Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ КРАЄЗНАВСТВА

2021-11-16
821.161.25
А 51
Алманах днешньої русинської літератури / закарпатськоє обласноє научно-културологичноє общество им. Александра Духновича, Русинськый културологічный клуб ; ред., вступ. слово Ю. Шиповича. – [Мукачево : Карпат. вежа], 2021. – 120 с. : іл.
 
Альманах представляє здобутки русинської літератури Закарпаття. Представлено не лише прозові та поетичні твори 27 авторів, а й короткі біографічні довідки про авторів.
 
75.071(477.87)
Д 18
Тарас Данилич : [живопис] / Нац. спілка худож. України ; гол. ред. О. К. Федорук. – К. : [б. и.], 2007. – 32 с. : кол. іл, портр. – (Мистецьке коло України). 
 
Данилич Т. Ф. – талановитий, вдумливий, знаючий свою справу майстер. В картинах Тараса Данилича зображено життя карпатського народу,  вікові традиції етнічних груп Закарпатського регіону та тяжку кропітку працю. Його малярство за своїм походженням має глибокі закарпатські традиції, могуть професійної школи Закарпатського живопису, яку майстри попередніх генерацій виплекали на очах публіки протягом цілого століття.
Мистецьким кредо художника є дивовижна подібність малярства до української пісні. Вся його творчість – немовби гімн українській землі та її людям. Особливе місце у творчості художника посідає захоплення народним зодчеством краю. Працює у техніці темперного та олійного живопису. До кращих творів художника відносяться: «На полонину», «Вхід до церкви. Моління біля хреста», «Княгинські дині», «На Великдень», «Біля тину».
 
821.161.2(477.87)
Д 63
Доктор Домініка. Доміні. Тіні минулих днів : роман. Ч. друга / Доктор Домініка. – Ужгород : Поліграфцентр «Ліра», 2021. – 552 с.
 
Вона мала продовжити. Мала розповісти власну історію, однак чомусь робити це ставало дедалі важче.
Оточена шелестливим колоссям, поміж якого згубилось останнє проміння сонця, з одного боку осяяна м’яким золотавим світінням, з іншого – охо¬плена сріблястим контуром зоряного блиску, пригадуючи ті далекі дні, проведені серед лісу після втечі, дівчина попри все відчувала, як шкірою невблаганно шириться озноб, а щось, здається, давно поховане глибоко всередині нутра, починає болісно тремтіти спогадами про пережите тоді.
...Біле полум'я поміж пальців. Гарячі краплі червоного на тендітних долоньках і наляканий крик серед суцільної тиші. Власні обтягнуті тонкою шкірою кістки, невідступний холод кожної миті і невсипущий страх того, що їх все ж спіймають. Втеча разом із Селлі та Зулею і той час, коли вони, хоч і недовго, але були майже вільними...
Дівчина тихо видихнула, втупившись удалину. Навколо неї панувало умиротворення світу в час сутінок, а вона тим часом поринала все глибше у в’язкий неспокій власних спогадів.
Адже дівчина мала згадати.
Вона повинна згадати, поки не стало запізно.
 
821.161.2(477.87)
Д 64
Долгош, Іван Іванович. Синевир : роман / І. І. Долгош ; передм. Н. Й. Ребрик. – Ужгород : Ґражда : Іст. клуб «Красне Поле», 2021. – 272 с. – Бібліогр.: с. 15. 
 
У 1968 році у видавництві «Карпати» вийшов роман Івана Долгота «Синевир». Вийшов у рік вбивства Роберта Кеннеді і Нельсона Мандели, у рік загибелі Юрія Гагаріна і розправи над «студентською революцією» в Парижі, у рік правління Леоніда Брежнєва, який прийняв рішення про придушення «Празької весни», і Петра Шелеста, за якого на Хрещатику здійснив акт само-спалення учасник українського руху опору в СРСР, воїн УПА Василь Макух. Через територію Закарпаття йшли війська, закарпатців забирали у військо і направляли в Чехословаччину. Це було складно морально, емоційно напружено і по-людськи страшно.
Дивує у цій ситуації те, що виснажений постійними «доопрацюваннями тексту до друку» після «доброзичливих» рецензій (доводилося їх робити «правильними ідеологічно»), далеко до незалежності, Іван Долгош, маючи поважний досвід у написанні політичного епосу, наполегливо працює над об'ємним полотном «Заплакала Тиса кров'ю», дилогією, яку склали «Гуцульська республіка» і «Карпатська Україна», apriori розуміючи, що у такому ва¬ріанті він його навряд чи коли надрукує. А ще письменник відчу¬ває потребу доопрацювати-дописати-виправити вже друковані твори, зокрема роман «Синевир».
Саме за відредагованим, краяним-перекраяним Іваном Долгошем примірником і йде до читача це видання.
 
