Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2023-03-07

Продовжуємо знайомити вас з новими надходженнями у відділ художньої літератури, які отримано за Програмою поповнення фондів публічних бібліотек, які реалізовує  державна установа «Український інститут книги»

821.161.2
Д 17
Дан, Олександр. ІНСОМВІТА, або Життя та сновидіння Роберта Бланша : психол. трилер з елементами детективу / О. Дан. – К. ; Ірпінь : Перун, 2020. – 464 с.
 
Спробуйте згадати свій сьогоднішній сон. Більшість скаже, мовляв, їм, загалом, нічого не сниться, хоча, насправді, сни сняться щоночі. Просто коли ми прокидаємося, то забуваємо не тільки сон, а й сам факт його наявності. Усе тому, що надто вже складний людський мозок і занадто мало ми про нього знаємо.
У центрі сюжету цієї книги - історія Роберта Бланша - адвоката, життя якого розділено на дві частини. Перша частина - це реальність, друга - це світ його сновидінь. Щоразу, засинаючи, він бачить один і той самий сон - своє інакше життя в іншому світі. У світі сновидінь його звуть Тревор, він військовий журналіст, який навіть не здогадується про інший бік сновиддя.
Але одного разу Тревор потрапляє до психолога, який влаштовує йому гіпнотичний сеанс. Відтоді його життя круто змінюється. Саме цей сеанс невдовзі призведе до низки карколомних подій у його житті.
В основу твору покладено реальні події.
821.161.2
С 59
Соколова, Яніна. Я, Ніна. Тепер я нічого не боюся/ Я. Соколова, О. Купріян. – К. : Книголав, 2020. – 208 с.
 
Ця історія змінить ваше життя. Вона – інструмент для пошуку себе та власних цінностей. «Я, Ніна» – перша украі?нська книга про публічну людину, яка пережила рак. Оповідь сповнена переживань, болю, кохання та сили. Вона про кожного з нас. Бо собою ми стаємо тільки тоді, коли втрачаємо. Як зберегти себе й чому варто жити – моя сповідь. Надихніться... І любіть, що б не сталося.
Книжка «Я, Ніна» – це історія, заснована на реальних подіях з життя телеведучої та журналістки Яніни Соколової, співавторами якої виступають сама Яніна Соколова разом із письменницею Ольгою Купріян. Ця історія має багато спільного з повнометражним художнім фільмом «Я, Ніна», проте буде суттєво відрізнятися від сценарію.
Ольга Купріян розшифрувала аудіо-щоденники Яніни Соколової і складає їх в повноцінну історію про життя журналістки, проте головну героїню книги, як і фільму звати Ніна. Потрібно розуміти, що і фільм, і книга - це історії, засновані на реальних подіях, проте в кожній з цих схожих, проте таких різних історій є лише частина правди.
821.161.2
Ж 15
Жадан, Сергій Вікторович. Хлібне перемир’я : п’єса / С. В. Жадан. – Чернівці : Meridian Czernowitz, 2020. – 128 с.
 
  Що робити, коли не довіряєш навіть найближчим рідним? Як вибиратися з пастки, до якої сам себе загнав? Кому можна розповісти про найважливіше, якщо мову зламано, а вміння слухати й розуміти залишилося в довоєнному минулому? Події п’єси «Хлібне перемир’я» відбуваються влітку 2014 року. Історія однієї смерті поступово перетворюється на історію цілого покоління, на історію стосунків між дітьми та батьками, на історію зради й недовіри, сповнену комічних слів і трагічних сенсів, поєднувати які так досконало вміє Сергій Жадан. Війна триває, і жодне перемир’я не здатне загоїти завданих ран: вони й далі нитимуть, назавжди змінюючи життя людей, які зовсім не збиралися воювати.
821.161.2(477.87)
Л 93
Любка, Андрій. У пошуках варварів : подорож до країв, де починаються й не закінчуються Балкани / А. Любка. – Чернівці : Meridian Czernowitz, 2019. – 384 с.
 
Нова книжка Андрія Любки — це розповідь про землі й народи між Одесою та Трієстом, про краї, де починаються й не закінчуються Балкани. Це приватний щоденник численних подорожей до популярних місць, столиць, але також до загублених у часі й просторі провінцій та невизнаних республік. Чому серби не люблять хорватів, а словенці не вважають себе балканцями, як Дунай не лише ділить, а й сполучає Європу, де й коли македонські даїшники видурюють хабарі, в яку дівчину з Бухареста автор міг би закохатися, скільки можна випити ракії в Сараєві й узо в грецькій таверні — про це та інше Любка розповідає інколи з гумором, а інколи й по-науковому ретельно, долає кордони і ставить під сумнів стереотипи, знайомиться й свариться, шукає нічліг і вдає із себе словака — одне слово, робить усе, що й треба робити, шукаючи варварів.
821.161.2
С 53
Сняданко, Наталка. Перше слідство імператриці : [роман] / Н. Сняданко. – Л. : Вид-во Старого Лева, 2021. – 272 с.
 
Рідкісну скрипку, на якій грав ще Моцарт, зазвичай за кордон не вивозять. Виняток було зроблено для фестивалю у Львові, але ніхто навіть не припускав, що це стане важливою ланкою у цілому ланцюжку моторошних подій. Несподівано для всіх і самої себе легендарна австрійська імператриця Сіссі успішно розслідує не лише таємничий замах на власного чоловіка, а і цілий ряд інших загадок.
Новий роман Наталки Сняданко за документальними матеріалами життя і пригод імператорської родини занурює читача в карколомну детективну історію з політичним підтекстом. Додаткової інтриги цій історії надає двоплановість сюжетної розповіді, завдяки якій події середини ХІХ століття несподівано гостро відлунюють у Львові початку третього тисячоліття.
821.111
Г 20 
Гарріс, Джоан. П’ять четвертинок апельсина : роман / Д. Гарріс ; пер. з англ. Д. Москвітіна. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 352 с.
 
Фрамбуаза отримала дивний спадок від матері. Її брату дісталася ферма, старшій сестрі — винний погріб, сповнений бурштиново-сонячних пляшок, а Фрамбуазі — альбом з кулінарними рецептами. Не багацько… Але на берегах зошита впереміш зі старовинними рецептами різноманітних смаколиків вона знаходить загадкові нотатки. Секрети та зізнання матері. Життя, яке вона так ретельно приховувала від дітей, у часи війни й окупації. Маленькі радощі й прикрощі, потаємні думки, дитячі образи та щира сповідь жінки, що боялася любити. Минуло стільки років. Лишилося стільки запитань. Відповіді на них — у цьому старому щоденнику. Настав час розкрити моторошні таємниці минулого. 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день