Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2021-02-10
Представляємо Вашій увазі нові книги по батьківству, що надійшли до нашої бібліотеки завдяки  Українському інституту книги в рамках програми поповнення фондів публічних бібліотек.
 

159.922.7
П 30
Петрановська, Л. В. Якщо з дитиною складно / Л. В. Петрановська ; пер. з рос. О. Рибка. - Х. : Vivat, 2020. - 160 с. : іл. 
 
Нова книжка відомої сімейної психологині, авторки бестселерів «Що робити, коли...» і «Таємна опора…» відповідає на одвічні запитання батьків про особливості виховання дітей. Дуже часто виявляється, що саме незгоди у взаєминах змушують дитину поводитися не найкращим чином, а батьків — дратуватись і вдаватись у відчай. Дорослі не розуміють потреб і захоплень власних дітей, а діти не слухаються, нехтують правилами і брешуть. Експертка у сфері виховання допоможе знайти з дитиною спільну мову, розв’язати конфліктні ситуації, зберегти терпіння та віднайти розуміння й мир у сім’ї.

 

159.922.7
Р 18
Райшер, Е. Супербатьки : 75 успішних стратегій виховання / Е. Райшер ; пер. з англ. Т. Заволоко. - К. : КМ-БУКС, 2020. - 208 с. 
 
«Супербатьки» — повний посібник з виховання, побудований на дотриманні 75 досить простих, однак по-справжньому ефективних правил. У ньому ви знайдете безліч корисних практичних порад стосовно розв’язання проблем, з якими батькам доводиться стикатися мало не щодня. Йдеться, зокрема, про аналіз можливих сценаріїв поведінки, приклади розподілу обов’язків в родині, принцип визначення основних пріоритетів. Досить докладно розповідається про такі ключові у справі виховання дітей техніки, як переосмислення, емпатія, повторення, справедливе попередження, припинення дії, винагорода, тренування емоцій. Загалом мета цього видання — допомогти вам створити сімейне життя своєї мрії.

 

159.922
К 39
Кілбі, Е. Розблоковане батьківство : як виростити здорових і щасливих дітей в епоху інформ. технологій / Е. Кілбі ; пер. з англ. Р. Ладохіна. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 248 с. 
 
В останнє десятиліття комп’ютери перетворилися на невід’ємну частину повсякденного життя, заполонивши не лише заклади, які ми відвідуємо, а й наші помешкання. Тож не дивно, що сучасні дітлахи практично від народження починають користуватися досягненнями новітніх технологій — комп’ютерами, планшетами, айфонами тощо. Однак як це може позначитися на їхньому здоров’ї та розвитку? На які небезпеки наражає? А чи дає використання комп’ютерів якісь переваги дітям дошкільного та раннього шкільного віку? Про все це ви дізнаєтесь, прочитавши розумну і дуже корисну книжку британського психолога, доктора наук Елізабет Кілбі. Автор висвітлює тему не лише як досвідчений фахівець, а й як мати трьох дітей, яка добре знає, про що говорить.

 

37.018
Б 88
Бронсон, П. Батьки в шоці: новий погляд на виховання / П. Бронсон, Е. Меррімен ; пер. укр. І. Семенюк. - Х. : Ранок : Фабула, 2019. - 400 с.
 
Як ви виховуєте свою дитину? Читаєте спеціальну літературу, слухаєтеся власних батьків, радитеся з сусідами? А може, поклада¬єтесь на інтуїцію й життєвий досвід? А раптом вам скажуть, що всі звичні уявлення про виховання хибні? По Бронсон та Ешлі Меррімен написали саме про це — про стереотипні принципи виховання, що насправді не дають очікуваного ефекту. Вони говорять про похвалу, обман і складний підлітковий вік. А також про те, чи потрібно розмовляти з немовлятами і що робити, якщо під час сімейного обіду почалася сварка. Спираючись на численні дослідження, автори спробували відповісти на найпоширеніші питання та зосередитися на типових ситуаціях, з якими стикається більшість батьків.
 

 

618
К 53
Книга про здорову вагітність / В. Сірс, М. Сірс [та ін.] ; пер. з англ. А. Климовська. - Х. : Vivat, 2020. - 512 с. : іл.
 
У «Книзі про здорову вагітність» автори зібрали найсвіжішу та найавторитетнішу інформацію, завдяки якій ви насолоджуватиметеся вагітністю й народите здорову дитину. З цієї книжки дбайливі батьки завчасно дізнаються про одинадцять правил планування вагітності, перших симптомах гормональних змін, найкращих харчових продуктів для майбутніх мам, вітамінних добавках, корисних фізичних вправах та спеціально розроблених комплексів тренувань, режиму сну, формування дитячих здібностей ще в утробі, а також отримають лайфхаки щодо блокування стресу й нервових сплесків. Консультації у форматі «місяць за місяцем», у яких описано все, що чекає на жінку під час виношування дитини, допоможуть ретельно підготуватися до майбутніх здорових пологів.
 

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день