792(477.87)»1919/1938»
З-17
Зайцев, Олег Дмитрович. Декоратори театрів Підкарпатської Русі (1919–1938) : (нариси) / О. Д. Зайцев. – Ужгород : Аутдор-Шарк, 2019. – 196 с. : іл.
 
У книзі на основі архівних джерел, періодичних матеріалів, експонатів музеїв розглядається творчість декораторів театрів Підкарпатської Русі 1919–1938 рр., а саме: «Руського театру товариства «Просвіта» в місті Ужгород (Микола Коник, Микола Кричевський, Марія Морська, Микола Филик), театр «Нова сцена» в місті Хуст (Марія Тушицьк-Руда-Чернєкова та Михайло Михалевич).
Видання адресоване широкому колу читачів, театрознавцям, студентам мистецьких закладів, адже в цьому виданні можна знайти цікаву інформацію про діячів театрального мистецтва того часу.
 
792(477.87)«1946/2021»
З-17
Зайцев, Олег. Театрально-декораційне мистецтво Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв 1946–2021 роки : (до 75-річчя заснування театру) / О. Зайцев, Зайцева, Емма. – Ужгород : Аудор-Шарк, 2021. – 246 с. : іл.
 
У книзі на основі історико-архівних джерел розглядається театрально-декораційне мистецтво Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв 1946–2021 років. 
Книга призначена для фахівців театрального мистецтва, культурологів, студентів та викладачів театральних навчальних закладів, а також усім, хто цікавиться театральним мистецтвом Закарпаття.
 
015(477.87)
З-18
Закарпаття на сторінках преси : бібліогр. покажч. за 3 кв. 2021 р. / КЗ «Закарпат. обл. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка» Закарпат. облради, Від. краєзнавства ; уклад. А. О. Бобкова ; відп. за вип. О. А. Канюка ; ред. Л. О. Падяк. – Ужгород : КЗ «Закарпат. обл. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка», 2021. – 40 с.
 
До даного універсального поточного краєзнавчого бібліографічного покажчика «Закарпаття на сторінках преси» за IІІ квартал 2021 року увійшли найважливіші журнальні й газетні статті, які розміщені за галузями знань, причому в кожному розділі є ряд підрозділів. Описи мають суцільну нумерацію, на яку посилається довідковий апарат, вміщений у кінці посібника за IV квартал. Покажчик має довідковий аппарат: іменний та географічний покажчики, список переглянутих періодичних видань. Цільове призначення покажчика – повноцінна інформація про матеріали, які відображають життя Закарпатської області, з метою використання її у виробничій, науковій і культурно-освітній роботі. Бібліографічний покажчик адресується всім, хто цікавиться громадсько-політичним життям, історією, економікою, сільським господарством, природою, культурою і мистецтвом рідного краю. Бібліотечним працівникам він допоможе в краєзнавчій роботі.
 
015:002(477.87)
К 53
Книга Закарпаття : анот. кат. вид. 2020 р. : з фондів Закарпат. обл. універс. наук. б-ки ім. Ф. Потушняка. Річник 19 / Департамент культури, національностей та релігій Закарпат. облдержадмін., КЗ «Закарпат. обл. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка» Закарпат. облради ; уклад. Л. О. Падяк ; добір літ. угор. мовою Є. Й. Слуцька ; відп. за вип. О. А. Канюка. – Ужгород : РІК-У, 2021. – 144 с. : іл. – Імен. покажч.: с. 126-130. – Абет. покажч.: с. 131-138. 
 
