Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2022-01-28
316.4
М 15
Макнамі, Р. Зафейсбучені: як соціальна мережа штовхає світ до катастрофи / Р. Макнамі ; пер. з англ.: І. Серебрякова, О. Макарова. - К. : Книголав, 2021. - 376 с. 
 
Яким є вплив Facebook на світ і на світову політику та бізнес? Як за його допомогою можна маніпулювати людською думкою і впливати на результати виборів, на систему охорони здоров’я, приватність та інновації? «Зафейсбучені» — бестселер The New York Times, книжка відомого венчурного капіталіста, одного з перших інвесторів Facebook і раннього наставника Марка Закерберґа Роджера Макнамі, розповідає про небезпечні наслідки діяльності таких платформ як ця всесвітньо відома соцмережа. Автор відкриває всю правду про сучасні технології, завдяки яким найпопулярніші соцмережі маніпулюють увагою, шкодять невинним людям чи країнам. Він розповідає про загрозу для демократії через технічні та бізнес-рішення власників соцмереж, а також роздумує над тим, як знайти вихід з цієї кризи. Роджер Макнамі — інвестор у Кремнієвій долині протягом 35 років. Співзасновник успішних венчурних фондів. Один з найуспішніших його фондів — Elevation, співзасновником якого є Боно, лідер гурту U2. Музикант, учасник гурту Moonalice and Doobie Decibel System.

 

159.9
Б 28
Батлер-Боудон, Т. Психологія. 50 видатних книг : ваш путівник найважливішими роботами про мозок, особливість і людську природу / Т. Батлер-Боудон ; пер. з англ. Т. Микитюк. - К. : BookChef : Форс Україна, 2021. - 512 с.
 
 
Якщо ви завжди хотіли знати більше про таку важливу галузь, як психологія, однак у вас ніколи не вистачало часу перечитати основні наукові праці, які формують найважливіші ідеї, — ця книга для вас. У кілька сотень сторінок автор умістив основні ідеї та концепції психології, викладені в 50 працях найвидатніших учених. Ви знайдете конспективний виклад творів як класиків, так і сучасних вчених, тож зможете осягнути розвиток психології як науки в розрізі історії. Ключові моменти книг відомих авторів, їх короткі біографії, «розкладені по поличках» концепції дадуть змогу ознайомитися з академічним курсом психології за досить короткий термін. Ви дізнаєтеся про: основні концепції розвитку психології як науки; найзнаковіші наукові праці відомих учених; класичні та сучасні теорії роботи людської свідомості й підсвідомості; особливості функціонування людського мозку та формування особистості. Том Батлер-Боудон — автор цілої серії видань «50 видатних книг», у яких конспективно викладає основні концепції та наукові роботи відомих авторів у галузях психології, філософії, політології, бізнесу, духовності тощо. Усі 9 книг цієї серії перекладені на понад 20 мов, а окремі видання отримали різні премії та нагороди. Том Батлер-Боудон стверджує, що його основна мета — зробити цю інформацію доступною якнайширшому колу читачів.
 

 

316.4
Л 22
Ланьє, Д. 10 причин видалити акаунт із соцмереж просто зараз / Дж. Ланьє ; пер. з англ. Є. Ніколаєва. – Х. : Vivat, 2020. - 176 с.
 
Ваші дані в соцмережах нещадно використовують, прикриваючись добрими намірами полегшити вам життя та можливість вибору. Через алгоритм, який підбирає вам пости в соцмережах, викривлюється ваше сприйняття інформації і навіть змінюється настрій: щасливі фото ваших успішних знайомих можуть лише ще більше засмутити вас, якщо вам і без того сумно. І ви самі в цьому винні: чому ви проводите весь вільний час у соцмережах? Автор цієї книжки Джарон Ланьє наводить альтернативний спосіб ефективно використовувати нові технології та позбутися залежності від сповіщень, лайків і решти дофамінових гачків. А ще розповідає, як бути «котиком», — незалежним і свідомим. У Джарона Ланьє немає сторінок у соцмережах, що не заважає йому бути успішним програмістом та популярним автором, композитором і художником. Ланьє — автор терміну «віртуальна реальність» та засновник технологічних стартапів, які були згодом придбані Oracle, Adobe, Google та Pfizer. Видання Wired Magazine включило його до списку 25 найвпливовіших людей за останні 25 років історії розвитку технологій, Foreign Policy — до сотні відомих інтелектуалів світу, а енциклопедія Britannica — до переліку найкращих винахідників в історії. Чим цікава ця книжка: Автор є засновником компанії, яка однією з перших почала продавати окуляри для віртуальної реальності та працює на Microsoft Research, тож від нього навряд чи очікуєш, що він буде протистояти розвитку цифрових технологій. Утім, він пояснює, що не всі сучасні технології корисні для нашого розвитку, а особливо соцмережі, які не дають суспільству розвиватися й аж ніяк не сприяють поширенню емпатії та духовності. На які ще питання може відповісти книжка Як великі масиви інформації в соцмережах шкодять нашій психіці? Чи справді соцмережі роблять нас злішими? Чому в соцмережі ми хочемо здаватися кращими? Чому постійні потоки інформації роблять нас менш співчутливими?

