Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2021-12-06
75.071(44)
П 17
Паппворт, С. Це Моне / С. Паппворт ; іл. О. Рин ; пер. з англ. Т. Савчинська. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. - 80 с. : кол.іл. 
 
Клод Моне — французький художник, найбільш відомий як головний представник напрочуд впливової авангардної групи — імпресіоністів. Він прожив довге й плідне, сповнене творчості життя, любив експериментувати з новими техніками малювання, а втім, його роботи ніколи не базувалися на мистецьких теоріях, лише на швидкоплинних враженнях. Він часто прокидався удосвіта, щоб встигнути зловити, приміром літній світанок над Сеною. З часом його потреба «закарбувати відчуття» і упіймати скороминущі, мінливі ефекти стала головною одержимістю його творчості. У цьому ілюстрованому життєписі художника — найцікавіші факти біографії та історії створення найвідоміших картин Моне.

 

75.071(492)
Р 60 
Роддам, Д. Це Ван Гог / Дж. Роддам ; іл. С. Гарасимович ; пер. з англ. Т. Савчинська. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. - 80 с. : кол.іл. 
 
Вінсент ван Гог – нідерландський художник-постімпресіоніст, один із найвидатніших та найвпізнаваніших митців ХIХ ст. За своє трагічно коротке життя він створив низку геніальних полотен, у кожному з яких відчувається особлива експресія. Ван Гог втілював у живописі своє емоційне сприйняття світу: чи то захоплення красою природи, чи відгук на людське горе. Ця книжка – ілюстрований життєпис художника, своєрідна мозаїка з його біографії, фрагментів листування з братом Тео та знаменитих картин.

 

75.071(470+571)
М 18
Казимир Малевич. Київський аспект = Kazimir Malevich. Kyiv Aspect 2019 : зб. ст. / Л. Амеліна, І. Вакар [та ін.] ; заг. ред., упоряд. Т. Філевська, пер. укр. Є. Тарануха, пер. укр. О. Строк, пер. укр. А. Ящук, пер. англ. О. Корольова, пер. англ. А. Кучма, пер. англ. Е. Кінсела, іл. А. Білоусова ; Ін-т Малевича. - К. : Родовід, 2019. - 330 с. : іл. 
 
Збірник статей Казимир Малевич. Київський аспект включає 18 досліджень теми Малевича київського періоду, його українських 17-ти років, творчості мистця під час викладання в Київському Художньому Інституті, паралельні порівняння його стилю, стосунків з іншими мистями того часу, нові біографічні дослідження, ін. Авторами статей є найавторитетніші дослідники Малевича в Україні та міжнародні малевичезнавці: Жан-Клод Маркаде, Крістіна Лоддер, Ірiна Вакар, Мирослава Мудрак, Івона Люба, Александр Лісов, Дмитро Горбачов, Тетяна Філевська, Сергій Побожій, Остап Ковальчук, Ярина Цимбал та ін. 

 

159.95
С 14
Сайп, Р. Розвиток мозку : як читати швидше, запам’ятовувати краще та досягати мети / Р. Сайп ; пер. з англ. Я. Лебеденко. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 240 с. 
 
Качаєте м'язи? А мозок? Це ж наш найголовніший "м'яз". Тренування мозку здатне привести вас до успіху практично в будь-якій сфері життя: професійній, фінансовій, родинній, громадській тощо. Добре, думаєте ви. А де шукати тренажер для мозку? Ви вже тримаєте його в руках! Потроєння вашої спроможності запам'ятовувати інформацію. Читання у два, три чи навіть чотири рази швидше, ніж раніше; окреслення цілей, які самі підштовхують вас до своєї реалізації, та використання часу таким чином, що дає змогу досягати усього насправді важливого, - це здається неможливим, чи не так? Роджер Сайп доводить протилежне. Час повірити в те, що ви теж здатні робити дивовижні речі. Прокачайте свій мозок - прокачайте себе!
 

 

159.98
Р 66
Рок, Д. Твій мозок у роботі : як припинити відволікатися і працювати продуктивніше / Д. Рок ; пер. з англ. Д. Кожедуб. - К. : Наш формат, 2019. - 288 с. : іл.
 
Дослідник Девід Рок в цій книзі дає відповідання на такі питання, як:  максимізація розумового ресурсу;  чому інколи буває так важко зосередитись, і як керувати відволікаючими факторами;  як максимально збільшити свій шанс знайти ідеї, які допоможуть вирішити найскладніші проблеми;  як набагато ефективніше співпрацювати з іншими людьми.
 

