Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Художники Закарпаття


Електронна база «Художники Закарпаття» надає можливість професійним художникам різних жанрів безкоштовно скористатись цим інформаційним ресурсом. До наданої Вами інформації (коротка творча біографія та фото власних творів) мають доступ всі користувачі України та інших країн, що цікавляться образотворчим мистецтвом.

 



Цибере Василь Михайлович
Народився :17.12.1931
Місце народження: с.Лалово Мукачівського райлну Закарпатської обл.
Біографія. Василь Михайлович малював з дитинства. У Лалівській семирічці, згодом у Мукачівській середній школі №2 ім. Т.Г. Шевченка, - редактор і оформлювач стінгазет. Працюючи дериктором Верхньокоропецької восьмирічної школи, створив кабінетну систему навчання і особисто виконував художньо-оформлювальні роботи. Також працював інспектором шкіл Мукачівського райвно, завідуючим райвідділом культури, заступником голови Мукачівського міськвиконкому, завідуючим шкільним відділом Мукачівського педагогічного училища. Нагороджений значком "Відмінник народної освіти України", медаллю "За трудову доблесть".
Благотворний вплив на формування професійного рівня художника- живописця в 70-80-ті роки мали А.Кашшай, В.Бурч та М. Сапатюк, з якими В.Цибере дружив і часто виїжджав з ними на малювання у верховинські райони рідного краю.
Роботи В.Цибере зустрічаються у багатьох країнах світу. Це пейзажі, архітектура, жанрові композиції, виконані в Карпатах, а також в Києві, Будапешті, Празі, Гельсінки...
Обіймав посаду заступника голови Закарпатського обласного об*єднання майстрів народного мистецтва та самодіяльних художників, а також очолював Мукачівський міський осередок цього об*єднання.
Помер 2007р.
ПосиланняОписІнше
К 85.14 Ц56 Цибере, Василь Михайлович. Каталог ювілейної виставки творів [Текст] : каталог / В.М.Цибере. - Ужгород : [б. и.], 2006. - 34 с. : кол.іл. - Б. ц.      
Сможаник, Василь. Не стало Василя Цибере [Текст] : [пам`яті худож.] / В. Сможаник // Культуролог. джерела. - 2007. - № 4. - С. 78-79. : портр.      

Собори Києво-Печерської Лаври 1987р. Полотно, олія, 70х60
Берегиня 2006р. Полотно, олія. 70х110
Зима 2004р. Полотно, олія. 65х80
Натюрморт "Маки" 2005р. Полотно, олія, 70х60
Осінь в Косівській поляні 2000р. Полотно,олія. 70х80
Рання весна 2003р. Полотно, олія, 70х80

Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день