 

159.98
Ґ 73
Ґоттман, Дж. М. Сім принципів щасливого шлюбу : [практ. посіб. зі шлюб. стосунків] / Дж. М. Ґоттман, Н. Сільвер ; пер. з англ. О. Голуб. – Х. : Vivat, 2021. - 336 с.
 
Джон Ґоттман здійснив революцію в аналізі й прогнозуванні шлюбу, у межах експерименту спостерігаючи за звичками подружніх пар. Він окреслив сім принципів, які допоможуть проаналізувати й зміцнити стосунки під час кризи. Автор пропонує: зміцнювати дружбу, яка лежить в основі будь-якого шлюбу; посилювати власні «мапи кохання»; зберігати любов і захоплення партнером; повертатися обличчям до партнера, а не бігти геть; давати партнерові змогу керувати ситуацією; завжди знаходити вихід із ситуації; формувати спільне бачення. Результати одного з досліджень свідчать, що 63 відсотки чоловіків і жінок, які прочитали «Сім принципів щасливого шлюбу», визнали: завдяки цим рекомендаціям їхній шлюб змінився на краще.

 

159.923
С 36
Сіліґ, Т. Що варто знати у свої 20 : дозволь собі бути не таким, як усі / Т. Сіліґ ; пер. з англ. О. Ломакіна. - 2-ге вид. - К. : Наш формат, 2020. - 192 с. 
 
Коли ми починаємо кар’єру, відкриваємо власну справу чи стартуємо з новим проектом, то часто боїмося і йдемо протореним шляхом. Школа, університет та оточення нав’язують нам: обери стандартний варіант, це найбезпечніше. Однак іноді найкраща стратегія — це помилятися, експериментувати й мислити креативно. І неважливо, вам 20 чи 50. Цю книжку викладачка Стенфордського університету Тіна Сіліґ написала насамперед для свого сина, намагаючись застерегти від помилок, яких припустилася сама. Це не черговий підручник з покроковими інструкціями, як досягти успіху, а історія про те, як залишатися сміливим, рішучим і не боятися бути унікальним усе життя. Авторка наводить поради та пропонує вправи, які допоможуть розвинути творче мислення, нестандартний погляд на буденні ситуації та підприємницькі здібності, з якими ви зможете подивитися на світ як на безмежне джерело можливостей. Тіна Сіліґ — професорка нейронаук і викладачка курсу з підприємництва, інновацій та креативності у Стенфордському університеті. У 2009 році отримала престижну премію Бернарда Ґордона від Національної інженерної академії США, а її книжка «Що варто знати у свої 20» стала світовим бестселером.

 

316.4
К 37
Кехейн, А. Взаємодія з ворогом : як працювати з людьми, які не викликають ні довіри, ні симпатій / А. Кехейн ; пер. з англ. Д. Кожедуб. - К. : Лабораторія, 2021. - 160 с. : іл. 
 
Мабуть, всім знайома ситуація, коли потрібно розв’язувати певну проблему, але залучені у цей процес люди мають цілковито різні бачення подальших дій. Рішення затягується, робота стоїть на місці, переговори займають години, дні, тижні… Адам Кехейн допомагає примирити сторони конфліктної ситуації. Він пропонує дуже чіткий план дій щодо того, як можна співпрацювати з кимось особисто тобі неприємним та кардинально інакшим. Його методика дозволить легко уникати неприємних моментів вдома, на роботі й у повсякденному житті та досягати поставлених цілей. Автор книжки має досвід консультацій щодо розв’язання надскладних міжнародних питань, тож він точно допоможе впоратися з менш заплутаними і не такими затягнутими в часі проблемами. Адам Кехейн — провідний фасилітатор з досвідом роботи у понад 50 країнах світу з представниками різних професій, від держслужбовців і політиків до бізнесменів і навіть митців. Очолює міжнародну консалтингову компанію Reos Partners, яка займається процесом вирішення складних конфліктних ситуацій. Книжки Кехейна радив сам Нельсон Мандела. Книжка розповідає про проблему, яка була, мабуть, в кожного: як домовитися з людиною, яка має кардинально протилежну думку з приводу певних питань. Автор — консультант з міжнародних питань, тож він знає, як вирішити дійсно складні конфлікти на арені міжнародних відносин; а отже і в менш заплутаних проблемах його поради точно можуть спрацювати.

 


Новини

2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

2024-04-04

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-04-03
«Доброго здоров’я!» – так часто вітаються українці. А коли прощаються, кажуть: «Бувайте здорові!». Тобто бажають здоров’я і при цьому майже не замислюються, який глибокий зміст у цих словах. Здоров’я ‒ це справжнє багатство, наявність якого ми часто ігноруємо. 7 квітня весь світ відзначає Всесвітній день здоров’я, який було започатковано на честь створення в 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), точніше, прийняття статусу цієї організації. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Здоров’я - головний життєвий скарб".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день