Видання вміщує короткі інформації про книжки та іншу друковану продукцію, що протягом 2020 року вийшли на Закарпатті. Бібліографічний опис та анотація супроводжуються репродукцією обкладинки книжки. Каталог формується з надходжень обов’язкового примірника видань до Закарпатської ОУНБ ім. Ф. Потушняка як центральної книгозбірні регіону. 
Для фахівців з проблем книговидавничої справи на Закарпатті та в Україні, представників органів державної влади та управління, керівників бібліотек, книготоргів, книжкових бірж, книгарень, організаторів книжкових ярмарків, бібліографів, науковців, студентів тощо.
 
821.161.2(477.87)
К 59
Вулкан, Миколайович Козлов. Аквілон / В. Козлов ; уклад. Н. В. Козлова. – Ужгород : ФОП Сабов A. M., 2020. – 91 с.
 
В книзі викладені історичні дані про історію краю, земляків автора, В М. Козлова, який родом з хутора Глазова Кіровоградської області, які воювали з турками в 1878 році, коли загинуло майже половина війська з території нинішньої України, в Болгарії на Шипці.
У повісті в художній формі описане життя мешканців малого містечка Бобринець і навколишніх сіл і хуторів.
Глибока любов до рідної землі подана автором у сюжеті цієї книги. Це тринадцята книга автора.
 
016:001(477.87)
M 17
Paul Robert Magocsi : a Bibliography and Commentaries / ed. K. Kiebuzinski ; introductions by: B. Budurowycz, J.-P. Himka, K. Kiebuzinski. – 4th revised and expanded ed. – Toronto : The University of Toronto Press for the Chair of Ukrainian Studies, 2021. – 308 p. : il. – Index: p. 279-307. 
 
Пол Роберт Маґочі: «Бібліографія та коментарі» є введенням у наукову кар’єру всесвітньо відомого канадського академіка. Книга включає повний список його 876 публікацій (книги, статті, глави, брошури і т. д.) в галузі історії, соціолінгвістики, етнічних досліджень, бібліографії та картографії, що вийшли 21 мовою з 1964 по 2020 роки, посилання на 844 огляди багатьох із цих публікацій, а також окремий бібліографічний список із 80 робіт (книг, статей та енциклопедичних статей) про професора Маґочі.
Четверте виправлене та розширене видання включає оновлену бібліографію порівняно з останнім виданням у 2011 році, а також новий 110-сторінковий розділ «Коментарі в періодичних виданнях та ЗМІ» про професора Маґочі як громадського захисника та вплив його робіт на колег-науковців, а також про політичний та соціальний розвиток, особливо у Центральній та Східній Європі після краху комуністичного правління у 1989 році. До нього додаються докладні предметні та особисті покажчики.
 
929(437.6)
М 93
Микола Мушинка – 85 / Союз русинів-українців Словац. Респ. ; упоряд О. Мушинка. – Пряшів, 2021. – 88 с. : іл.
 
Збірник містить статті та вітання друзів і колег М. Мушинки до його ювілею – 85 річчя від дня народження. Словацький фольклорист та українознавець, мистецтвознавець, літературознавець, бібліограф українського (лемківського) походження, доктор філологічних наук, член Міжнародної комісії по дослідженню національної культури Карпат та Балкан, президент НТШ у Словаччині, голова Асоціації українців у Словаччині, іноземний член Національної Академії наук України добре знаний у слов’янському світі. Отож статті до книжки надійшли із Словаччини, України, Сербії, Польщі, Канади тощо.
 
398(477.87)
М 93
Мушинка, Микола Іванович. Зібрані твори / М. І. Мушинка ; упоряд. О. Мушинка. – Пряшів : Центр антропол. дослідж., 2018 –   (в опр.)
Т. 2 : Володимир Гнатюк : праці про Вололимира Гнатюка. – 2020. – 788 с. – Бібліогр. у підрядк. прим.
 
Том присвячений працям М. Мушинки про В. Гнатюка. Вміщені матеріали, пов’язані з Володимиром Гнатюком, які знаходяться в архіві Миколи Мушинки і які ще не були опубліковані. Упорядковано їх за хронологічним принципом.
Основну частину цієї книги представляє друге, тернопільське, видання монографії Володимир Гнатюк. Життя та його діяльність в галузі фольклористики, літературознавства та мовознавства. (Тернопіль, 2012). 
 
