Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2022-01-12
37.018
П 27
Перрі, Ф. Важливо, щоб ваші батьки прочитали цю книжку (а ваші діти радітимуть, якщо і ви це зробите) / Ф. Перрі ; пер. з англ. Д. Петрушенко. – Х. : Vivat, 2020. - 288 с. 
 
Від психотерапевтки з двадцятирічним досвідом роботи У цій книжці Філіппа Перрі розповідає, як батьки традиційно вибудовують стосунки з дітьми, що стає на заваді доброму контакту та що може його покращити. На прикладах з історій своїх пацієнтів та на основі власного досвіду материнства авторка пояснює, як: - прослідкувати зв’язок між тим, як виховували вас, і тим, як ви виховуєте своїх дітей; - зрозуміти, про що сигналізує та чи інша дитяча поведінка; - давати раду власним почуттям та почуттям вашої дитини; - усвідомити і змінити деструктивні моделі взаємодії з дитиною; - прийняти той факт, що ви припускатиметеся помилок, і як їх потім виправити. Це видання для батьків, які не лише люблять своїх дітей, а й тішаться, спілкуючись із ними.

 

37.018
Ц 18
Царенко, Н. Як ми псуємо наших дітей і як припинити це робити / Н. Царенко ; пер. з рос. Н. Косенко. - К. : Школа, 2021. - 288 с. : іл. 
 
Після шести перевидань книга «Як ми псуємо наших дітей і як припинити це робити» від дитячого та сімейного психолога Наталії Царенко стала вдосконаленою збіркою найпоширеніших, можна сказати, хрестоматійних помилок у батьківстві. Авторка з височини свого професійного й батьківського досвіду буквально «по поличках» розкладає всі хибні переконання, що здатні зашкодити маленькій особистості, світогляд та моральні засади якої лише починають формуватися. У цьому виданні кожен з батьків упізнає свої улюблені педагогічні прийоми, які, виявляється, є руйнівними для довірливих та гармонійних відносин з дитиною. Ця збірка є надійним помічником та мудрим порадником для всіх, хто прагне створити сприятливу атмосферу в родині. Книга розбиває на друзки стереотипи про виховання: те, що здавалося перевіреним та дієвим методом, насправді є нічим іншим, як прикрою помилкою, яка з часом може призвести до негативних наслідків. Праця Наталії Царенко не лише вказує на недоліки та похибки у стосунках з дітьми, але також пропонує шляхи їх подолання і заохочує до позитивних змін.

 

159.922.7
М 59
Мікер, М. Мама й син : як виховати надзвичайного чоловіка / М. Мікер ; пер. з англ. Н. Хаєцька. - К. : BookChef, 2021. - 464 с. 
 
Меґ Мікер — лікар-педіатр із 30-річним досвідом роботи й мама чотирьох дітей — щедро ділиться секретами, які допоможуть жінкам побудувати довірливі й близькі стосунки з синами або ж відновити й зміцнити їх. Сучасний світ, налаштований на безальтернативний успіх, ставить перед майбутніми чоловіками багато складних викликів і піддає їх неабиякому тиску. На те, як із цим усім впораються хлопці, здатні вплинути їхні матері. Ця книга допоможе мамам знайти в собі сили й упевненість, якими вони зможуть поділитися зі своїми дітьми; підкаже, як подолати протиріччя й суперечності, які час від часу виникатимуть між ними та підлітками; підтримає тоді, коли настане час відпускати сина у самостійне плавання. 
 

 

37.018
Л 55
Лібер, Р. Як говорити з дітьми про гроші / Р. Лібер ; пер. з англ.: А. Ящук, К. Мужановський. - К. : Наш Формат, 2019. - 192 с. 
 
Діти постійно чують про гроші і багато запитують про них. Але батьки часто не знають, як говорити на цю тему, тим самим втрачаючи шанс закласти основи фінансової поведінки - важливого елементу дорослого життя. Для автора цієї книжки - фінансового колумніста Рона Лібера - бути хорошим батьками означає розмовляти з дітьми й про гроші також. У книжці Лібер дає поради, як обговорити із синами й доньками найважливіші теми: кишенькові гроші, заощадження, подарунки на дні народження, персональні покупки, благодійність, підробіток тощо. Ці поради допоможуть у вихованні щедрих, нерозбалуваних і незациклених на грошах дітей.
 

 

94(400)
Ґ 65
Ґонік, Л. Всесвітня історія / Л. Ґонік ; худ. Л. Ґонік. - К. : Рідна мова, - Т. 4 : Від Колумба до Конституції США / Л. Ґонік ; пер. з англ. А. Хлівний. - 2019. - 264 с. : іл.
 
