Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Олег Ігоревич Бердянський

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Олег Ігоревич Бердянський

21.09.2000 – 04.04.2023

Звання, посада: Сержант, інспектор прикордонної служби 3 категорії стрілець 3 прикордонної застави прикордонної комендатури швидкого реагування № 1 3 прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Державної прикордонної служби України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 21 вересня 2000 року в місті Чоп Ужгородського району. Навчався в Чопській загальноосвітній школі. Закінчивши у 2021 році вступив до Ужгородського національного університету, в якому здобув професію за спеціальністю «Інформаційні технології» кваліфікація «Системний аналіз». З шкільних років мріяв піти по стопам рідного батька і бути прикордонником. Його батько служив в Чопському прикордонному загоні, нажаль у 2003 році від хвороби в якого обірвалося життя, гордився вірністю та патріотизмом свого батька. Після закінчення університету 30 вересня 2021 року без вагань розпочинає військову службу за контрактом в Чопському прикордонному загоні, на посаді інспектора групи конвоювання відділення тимчасового тримання 94 прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

В червні 2022 року був сформований зведений загін від Чопського прикордонного загону «Відділ прикордонної служби – Чоп тип «С»», куди і увійшов Олег, який у складі загону пройшов підготовку на базі навчального центру Державної прикордонної служби України та у складі підрозділу вибув для охорони наших рубежів на Півночі України в Чернігівську область. В рамках ротації, що пройшла в жовтні 2022 року, разом з побратимами прибув для виконання бойових завдань в місто Бахмут Донецької області. Підрозділ в якому ніс службу з честю та відданістю виконував бойові завдання по обороні міста.

Після завершення виконання бойових завдань, в грудні 2022 року, з метою відновлення боєздатності, підрозділ був виведений із зони виконання бойових дій. Ніс службу завзято, вірно та відважно, будучи патріотом своєї країни завжди був готовий йти на захист своєї сім’ї та Батьківщини.

28 березня 2023 року вдруге без зайвих вагань вибув в зону бойових дій до 3 прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Державної прикордонної служби України. Під час несення служби, на нульових позиціях, зустрів найкращих та відданих побратимів, яких цінував і гордився ними. По життю йшов впевнено, мудро, був дуже терпеливий чуйний, турботливий, веселий, завжди був готовий протягнути руку допомоги.

4 квітня 2023 року противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії та обстріл позицій підрозділів Сил оборони України в районі населеного пункту Бахмут Донецької області зі ствольної артилерії та мінометів, внаслідок чого від отриманих травм та поранень несумісних із життям загинув на полі бою, Героїчно віддавши своє життя. Був позитивний, веселий, вірний товариш, а сама велика характерна риса в його житті була, те що він вірний патріот своїй Батьківщині з дитинства.

10 квітня 2023 року траурним кортежем від міста Ужгорода вшанували загиблого воїна до будинку в рідному місті Чоп, де проживав. Після чого у каплиці на території Чопського прикордонного загону, відбувся чин похорону, церемонія прощання та військового почту загиблого Героя України. Похований на Алеї Слави (міське кладовище).

Залишилися батьки та бабуся.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

10 квітня на Закарпатті прощатимуться із загиблим 22-річним Героєм Олегом Бердянським [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3KoPYVx. – Назва з екрана.

Закарпаття прощатиметься з прикордонником Олегом Бердянським [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3nYBsfs. – Назва з екрана.

Мешканець Чопа героїчно загинув, захищаючи Бахмут [Електронний ресурс] : [сержант О. Бердянський]. – Режим доступу : https://bit.ly/3nYxkMC. – Назва з екрана.

На Закарпатті ховатимуть полеглого Героя [Електронний ресурс] : [сержанта О. Бердянського]. – Режим доступу : https://bit.ly/43iKZy2. – Назва з екрана.

На Ужгородщині прощатимуться із полеглим у війні воїном Олегом Бердянським [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3GxxTDn. – Назва з екрана.

У понеділок в Чопі прощатимуться з полеглим у війні з росією Олегом Бердянським [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/43x7rUz. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день