Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2021-11-18
94(477)
Ф 32
Федака, С. Д. Історія України / С. Д. Федака. - Ужгород : Timpani, 2020.  - (Літописна історія ; Серія 2). - Т. 5 : Київська Русь і Великий степ. - 2021. - 232 с.
 
П’ятий том (він же перший том другої серії) присвячено відносно єдиній Київській Русі (860-1132), якою керувало дев’ять поколінь князів, а творило її дев’ять поколінь їхніх підданих, майже невпізнанно змінюючись від генерації до генерації. Портрети князів досить відмінні від звичних хрестоматійно-підручникових образів, оскільки оперті безпосередньо на джерела – вітчизняні і зарубіжні, археологічні і фольклорні. Русь постає як принципово інше, ніж сучасна Україна, суспільство, проте схожа до нас багатьма окремими деталями. належну увагу звернуто і на сучасні українські терени, що не входили до Русі, але тяжіли до неї - Степ, Закарпаття, Крим.

 

342.4(477)
К 65
Конституція і конституційні зміни в Україні : зб., присвяч. пам’яті Віктора Мусіяки / Центр Разумкова ; відп. за вип.: А. Рачок, Ю. Якименко ; упоряд. П. Стецюк. - К. : Заповіт, 2020. - 304 с. : фото.кол.
 
Збірник присвячено пам’яті відомого українського вченого-правознавця, державного та громадсько-політичного діяча В.Мусіяки (1946-2019рр.). Видання містить наукові статті з актуальних проблем сучасного конституційного розвитку України, стану Основного Закону держави та перспектив внесення змін до нього, захисту прав людини, розвитку основних конституційно-правових інститутів. Окрему увагу присвячено постаті В.Мусіяки, його науковій та суспільно-політичній діяльності.
 

 

346(477)
Т 35
Тертишна, Л. С. Державна регіональна політика: господарсько-правові механізми реалізації : монографія / Л. С. Тертишна. – Х. : Юрайт, 2020. - 172 с.
 
Монографія є викладенням основного змісту кандидатської дисертації, рекомендованої до захисту на вченій раді Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого кафедрою господарського права . Наукова робота присвячена формуванню теоретичної моделі механізму господарсько-правового забезпечення функціонування державної регіональної політики, подальшій розробці концепцій вдосконалення чинного законодавства з питань забезпечення розвитку господарських відносин з позиції державної регіональної політики, а також дослідження сучасного стану господарсько-правового забезпечення реалізації державної політики у сфері регіонального розвитку. Отримані автором теоретичні та практичні результати дослідження можуть бути використані в нормотворчій діяльності держави в процесі удосконалення господарського законодавства, зокрема, з метою деталізації наявних та створення нових нормативно-правових актів, які безпосередньо стосуються організації та діяльності у сфері регіонального розвитку, крім того – при удосконаленні методологічних засад присвячених забезпеченню якісного державного регулювання політики розвитку територій. Сформовані пропозиції можуть бути корисні для спеціалістів у галузі права та інших наук, які досліджують сферу державної регіональної політики, викладачів, аспірантів, студентів, органів місцевого самоврядування та органів державної влади.

 

323.1(477)
У-45
Український націоналізм у сучасному ідеологічному протистоянні : [зб. матеріалів Восьмих Бандерівських читань] / Недерж. аналіт. центр "Укр. студії стратег. дослідж." ; упоряд.: Ю. Сиротюк, Т. Бойко, Ю. Олійник. - К. : НАЦ "УССД" : Основа, 2021. - 352 с. - (VIII Бандерівські читання). 
 
До збірника увійшли матеріали виступів учасників VIII Бандерівських читань. Тематикою обговорення стали проблеми співвідношення національної ідентичності та транснаціональних процесів; українського націоналізму та нових викликів сучасності: лівого популізму, гендеру, постправди, «русского міра»; впливу геополітичних проєктів і популізму як контрреакції. Матеріали включать доробки науковців, політиків, громадських діячів, ветеранів російсько-української війни та діючих військовослужбовців. 
 

 

929(494.4)"19"
Б 98
Бюньйон, Ф. Гюстав Муаньє : 1826-1910 / Ф. Бюньйон ; пер. з фр. О. Соломарська. - К. : Товариство Червоного Хреста України : Товариство Анрі Дюнана, 2012. - 110 с.
 
Книга, присвячена життєвому шляху та діяльності швейцарського юриста, громадського діяча та філантропа Гюстава Муаньє.

 

929(494.4)"18/19"
Д 97
Дюран, Р. Анрі Дюнан : 1828-1910 / Р. Дюран ; пер. з фр. О. Соломарська ; наук. ред. О. Чередніченко. - К. : Товариство Червоного Хреста України : Товариство Анрі Дюнана, 2020. - 106 с. : фото.
 
Книга, присвячена життєвому шляху та діяльності швейцарського підприємця та громадського діяча, фактично фундатора міжнародної гуманітарної організації Міжнародного комітету Червоного Хреста. 

 


Новини

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-15
"Українська література, як і всі інші явища у нашій країні, зазнає відчутного впливу війни. Якщо раніше ми говорили про ветеранську та волонтерську прозу, то після 24-го лютого минулого року тема російсько-українського конфлікту стала однією з наріжних для усієї української літератури" (Олександр Мимрук, Читомо) В рамках Національного тижня читання поезії, який відбудеться з 16 по 24 березня цього року, в нашій бібліотеці відбудуться читання віршів з фронту. Запрошуємо усіх бажаючих! Дата і початок вечора: 20 березня, 16:30. Локація: проспект Свободи, 16, читальна зала. #тижденьпоезії2024
2024-03-15
Друзі, ми підготували для вас цікавий безкоштовний майстер-клас з виготовлення мила. 19 березня о 16.00 чекаємо вас. Всі матеріали надаємо. Кількість місць обмежена. Реєстрація обов'язкова. https://forms.gle/o8T9uur4AQnZdrU28 Місце зустрічі: пр. Свободи, 16 Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France
2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

2024-03-14
Подія весни❗️  21 березня о 17:00❗️  Презентація книги "НЕЗЛАМНІ звички" в Ужгороді📘📒  На цю книгу чекало багато людей, особливо 48 незламних жінок, які поділилися на її сторінках своїми історіями, з метою підтримати наших людей душевно, емоційно, психологічно.   48 корисних розповідей про життєві цінності, про те, що допомагає саме зараз у повсякденному житті підтримувати в ресурсі свій емоційний та фізичний стан.   Ця книга, як мудра подруга, буде поруч і знайде для вас потрібні слова.  На вас чекає зустріч з авторками збірки. Ви зможете зазирнути за лаштунки обкладинки та почути найцікавіше з перших вуст.   Ви зможете придбати книгу з автографами авторок📖✍🏻  Частина коштів буде переказана на підтримку наших Героїчних Захисників💙💛 
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день