Життя триває! Ця книжка популярного автора коміксів Ларрі Ґоніка починається з розповіді про Мексику, оповідає про прибуття Колумба до Нового cвіту, завоювання Америки іспанцями, створення португальської імперії в Азії і формування першої по-справжньому глобальної системи торгівлі. Ви дізнаєтеся про протестантську Реформацію, про експансію Голландії та Англії, про зародження сучасної філософії та науки. Останній розділ розповідає про суперництво Франції і Британії в Північній Америці і перспективи всього світу в світлі Американської революції і конституції США — і все це мовою лаконічної графіки і дотепних коментарів.

 

94(400)
Ґ 65
Ґонік, Л. Всесвітня історія / Л. Ґонік ; худ. Л. Ґонік. - К. : Рідна мова, - Т. 5 : Від Бастилії до Багдада / пер. з англ. А. Хлівний. - 2020. - 264 с. : іл.
 
Історії не повернути назад, але можна її уявити, особливо, роздивляючись картинки блискучого автора нонфікшн-коміксів Ларрі Ґоніка. У цьому томі «Історії» оповідь починається з епохи Просвітництва, охоплює два з половиною століття, з революціями, суспільними та економічними зрушеннями, двома світовими війнами, колоніалізмом, науково-технічним прогресом, скасуванням рабства та багатьма іншими подіями, і закінчується XXI ст. з його війнами в Іраку та Афганістані. У своїх дотепних текстах і графічних роботах Ґонік приділяє однакову увагу всім частинам світу, оживляючи минуле, і ми можемо поглянути на історію під новим, незвичним кутом.

 

 
57
Ґ 65
Ґонік, Л. Біологія / Л. Ґонік, Д. Весснер ; пер. з англ. С. Зубченко ; худ. Л. Ґонік. - К. : Рідна мова, 2020. - 312 с. : іл. - (Наука в коміксах). 
 
Ви ціпенієте, коли вчитель просить розрізати жабу? Ви досі думаєте, що ДНК розшифровується як «Дуже НеКомпетентний»? Гадаєте «цикл Кребса» — це ще один сучасний транспортний засіб, щоб гасати містом? Якщо ви відповіли ствердно хоча б на одне з цих запитань, вам не обійтися без «Біології» з серії «Наука в коміксах». Цей пізнавальний і веселий посібник створили популяризатор науки Ларрі Ґонік і біолог Дейв Весснер — випускник Гарвардського університету, професор біології та завідувач кафедри «Здоров’я і людські цінності» при Девідсонському коледжі, який читає курси «Вступ до біології», «Мікробіологія» і «ВІЛ/СНІД». Читаючи цю захопливу книжку, ви дізнаєтеся про «внутрішню кухню» клітин і магію експресії генів, про статеве й нестатеве розмноження, про еволюцію й екосистеми… Байдуже, чи ви вперше заглядаєте в чашку Петрі, чи намагаєтеся освіжити знання після десятиліть їхньої деградації або ж просто цікавитеся тим, що таке біологічне життя — у цій книжці знайдете відповіді на всі запитання.
 

 

59
І-49
Ілюстрований атлас. Світ тварин : [карти, цифри, факти, гіпотези, порівняння] / авт. тексту : Ч. Бамбараденія, Д. Вудрафф [та ін.]. - К. : Рідна мова, 2021. - 264 с. : кол.іл.
 
У цій книзі перед Вами постануть неймовірні картини дикої природи. Ви побуваєте на всіх континентах, у всіх природних зонах: в тундрі та в тропічних лісах, на коралових рифах і у високих горах, познайомитесь з характерними особливостями флори та фауни різних куточків нашої планети.

 

912(100)
І-49
Ілюстрований атлас світу : [новітні карти, цифри, фікти, розділ про Україну] : [енциклопедія] / авт. тексту : Д. Флю, Л. Хамфріс [та ін.]. - К. : Рідна мова, 2021. - 184 с. : кол.іл, м.карти.
 
Атлас світу містить понад 100 карт, складених з урахуванням новітніх політичних і географічних даних, і 1000 ілюстрацій, зокрема цінних супутникових фотознімків, які дають змогу юним читачам побачити Землю у незвичному ракурсі. Видання розповідає про формування нашої планети, її місце у Всесвіті, геологічну будову та природні зони Землі, клімат і погоду, моря й океани. Атлас докладно характеризує кожний регіон світу, надаючи новітні відомості про природні ресурси та економіку, визначні пам'ятки та історичних осіб, природу, традиції, звичаї, основні віхи історії. Великий розділ присвячено Україні — її географічним особливостям, історії та культурі. Беззаперечним достоїнством видання є дуже докладний алфавітний покажчик, що містить понад 9000 географічних назв. Його доповнюють численні графічні елементи, що допоможуть читачам швидко й легко знайти будь-який географічний об'єкт. Атлас стане чудовим довідником для допитливих читачів, які хочуть поглибити свої знання про світ і зміни в ньому.

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день