016:821.161.2.09«18»
М 93
Мушинка, Микола Іванович. Ровесник Івана Франка Никифор Лещишак та його збірка лемківських народних пісень [Текст] = Frankov rovesnik Nykyfor Lescisak a jeho zbierka lemkovskych ludovych piecni : бібліографія / М. І. Мушинка ; редкол.: Н. Скотна, В. П. Кемінь [та ін.] ; вступ. сл. В. П. Кемінь ; Дрогобиц. держ. пед. ун-т ім. І. Франка. – Вид. 2-ге, допов. – Дрогобич : Коло, 2016. – 242 с. : фото. кол., портр. – (Doctor honoris causa). – Бібліогр. у підрядк. прим. – Імен. покажч.: с. 222-238. 
 
До книги увійшли матеріали урочистого засідання Вченої ради Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка від 25 травня 2016 року з нагоди присудження звання Почесного доктора Миколі Мушинці.
 
821.161.2(477.87)
П 30
Петровці-Кук, M. M. На межі епох : вибране [поезія] / М. М. Петровці-Кук. – Ужгород : ФОП Сабов A. M., 2021. – 270 с.
 
У двадцять другу книгу М. Петровці-Кука увійшли вірші та окремі мініатюри філософсько-громадянської і любовної лірики із попередніх книг.
 
 
821.161.2.09«19/20»
Р 31
Ребрик, Наталія. Сейсмограф вічності : життєві і творчі вертепи Дмитра Кременя / Н. Ребрик. – Ужгород : Іст. клуб «Красне Поле», 2021. – 104 с.
 
Пропоноване видання подає кілька сегментів суспільно-політичного, культурно-мистецького й духовного життя Закарпаття другої половини XX – перших десятиліть XXI ст.ст. через особистість і творчий геній Дмитра Кременя (21 серпня 1953 p., с. Суха, Іршавський район, Закарпатська область – 25 травня 2019 p., Миколаїв). Володіючи просто таки дивовижним умінням художньо-планетарно-історичного бачення, органічно-легко поєднуючи епохи і території, жанри і форми викладу, віртуозно тасуючи відомі, маловідомі і зовсім не відомі факти і події, вправно оперуючи глибокими знаннями з різних галузей життя, граційно вплітаючи в сюжетно-емоційну канву текстів староукраїнську лексику та авторські неологізми, Дмитро Кремінь в першу чергу осмислює долю України, бачить її як трагічну, прагне, можливо, дещо експресивно-хаотично, проте віднайти шляхи виходу з тої прірви, в якій є сьогодні його держава. 
 
821.161.2(477.87)
Р 49
Рибар, Тетяна. Башта солоної риби : [поезія] / Т. Рибар. – Ужгород : Ґражда, 2021. – 84 с.
 
Це чотирнадцята книжка Т. Рибар, мисткині пензля, звуку і слова. Жінки, одержимої Світлом... Архетип синього Світу-Світла, що веде стежкою до синього волошкового небокраю-раю, пронизує поетичну збірку від першого і до останнього вірша. Для ліричної манери письма Т. Рибар характерна дивовижна щільність кадрів, граційна плавність переходів від одного плану до іншого, невимушеність, з якою поєднуються речі, здавалося б, непоєднувані. А ще – відчуття якоїсь абсолютної свободи, незаданості, непередбачуваності при чіткій внутрішній організації, а в деяких творах – навіть спланованості лірики. Поетка нічого нікому не нав'язує. Вона справді вільна. Кожен завдяки багатоплановості, воістину якійсь незглибимості образів може відкрити в ній щось своє, неповторне. І лише одне залишається беззаперечним: органічна, практично ніде не декларована, проте глибинна й незрадлива злитість мисткині зі світом. Вируючим, запроблемованим, а все ж прекрасним. І якщо й проривається в ліриці крик зраненої пекучими болями сьогодення душі, то не для того, аби змусити нас знову й знову здригнутися. А щоб перейнятися Любов'ю. Людяністю. Добротою.
Це поезія, що несе Світло...
 
94(477.87)«2016/2021»
Ф 32
Федака, Сергій. Хроніка Закарпаття у незалежній Україні (24 серпня 2016–24 серпня 2021) : довідник / С. Федака. – Ужгород : Поліграфцентр «Ліра», 2021. – 180 с.
 
