20 березня, 16:30. Локація: проспект Свободи, 16, читальна зала. #тижденьпоезії2024
2024-03-15
Друзі, ми підготували для вас цікавий безкоштовний майстер-клас з виготовлення мила. 19 березня о 16.00 чекаємо вас. Всі матеріали надаємо. Кількість місць обмежена. Реєстрація обов'язкова. https://forms.gle/o8T9uur4AQnZdrU28 Місце зустрічі: пр. Свободи, 16 Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France
2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

2024-03-14
Подія весни❗️  21 березня о 17:00❗️  Презентація книги "НЕЗЛАМНІ звички" в Ужгороді📘📒  На цю книгу чекало багато людей, особливо 48 незламних жінок, які поділилися на її сторінках своїми історіями, з метою підтримати наших людей душевно, емоційно, психологічно.   48 корисних розповідей про життєві цінності, про те, що допомагає саме зараз у повсякденному житті підтримувати в ресурсі свій емоційний та фізичний стан.   Ця книга, як мудра подруга, буде поруч і знайде для вас потрібні слова.  На вас чекає зустріч з авторками збірки. Ви зможете зазирнути за лаштунки обкладинки та почути найцікавіше з перших вуст.   Ви зможете придбати книгу з автографами авторок📖✍🏻  Частина коштів буде переказана на підтримку наших Героїчних Захисників💙💛 
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день