Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

2020-10-29
342.8(477)
О-75
Особливості реалізації виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та їх законодавче забезпечення : [збірник] / Ін-т законодавства Верх. Ради України, Європ. коміс. "За демократю через право" (Венеційська коміс.) ; упоряд. : А. Санченко, С. Ткаченко. – К. : Фенікс, 2018. – 160 с. : іл., табл. – Бібліогр. у підрядк. прим.
 
Збірник містить матеріали аналітичного науково-практичного дослідження, доповідей і виступів українських експертів і науковців, що здійснені та представлені у рамках спільного проекту Інституту законодавства Верховної Ради України та Європейської Комісії Ради Європи «За демократію через право» «Особливості реалізації виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та їх законодавче забезпечення», а також тексти відповідних законопроектів, зареєстрованих у Верховній Раді Україн.
Видання розраховане на народних депутатів України, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, науковців, практикуючих юристів, студентство та громадськість.
342.8(477)
А 64
Аналіз стану та пропозиції щодо доопрацювання проекту Виборчого кодексу (№3112-1) : матеріали за результатами регіон. дискусій / Ю. Ключковський [та ін.]. – К. : Фенікс, 2018. – 98 с. – Бібліогр. у підрядк. прим.
 
До публікації увійшли аналітичні матеріали, висновки та рекомендації експертів Європейської Комісії за демократію через право (Венеційська комісія) за результатами регіональних публічних обговорень основних процедур, підходів та спірних питань, закладених у проєкті Виборчого кодексу України № 3112-1, а також позицій, які були запропоновані народними депутатами України в якості поправок до проєкту Виборчого кодексу.
Регіональні публічні обговорення відбулися протягом червня-вересня 2018 року в 12 обласних центрах України.
Видання розраховане на народних депутатів України, експертів з виборчого законодавства, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, науковців, практикуючих юристів та громадськість.
342.8(4)
Є 24
Європейський демократичний доробок у галузі виборчого права : матеріали Венец. Коміс. : в 2 ч. Ч. 1 / Ін-т виборчого права ; за ред. Ю. Ключковський. – Вид. 3-тє, випр. і допов. – К. : Логос, 2016. – 552 с. – Бібліогр. у підрядк. прим.
 
До матеріалів увійшли доповіді, висновки, резолюції, рекомендації органів Ради Європи, насамперед Європейської Комісії за демократію через право (Венеціанська Комісія), а також Парламентської Асамблеї, Комітету Міністрів і Конгресу місцевих та регіональних влад, які стосуються галузі виборчого права та деяких суміжних питань.
Розраховано на фахівців у галузі конституційного, зокрема виборчого, права – науковців, аспірантів та студентів юридичних та політологічних спеціальностей, політиків, експертів та фахівців-практиків з питань виборчого права та виборчого процесу. Розраховано на фахівців у галузі конституційного, зокрема виборчого, права – науковців, аспірантів та студентів юридичних та політологічних спеціальностей, політиків, експертів та фахівців-практиків з питань виборчого права та виборчого процесу.
342.8(4)
Є 24
Європейський демократичний доробок у галузі виборчого права : матеріали Венец. Коміс. : в 2 ч. Ч. 2 / Ін-т виборчого права ; за ред. Ю. Ключковський. – Вид. 3-тє, випр. і допов. – К. : Логос, 2016. – 472 с. : табл. – Бібліогр. у підрядк. прим.
 
До матеріалів увійшли доповіді, висновки, резолюції, рекомендації органів Ради Європи, насамперед Європейської Комісії за демократію через право (Венеціанська Комісія), а також Парламентської Асамблеї, Комітету Міністрів і Конгресу місцевих та регіональних влад, які стосуються галузі виборчого права та деяких суміжних питань.
Розраховано на фахівців у галузі конституційного, зокрема виборчого, права – науковців, аспірантів та студентів юридичних та політологічних спеціальностей, політиків, експертів та фахівців-практиків з питань виборчого права та виборчого процесу.
019.94(477)
Н 35
Національна академія наук України. Анотований каталог книжкових видань 2019 / упоряд. : М. В. Язвинська, Ю. В. Діденко. – К. : Академперіодика, 2020. – 364 с. – Покажч.: с. 355-362.
 
П’ятнадцятий щорічний анотований каталог книжкових видань Національної академії наук України традиційно сформований на підставі річних звітів наукових установ НАН України та контрольних примірників видань, що їх подають до Науково-видавничої ради НАН України академічні установи. До каталогу включено бібліографічні описи книжкових видань, випущених протягом 2019 року, — наукових монографій, неперіодичних збірників наукових праць, словникових, довідкових, енциклопедичних, науково-популярних, навчальних видань. У каталозі представлено 938 бібліографічних описів, супроводжуваних анотаціями мовою оригіналу (найчастіше — українською, російською або англійською) та у перекладі відповідно на українську або англійську (російську) мови. Описи згруповано у 29 тематичних розділи.
 
Календар знаменних і пам’ятних дат : 2020, № 4, IV кв. / Держ. наук. установа "Кн. палата України ім. І. Федорова" ; уклад. О. Аврахова ; відп. ред. Н. В. Жданова. – К. : Кн. палата України, 2020. – 112 c. – Бібліогр. наприкінці ст.
 
Щоквартальне видання містить довідки про знаменні й пам’ятні дати наукового, суспільно-політичного та культурно-мистецького життя України і світу. Подано також рекомендаційні списки літератури до ювілейних і пам’ятних дат.  У цьому номері календаря наведено пам’ятні та знаменні дати подій, які відбувалися у жовтні-грудні різних років. Під час підготовки статей використано документи Державного архіву друку Книжкової палати України та інших джерел.
Адресовано науковцям, працівникам бібліотек, навчальних закладів, широкому загалу читачів.
 
 
 
 

Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день