Хронологічний довідник з історії Закарпаття 2016–2021 pp. містить понад дві тисячі дат із короткими характеристиками подій, що на них припадають. Розглянуто переважно соціально-політичний, економічний і культурний розвиток усіх регіонів Закарпатської області з особливою увагою до провідних персоналій краю. Довідник стане у нагоді учням і студентам при вивченні історії рідного краю; може бути корисним для культурно-освітніх працівників, усіх, хто цікавиться історією Закарпаття.
 
821.161.2.09(477.87)
Ч-43
Чендей, Iван. Листування з київськими критиками. Т. 1 / НАН України, Нац. б-ка України ім. В. Вернадського, Центр. держ архів-музей л-ри і мистецтва України, Міжнар. благод. фонд ім. І. Чендея ; упоряд., автор передм. і комент. С. Кіраль. – К. : [Ужгород : РІК-У], 2021. – Т. І. – 668 с. – (Серія: «Епістолярні джерела чендеєзнавства». – Титул арк. паралел. англ. мовою.
 
Увазі читача пропонується перший том видавничого проекту в 10-ти томах «Епістолярні джерела чендеєзнавства», до якого увійшло листування закарпатського письменника-шістдесятника, автора сценарію всесвітньовідомого фільму С. Параджанова «Тіні забутих предків», лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка І. Чендея зі знаними українськими критиками К. Волинським, І. Дзюбою, Л. Коваленком, В. Костюченком. У виданні також уміщено дарчі написи І. Чендея на книжках, подарованих своїм адресатам, копії листів, світлини та інші неопубліковані документи з родинних архівів учасників епістолярного діалогу та державних архівів України.
Книжку адресовано науковцям, студентам-філологам, а також усім, хто цікавиться літературним джерелознавством, епістолярною спадщиною письменників та вчених-гуманітаріїв, літературним життям Закарпаття.
 
38.48(477.8)
Я 54
Ямалов, Олег. Стежками Карпат : 80 маршрутів в Укр. Карпатах : [путівник] : пам’яті Олега Ямалова, 1951–2017 / О. Ямалов ; завершення, опрацювання С. Ямалова. – Харків : Фоліо, 2019. – 512 с. : кол. іл, табл. – (Пішохідні маршрути в Українських Карпатах). 
 
Українські Карпатські гори мають бути у списку ваших наступних мандрувань. Хоча сніг високо в горах спостерігається навіть у червні, вони є ідеальним місцем відпочинку: прохолодне повітря, не протоптані, безлюдні стежки, зелені ліси, прозорі струмки, водоспади та озера, барвисті полонини, вкриті дикими квітами та ягідними чагарниками. «Стежками Карпат. 80 маршрутів Олега Ямалова в Українських Карпатах» – найбільш докладний піший путівник у Карпатських горах західної частини України.
Путівник проілюстровано фотографіями Карпат, зробленими автором та його друзями під час подорожування.
 
37.01(477.87)«1920/1923»
Я 93
Яцина, Олена Федорівна. Педагоги – члени товариства «Просвіта» в освітньому процесі Підкарпатської Русі (1920–1939) / О. Ф. Яцина ; Держ. вищ. навч. закл. «Ужгород. нац. ун-т», Ф-т суспіл. наук, Каф. педагогіки та психології. – Ужгород : Ґражда, 2009. – 28 с. : іл. – Бібліогр.: с. 24-27. 
 
У науково-популярному виданні розглядаються діяльність, творча спадщина відомих і маловідомих членів культурно-освітнього товариства «Просвіта», що послужилися розвиткові українського шкільництва на Закарпатті у 20–30-х роках XX ст. В умовах державного та духовного відродження України важливим є досвід педагогічної та культурно-просвітницької діяльності «Просвіти» міжвоєнної доби, який має практичне значення для сучасних культурно-освітніх процесів.
Видання розраховано на студентів вищих педагогічних закладів, учителів, усіх, хто цікавиться історією краю.
 
316.6
Я 93
Яцина, Олена Федорівна. Трансформації практик шлюбно-сімейного партнерства та батьківства: постмодерні реалії : монографія / О. Ф. Яцина ; Нац. акад. пед. наук України, Ін-т соц. та політ. психології НАПН України. – Ужгород : Карпати, 2018. – 280 с. : іл, табл. – Бібліогр.: с. 241-278. 
 
