Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ЗБЕРІГАННЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ФОНДІВ

2021-12-03
625.7(477)
Н 72
Нова дорожня інфраструктура [Образотворчий матеріал] : велике будівництво доріг і мостів : фото- історії / Укравтодор. - [К.] : [б. и.], [2021]. - 52 с. : фото.кол. - (Велике будівництво. Програма Президента України). - Назва на тит. арк. : Велике будівництво доріг і мостів. - (в опр.) 
 
У 2020 році Україна зробила прорив у розбудові дорожньої інфраструктури. В даному фотоальбомі зібрано найгарніші фото-історії того, що вдалося відбудувати менше ніж за рік.
 

633
Р 75

Рослинництво [Текст] : підруч. для студентів вищ. навч. закл. / В. В. Базалій, О. І. Зінченко [та ін.]. - Стер. вид. - Херсон : Олди-плюс, 2019. - 520 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 507-518

У посібнику наведена систематика зернових злакових та бобо-вих, коренеплодів, бульбоплодів, олійних, ефіроолійних, прядивних, нар-котичних культур. Викладені їхні морфологічні та біологічні особливості. Висвітлені практичні проблеми оцінки якості зерна та плодово-овочевої продукції. Наведена технологічна оцінка якості зернових та технічних культур. Розглянуті сучасні способи зберігання зерна та консервування плодоовочевої продукції.

004
О-76
Остапов, Сергій Едуардович. Кібербезпека [Текст] : сучасні технології захисту : навч. посіб. / С. Е. Остапов, С. П. Євсеєв, О. Г. Король ; М-во освіти і науки України, Харк. нац. екон. ун-т ім. С. Кузнеця. - Львів : Новий Світ-2000, 2021. - 680 с. 
 
У пропонованому виданні викладені основи сучасного захисту інформації в комп’ютерних системах, не пов’язаних з державною таємницею. Посібник складається з теоретичного матеріалу та лабораторного практикуму. У теоретичній частині висвітлено основні поняття й подані визначення, які стосуються захисту інформації, формування політики безпеки. Розглянуто критерії оцінки захищеності комп’ютерних систем, основи криптографічного захисту інформації, захист інформації від несанкціонованого доступу в сучасних операційних системах, описано комплексні системи захисту в корпоративних інформаційних системах
 
658(73)
М 15
Маккензі, Геміш. 
На шаленій швидкості [Текст] : як Tesla Ілона Маска спричинила електричну революцію, яка покладе край нафтовій ері / Г. Маккензі ; пер. з англ. М. Смагіна. - К. : КМ-БУКС, 2020. - 312 с.
 
Випустивши у 2018 році електричний автомобіль преміум-класу Tesla Model 3 для масового ринку, компанія Tesla кинула виклик не лише автовиробникам з Детройта, які користуються державною підтримкою, а і найбільшим світовим нафтовим корпораціям та їхнім бенефіціарам. Долаючи шалену конкуренцію, вона революційно змінила стосунки суспільства з автотранспортом. Ба більше, компанія заприсяглася, що не зупиниться, допоки дорогами не їздитимуть тільки електричні автомобілі. А сприятимуть цьому не лише потужна інфраструктура самої компанії з її величезною фабрикою акумуляторів, а й стрімке зростання інтересу до електрокарів у світі, насамперед у Китаї, де так багато успішних промисловців, що мають гроші та доступ до міжнародного ринку. Загалом це історія про американську винахідливість, про бажання і потенціал компанії Tesla разом із Ілоном Маском змінити історію. Тож пристебніть паски безпеки, панове!
 

911
Л 22

Ландшафтознавство [Текст] : навч. посіб. для студентів спец. 103 "Науки про Землю", а також для викладачів географії, екології / С. І. Матковська, М. М. Світельський [та ін.] ; М-во освіти і науки України, Поліський нац. ун-т. - Херсон : Олди-плюс, 2021. - 144 с.

