Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2024-04-22

76(477)"18/19"
К 82
Василь Кричевський: орнаментні композиції = Vasyl Krychevskyi: ornament compositions : альбом / упоряд. О. О. Савчук ; пер. на англ. Д. Шелудкевич ; передм. М. Р. Селівачов. – Х. : Видавець Олександр Савчук, 2023. – 312 с. : кольор.іл. – Текст укр., англ. мовами.

Творчий доробок Василя Григоровича Кричевського (1873-1952) в галузі графіки на сьогодні є недостатньо вивченим і потребує окремого мистецтвознавчого дослідження. Пропоноване видання – спроба ознайомлення читача із орнаментною спадщиною митця. В альбомі подано близько 200 взірців орнаментів, що зберігаються в музеях України, а також у приватних колекціях. Видання приурочено 150-літтю від дня народження Майстра.

94(477.63/.65)"19"
Я 76
Яворницький, Дмитро Іванович. Дніпрові пороги : альб. фотографій з геогр.-іст. нарисом / Д. І. Яворницький ; упоряд. О. О. Савчук. –2-ге вид., стер. – Х. : Видавець Олександр Савчук, 2023. – 194 с. : іл, портр.

Перевидання раритетної книги Д. І. Яворницього "Дніпрові пороги" (1928 р.) здійснюється зі збереженням стилістики та нумерації сторінок оригіналу, але з усуненням дpукapських помилок і неточностей. Для значної кількості світлин альбому віднайдено оригінали. Книгу доповнено сучасними передмовою, примітками та ілюстративним додатком з 29 ілюстрацій, більшість з яких публікується вперше. Видання розраховане на історикiв, краєзнавців та всіх, koro цікавить украiнська минувшина.

792(477)
К 93
Курбас, Лесь Степанович.  Філософія театру  / Л. С. Курбас ; упоряд. М. Лабінський ; післямова: М. Москаленко, Д. Лабінська. – Х. : Видавець Олександр Савчук ; К. : Основи, 2022. – 920 с. : портр.

«Філософія театру» Леся Курбаса є перевиданням книги, що побачила світ у 2001 році у видавництві «Основи» за редакції Миколи Лабінського та Михайла Москаленка. Книга містить найповнішу на сьогодні збірку текстів Леся Курбаса: лекцій з режисури та практики сцени, протоколів засідань «Березолю», театрознавчих статей тощо.

159.9
М 19
Малихіна, Марія Сергіївна. Дитина у світі емоцій  / М. С. Малихіна. – Х. : Основа, 2018. – 160 с. : іл. 

Емоції оточують нас щомиті, без них життя просто не можливе. Ми радіємо чи сумуємо, захоплюємось чи розчаровуємось, сміємося, сумуємо, лютуємо, можемо бути сповнені щастя або журби. Емоції можуть виникати попри наше бажання, а іноді нам навіть важко впоратися з ними. Ця книга написана для батьків, які прагнуть розуміти свою дитину, допомогти їй навчитися контролювати свою емоційну поведінку, хочуть дізнатися, що таке емоційний інтелект і як він формується. Дорослі дізнаються, чому в дітей виникають істерики, агресія, страхи і як слід поводитись у подібних ситуаціях. І взагалі, щастя – це теж емоція. Бути щасливим можна навчитися і навчити дитину! Мабуть, саме цього бажають батьки.

159.922
С 88
Стюарт-Сміт, Сью.  Садотерапія : як позбутися бур’янів у голові / С. Стюарт-Сміт ; пер. з англ. Я. Філоненко. – К. : Yakaboo Publishing, 2021. – 328 с. 

Сью Стюарт-Сміт, видатна психіатриня і завзята садівниця, пропонує надихаючу та корисну книжку про цілющий вплив садівництва на розум людини, про його здатність зменшувати стрес і сприяти благополуччю в повсякденному житті. Авторка досліджує безліч прикладів взаємодії розуму і саду та описує, як догляд за садом може бути способом зцілити зранену душу. Від повернення свого діда з Першої світової війни до захоплення Фройда квітами, від історій хвороби своїх пацієнтів до прогресивних садівничих програм у таких місцях, як в’язниця на острові Рікерс у Нью-Йорку – Сью Стюарт-Сміт наводить вагомі приклади того, що садівництво – це набагато важливіше для нашого пізнання, ніж ми думаємо. Глибока, життєствердна і прагматична "Садотерапія" – ідеальне читання для людей, які прагнуть до здорового психічного життя.

613
О 46
Озерна, Дарка. Книжка для дорослих : як старшати, але не старіти / Д. Озерна. – К. : Yakaboo Publishing, 2021.– 304 с. : іл. 

В нашому інформаційному просторі життя всіх людей, старших навіть за 35 років, малопомітне. Чим живуть "дорослі"? А це правда, що старші люди всі як один хворі, занудні, несучасні, не хочуть сексу і не подобаються собі в дзеркалі?.. Ні, неправда. Давно на часі переглянути ставлення до віку, старіння, старшання, а також хронічних хвороб. При чому не просто "взяти і перестати хворіти", а збагнути, що з нами відбувається, які є ризики та можливості в кожного віку, та продовжити старшати, та не старіти. "Книжка для дорослих: Як старшати, але не старіти" в цьому допоможе. У ній йде ідеться про чинники, що сповільнюють чи прискорюють старіння, про запобігання серцево-судинним хворобам та раку, життя з діабетом та хворобами легень і кишківника, піклування про тіло від очей до кісток, психічний добробут, загальні та специфічні поради з харчування, про менопаузу, ерекцію, секс, і те, як жити довго й щасливо. Тільки без магії й чарівних пігулок.

159.9
Ф 70
Фландерс, Кейт.  Рік без шопінгу : як я перестала купувати, роздала речі та дізналася, що найціннішого в магазині не знайдеш / К. Фландерс ; пер. з англ. Н. Сліпенко. – К. : Артбукс, 2022. – 232 с.

Кейт Фландерс – колишня запійна споживачка, яка стала свідомою. Через особисті історії вона розповідає, що відбувається на перетині грошей, мінімалізму й усвідомлення. Про історію Кейт писали у The New York Times, The Guardian, The Globe and Mail, Vogue, на Oprah.com, Forbes.com тощо. Вона надихає людей менше споживати і більше жити. Кейт родом із Вікторії, що в Британській Колумбії у Канаді, але чимало часу присвячує дослідженню світу. "Навіть через пів року після позбавлення від мотлоху в мене лишалися десятки книжок, яких я ще не читала. Виявляється, вдома було чимало речей, які я залишила, але не користувалася. Я могла б класифікувати для блоґу всі свої речі за категоріями та розповісти читачам, що було в мене у спальні, в кухні, у вітальні, в кабінеті й у ванній. Але насправді були важливі лише дві категорії: те, чим я користувалася, і те, чим користувалася б ідеальна версія мене. Для ідеальної версії я купувала речі, якими сподівалася покращити себе чи своє життя. Як-от книжки, які мала би прочитати розумна Кейт, одяг, який мала б носити професійна Кейт, і проєкти, за які могла б узятися творча Кейт. Класичні романи, маленькі чорні сукні, матеріали для скрапбукінгу тощо. Свого часу я витратила тисячі доларів на всі ці речі зі щирим наміром скористатися ними, бо була переконана, що це мені якось допоможе. Я була не достатньо хорошою, а ці речі мусили допомогти мені стати кращою. Я хотіла читати, носити й робити все, щоб стати такою людиною, якою прагнула бути. Володіння речами наче уможливлювало це. Колись я все зроблю та стану кращою. Але цей день ніяк не наставав".

 


Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день