У монографії висвітлено результати теоретичного та емпіричного дослідження трансформаційних процесів у практиках шлюбно-сімейного партнерства та батьківства в умовах постмодерної реальності. Викладено авторську концепцію, яка пояснює розширення діапазону конструйованих практик взаємозв'язком із типами утворюваних самореферентних ідентичностей. Основний акцент поставлено на тому, що у конструюванні практик партнерства і батьківства активуються механізми інтерсуб’єктивної седиментації, суб’єктивної рефлексії та особистісної інтерпретації. Показано, що дія цих механізмів позначається на виборі культурно-обумовлених, індивідуально-особистісних, емоційно-чутливих соціально-психологічних предикторів смислів практик. Наголошується на змістовій співвідповідності процесу самореференції та його результату – множинних ідентичностей, які конституюються в практиках шлюбно-сімейного партнерства та батьківства.
Адресується науковцям, викладачам, аспірантам, студентам психологічних та соціальних спеціальностей, практикуючим психологам, працівникам соціальних служб, а також усім, хто цікавиться проблемами сучасної соціальної психології, зокрема, психологією сім'ї.
 
 
37(477.87)
Х 46
Химинець, Василь Васильович. Освіта Ужгорода : монографія / В. В. Химинець, А. О. Химинець. – Ужгород : Карпати, 2017. – 304 с. : іл.
 
На основі аналізу архівних джерел, праць вітчизняних та зарубіжних дослідників автори подають узагальнюючий матеріал про становлення та розвиток освіти в Ужгороді з найдавніших до наших часів.
Особливу увагу звернуто на особливості реформування галузі, які відбуваються безперервно у відповідності із суспільними змінами, та на внесок в освітній розвиток міста культурно-освітніх і релігійних діячів, педагогічних і громадських організацій, владних інституцій. Здійснено аналіз особливостей становлення та розвитку дошкільної, позашкільної, шкільної, середньої та вищої освіти Ужгорода за тривалий період.
Книга адресована педагогічній громадськості та всім тим, хто усвідомлює роль освіти в розвитку людства і майбутнє пов’язує із удосконаленням освітнього процесу в країні та її регіонах.
 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутат Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-15
"Українська література, як і всі інші явища у нашій країні, зазнає відчутного впливу війни. Якщо раніше ми говорили про ветеранську та волонтерську прозу, то після 24-го лютого минулого року тема російсько-українського конфлікту стала однією з наріжних для усієї української літератури" (Олександр Мимрук, Читомо) В рамках Національного тижня читання поезії, який відбудеться з 16 по 24 березня цього року, в нашій бібліотеці відбудуться читання віршів з фронту. Запрошуємо усіх бажаючих! Дата і початок вечора: 20 березня, 16:30. Локація: проспект Свободи, 16, читальна зала. #тижденьпоезії2024
2024-03-15
Друзі, ми підготували для вас цікавий безкоштовний майстер-клас з виготовлення мила. 19 березня о 16.00 чекаємо вас. Всі матеріали надаємо. Кількість місць обмежена. Реєстрація обов'язкова. https://forms.gle/o8T9uur4AQnZdrU28 Місце зустрічі: пр. Свободи, 16 Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France
2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

2024-03-14
Подія весни❗️  21 березня о 17:00❗️  Презентація книги "НЕЗЛАМНІ звички" в Ужгороді📘📒  На цю книгу чекало багато людей, особливо 48 незламних жінок, які поділилися на її сторінках своїми історіями, з метою підтримати наших людей душевно, емоційно, психологічно.   48 корисних розповідей про життєві цінності, про те, що допомагає саме зараз у повсякденному житті підтримувати в ресурсі свій емоційний та фізичний стан.   Ця книга, як мудра подруга, буде поруч і знайде для вас потрібні слова.  На вас чекає зустріч з авторками збірки. Ви зможете зазирнути за лаштунки обкладинки та почути найцікавіше з перших вуст.   Ви зможете придбати книгу з автографами авторок📖✍🏻  Частина коштів буде переказана на підтримку наших Героїчних Захисників💙💛 
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день