Викладено сучасні підходи до основ ландшафтознавства. Висвітлено основні поняття ландшафтознавства, розглянуто структуру та властивості геосистеми, охарактеризовано особливості впливу людської діяльності на природні ландшафти.
Для студентів спеціальності 103 «Науки про Землю», 101 «Екологія» та споріднених спеціальностей.

620.2
С 28
Сегеда, Михайло Станкович. Нетрадиційні та відновлювані джерела електроенергії [Текст] : навч. посіб. / М. С. Сегеда, М. Й. Олійник, О. Б. Дудурич ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т "Львів. політехніка". - Львів : Видавництво Львів. політехніки, 2019. - 225 с.

 У навчальному посібнику розглянуто теоретичні засади та основні способи раціонального перетворення та використання відновлюваної енергії, отриманої із нетрадиційних джерел, для генерування електроенергії. Висвітлено економічні та екологічні аспекти використання відновлюваних джерел енергії на сучасному етапі. Зміст навчального посібника відповідає робочій програмі навчальної дисципліни "Нетрадиційні та відновлювані джерела електроенергії" для студентів спеціальності "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" усіх форм навчання.

636.7
Г 70
Горовіц, Александра.Собакознавство [Текст] : що собаки знають, бачать і відчувають нюхом / А. Горовіц ; пер. з англ. Н. Лавська. - К. : КМ-БУКС, 2020. - 312 с. : іл. - (Бестселер № 1 за версією The New York Тimes). - Бібліогр.: с. 289-307.

Усі, хто обожнює собак, мають змогу разом із американською вченою-когнітивістом Александрою Горовіц підняти завісу над їхнім загадковим світом - дізнатися, що і як бачать наші чотирилапі друзі, як вони чують і що відчувають, що знають і розуміють. Читачі ознайомляться з результатами новітніх досліджень у галузі фізіології та психології тварин, які пояснюють неймовірні можливості та здібності собак, зокрема здатність виявляти хвороби, навички зчитування думок і бажань своїх господарів, "багатофункціональність" собачого хвоста.

656.13
Д  75
Дрозд, М. І. Підручник водія: основи керування автомобілем [Текст] / М. І. Дрозд, К. С. Зозуля. - К. : [б. и.], 2021. - 198 с.

У книзі викладено техніку користування органами керування автомобіля починаючи від посадки в автомобіль і закінчуючи особливостями керування автомобілем у складних дорожніх умовах. Матеріал викладено з позиції забезпечення безпеки дорожнього руху і відповідно до вимог Правил дорожнього руху України.

641.55(477)
І-25
Івченко, Зоряна. Готуємо по-українськи [Текст] : приготування страв та фото авторки / З. Івченко ; фото З. Івченко. - Львів : Урбіно, 2021.

Книга відомої фуд-блогерки Зоряни Івченко, авторки понад двох десятків кулінарних книжок, призначається як для вправних куховарів, так і для початківців: кожен знайде тут рецепти до душі. Любите проводити на кухні багато часу й дивувати рідних та друзів утіленням вишуканих рецептів? Обожнюєте смачненьке, але не любите годинами стриміти біля плити? У цій книзі знайдуться рецепти для кожного — геть усе, від закусок аж до десертів.

69
В 48
Вінниченко, Варвара Іванівна. Енергозбереження та екологія виробництва будівельних матеріалів [Текст] : навч. посіб. / В. І. Вінниченко, Т. Г. Іващенко, О. М. Рязанов. - Стер. вид. - Херсон : Олди-плюс, 2019. - 212 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 206-211. - (в опр.)

Навчальний посібник може бути використаний студентами для виконання розрахунків затрат теплової енергії та викидів газоподібних забруднюючих речовин у навколишнє середовище при виробництві будівельних матеріалів. Наведені розрахунки призначені для використання у курсових та дипломних проєктах.

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день