 

24
Д 15
Далай-лама. Серце медитації : у пошуку глибинної усвідомленості / Далай-лама ; за участі Д. Гопкінс ; пер. з англ. Г. Ровенскіх. - К. : КМ-Букс, 2018. - 144 с. 
 
У серці медитації — тобто у самій її сутності — перебуває співчуття, але не звичайне, а таке, що розвивається і розширюється паралельно з мудрістю, неодмінно проявляється під час медитативних практик. Без цього важливого фундаменту всі інші практики виявляються беззмістовними. На щастя, розум можна навчити співчувати, і тоді він, уже підготовлений, перетвориться на благодатне підґрунтя для практики Великої Досконалості (Дзоґчен), яку багато хто вважає верхівкою всіх духовних практик у тибетському буддизмі. Саме завдяки практиці Великої Досконалості ми можемо досягти глибинної усвідомленості та прожити власне життя, транслюючи її у світ і впливаючи таким чином на все, що нас оточує. Мудрість і співчуття, неодмінні супутники глибинної усвідомленості, природним шляхом оселяються в наших серцях і стають основою всіх наших вчинків, що дозволяє прискорити як індивідуальний прогрес у медитації, так і прогрес колективний, щоб зрештою наблизитися до миру в усьому світі.
Його святість Далай-лама XIV вважається головним буддійським лідером нашого часу. Вождь тибетського народу у вигнанні є не тільки лауреатом Нобелівської премії миру та володарем Золотої медалі Конгресу США, а й видатним учителем, ученим та автором понад сотні книг.
Джеффрі Гопкінс — засновник та очільник Інституту тибетології Серединного шляху. Він є почесним професором тибетології у Віргінському університеті, де з 1973 року вивчав буддійські практики і тибетську мову. Упродовж 1979—1989 років був головним перекладачем лекцій Далай-лами англійською мовою; також переклав і відредагував п’ятнадцять книг, написаних за матеріалами усних виступів Його Святості Далай-лами.

 

1
Ф 99
Фюрст, М. Філософія  / М. Фюрст, Ю. Тринкс ; у співпраці Н. Галмер, пер. з нім., наук. ред. В. Кебуладзе. - Вид. 2-ге. - К. : Дух і Літера, 2019. - 536 с. : іл. 
 
Цей підручник з філософії написали австрійські автори, які мають величезний досвід викладання філософії у гімназії. У зверненні до читачів вони пишуть: «Дорогі школярки, дорогі школярі, Ви отримуєте цей підручник від Австрійської республіки для Вашої освіти. Книжки не лише допомагають Вам у навчанні, вони також приносять радість у життя». Ця книга направду в дуже легкий, невимушений і радісний спосіб `розповідає про дуже складні речі. Вона знайомить читача зі структурою філософського знання і з головними філософськими проблемами.
 

 

 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутат Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-15
"Українська література, як і всі інші явища у нашій країні, зазнає відчутного впливу війни. Якщо раніше ми говорили про ветеранську та волонтерську прозу, то після 24-го лютого минулого року тема російсько-українського конфлікту стала однією з наріжних для усієї української літератури" (Олександр Мимрук, Читомо) В рамках Національного тижня читання поезії, який відбудеться з 16 по 24 березня цього року, в нашій бібліотеці відбудуться читання віршів з фронту. Запрошуємо усіх бажаючих! Дата і початок вечора: 20 березня, 16:30. Локація: проспект Свободи, 16, читальна зала. #тижденьпоезії2024
2024-03-15
Друзі, ми підготували для вас цікавий безкоштовний майстер-клас з виготовлення мила. 19 березня о 16.00 чекаємо вас. Всі матеріали надаємо. Кількість місць обмежена. Реєстрація обов'язкова. https://forms.gle/o8T9uur4AQnZdrU28 Місце зустрічі: пр. Свободи, 16 Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France
2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

2024-03-14
Подія весни❗️  21 березня о 17:00❗️  Презентація книги "НЕЗЛАМНІ звички" в Ужгороді📘📒  На цю книгу чекало багато людей, особливо 48 незламних жінок, які поділилися на її сторінках своїми історіями, з метою підтримати наших людей душевно, емоційно, психологічно.   48 корисних розповідей про життєві цінності, про те, що допомагає саме зараз у повсякденному житті підтримувати в ресурсі свій емоційний та фізичний стан.   Ця книга, як мудра подруга, буде поруч і знайде для вас потрібні слова.  На вас чекає зустріч з авторками збірки. Ви зможете зазирнути за лаштунки обкладинки та почути найцікавіше з перших вуст.   Ви зможете придбати книгу з автографами авторок📖✍🏻  Частина коштів буде переказана на підтримку наших Героїчних Захисників💙💛 
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день