Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2020-02-03
821.111(73)
К 78
Крайтон, Майкл. Парк Юрського періоду : [роман] / М. Крайтон ; пер. з англ. Р. Клочко. –  К. : КМ-БУКС, 2017. – 544 с.
 
Вчені винайшли унікальну технологію відновлення та клонування ДНК динозаврів. Нарешті здійснилися найбентежніші фантазії людства. Чудові й таємничі створіння, вимерлі вічність тому, знов заселили Парк юрського періоду, і незабаром подивитися на них матиме змогу будь-хто на світі. Аж тут відбувається неочікуваний збій...У романі "Парк юрського періоду" Майкл Крайтон поєднує свій заворожливий талант і науковийпідхід, щоб створити один з найцікавіших технотрилерів.Майкл Крайтон - американський письменник, продюсер, режисер та сценарист. Насамперед відомий як автор романів "Парк Юрського періоду" та "Загублений світ", а також низки книг у жанрі наукової фантастики, медичної фантастики та трилера.
821.111(73)
Г 47
Гілл, Джо. Пожежник : [роман] / Д. Гілл ; пер. з англ. Є. Гірін. – К. : КМ-БУКС, 2017. – 704 с.
 
Ніхто не знає, як все почалося. Жахлива пандемія захоплює місто за містом, її причина — загадковий вірус Draco Incendia Trychophyton — нікого не щадить. Не змилувався він й над колишньою медсестрою Гарпер Ґрейсон, яка доглядала за хворими. Бути зараженим «Драконом» означає весь час боятися за власне життя, адже якщо хворого не знайдуть фанатики, що вбивають заражених, то рано чи пізно він просто згорить живцем. Але Гарпер Ґрейсон сподівається зберегти життя якщо не собі, то хоча б своїй майбутній дитині. Допомогти в цьому може Пожежник — загадкова людина в жовтому костюмі, яка навчився контролювати хворобу. Чи встигне Гарпер оволодіти його секретами перш ніж спалахне полум'я?..
821.111
Д 29
Делані, Дж. П. Та, що була раніше : роман / Дж. П. Делані ; пер. з англ. О. Лобастова. – К. : КМ-БУКС, 2017. – 432 с.
 
Джейн оселяється в будинку, що вражає своїм екстравагантним дизайном, мінімалістичним інтер’єром і … дивними правилами проживання. Незабаром вона дізнається про загадкову смерть попередньої мешканки - молодої жінки, схожої на неї саму як за віком, так і за зовнішністю. Намагаючись з’ясувати, що стало причиною загибелі бідолашної, Джейн раптом усвідомлює, що певною мірою повторює її життя. Про що цей захоплюючий психологічний трилер? Про життя у різних його виявах, а саме про кохання, пристрасть, «ідеальні» стосунки, а також про те, що рано чи пізно кожна людина має визначитися з власними пріоритетами.
 
821.111(94)
К 41
Кініллі, Томас. Список Шиндлера : роман / Т. Кініллі ; пер. з англ. Г. Яновська.– 3-є вид. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 432 с.
 
Світовий бестселер, удостоєний Букерівської премії та екранізований Стівеном Спілбергом. В основу роману лягли спогади в`язня краківського гетто, приреченого на смерть і врятованого Шиндлером.Успішний бізнесмен Оскар Шиндлер відкриває в Кракові фабрику з виготовлення посуду. Для нього євреї з гетто і табору Плашув — просто дешева робоча сила. Однак зовсім скоро він відчуває безмежну повагу та співчуття до своїх робітників. Коли людей з Плашува починають перевозити до Аушвіцу, Оскар за допомогою свого друга, Іцхака Штерна, складає список тих, кого він нібито бере на фабрику.До нього увійшли понад тисячу людей, приречених на смерть. Аби врятувати їх, Шиндлер не шкодував ані грошей, ані сил, ані часу.
821.111(73)
Ґ 85
Ґрін, Джон. Досить Катрін : [роман] / Дж. Ґрін ; пер. з англ. М. Марченко. – К. : КМ-БУКС, 2017. – 280 с.
 
Усі Катріни завжди розривали з Коліном стосунки. Дев'ятнадцять Катрін, якщо точно. Вундеркінд і віртуоз анаграм вирушає в далеку автомобільну мандрівку. Без Катріни. Любов, дружба і померлий австро-угорський ерцгерцог дають у підсумку несподіваний серцезмінний результат у цьому вигадливо закрученому дотепному романі про те, як юнак загубив і знайшов себе. Роман-лауреат премії Майкла Прінца. Роман-фіналіст книжкової премії Los Angeles Times. Справжня чарівність цієї книги у характерах головних героїв - життєствердних, розумних, які не вписуються в суспільні рамки. А ще діалоги! У книгах Джона Гріна діалог – це зброя, яка вражає читача до глибини душі.

 


Новини

2024-05-17

Запрошуємо всіх охочих на відкриття виставки.
Захід присвячений підсумкам роботи групи "Вишивка стрічками" та хору "Калина" Ужгородського університету третього віку ГО "Справа Кольпінга в Україні"

2024-05-17

Шановні користувачі, пропонуємо  вашій увазі нові надходження до Відділу краєзнавства.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день