Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР "ВІКНО В АМЕРИКУ"

2024-04-19
330
Г 93
Гудвін, Майкл. Економіка: як вона працює (і не працює) у словах та малюнках : комікс / М. Гудвін, Д. Бурр ; іл. Д. Бурр ; пер. з англ.: О. Єлагіна, А. Поритко. –  Львів : Ірбіс Комікси, 2020. –  320 с. : іл. –  (Комікс). –  Абет. покажч.: с. 313 – 319.
Економіка відіграє важливу роль у житті кожної людини, адже щодня доводиться приймати безліч навіть найпростіших економічних рішень, у тому числі тих, які стосуються заробітку грошей, споживання товарів, забезпечення власного добробуту чи добробуту своєї родини. Щодня виникає потреба взаємодіяти з різними установами: закладами освіти, лікарнями, органами влади - усі вони є частиною економічної системи не лише країни, а й окремого громадянина. А ще люди реалізують власне виборче право, голосуючи за політиків, які потім приймають важливі економічні рішення, що впливають на інтереси кожного громадянина. І часто політики обіцяють речі, які вочевидь не можуть бути виконані, бо йдуть урозріз із законами економіки. І щоб осягнути цей складний кругообіг таких різних і таких пов’язаних між собою сфер нашого життя, без розуміння економіки та її принципів не обійтися. Автор коміксу намагається з’ясувати головні економічні принципи та зв’язки починаю¬чи із найбільш раннього періоду - від стародавнього натурального господарст¬ва, крок за кроком манд¬руючи історією, до сьогодення. Це дає читачеві змогу проаналізувати, як із плином часу змінювалися умови існування людства та як саме працює економіка на рівні сім’ї, країни, планети. Тож приєднуйтеся до економічної мандрівки разом з автором!
 
32(100)"19/20"
Д 40
Джадт, Тоні. Коли змінюються факти : есеї, 1995 – 2010 / Т. Джадт ; упоряд., авт. передм. Д. Гоманс, пер. з англ. С. Андрухович. –  Львів : Човен, 2021. –  448 с. –  Бібліогр.: с. 425– 432 та у підрядк. прим. –  Покажч.: с. 433– 446.
«Коли змінюються факти» – збірка есеїв, але водночас це збірка одержимостей. Одержимостей Тоні. Усі вони тут: Європа й Америка, Ізраїль та Близький Схід, правосуддя, простір громадянської дискусії, держава, міжнародні відносини, пам’ять і забуття, а понад усе — історія. Повторювана знову і знову на цих сторінках пересторога, яка вказувала, що ми засвідчуємо крах «економічної епохи», ї перетворення на «еру страху» і входження до «нової епохи непевності», знаменувала глибину його пригніченості та стурбованості через курс, який взяла політика. Його очікування були високими, він був відданим спостерігачем. Гадаю, у цих есеях ви знайдете і проникливого реаліста, який вірив у факти, події, дані, і ідеаліста, який не мав прагнень дрібніших за добре прожите життя; і не тільки для себе, але й для суспільства. (Дженніфер Гоманс)
32(4)"19"
Д 40
Джадт, Тоні. Роздуми про двадцяте століття  / Т. Джадт, Т. Снайдер ; пер. з англ. П. Грицак ; передм. Я. Грицак. –  Львів : Човен, 2019. –  384 с. –  Бібліогр.: с. 374– 382.
«Ця книжка є історичною розвідкою, біографією та етичним трактатом», — вважає один із її співавторів американський історик Тімоті Снайдер. У фокусі його розмов із Тоні Джадтом – «історія сучасних політичних ідей у Європі та Сполучених Штатах; влада і справедливість у розумінні ліберальних, соціалістичних, комуністичних, націоналістичних і фашистських інтелектуалів від кінця XIX до початку XXI століть». На думку Тімоті Снайдера, одними із найважливіших у їхніх розмовах із Тоні Джадтом стали «роздуми про обмеження (і здатність до відродження) політичних ідей, а також про моральні поразки (і обов’язки) інтелектуалів у політиці». Водночас «Роздуми про ХХ століття» — це також і біографія історика й есеїста Тоні Джадта, який народився в Лондоні в середині XX століття, після катаклізмів Другої світової війни та Голокосту, у час, коли комуністи утверджували владу у Східній Європі.
94(73)"19/20"
К 35
Кеннан Варнеке, Грейс. Донька Холодної війни  / Г. Кеннан Варнеке ; пер. з англ. К. Смаглій. –  К. : Києво-Могилянська академія, 2019. –  320 с. : іл. –  Покажч.: с. 311– 318.
Народжена в 1932 році у Латвії, Грейс Кеннан була старшою донькою одного з найвпливовіших американських дипломатів та істориків минулого століття Джорджа Ф. Кеннана та Аннеліз Соренсен. Один із її перших спогадів – це війська Гітлера на вулицях Праги в 1938 р., а до досягнення підліткового віку вона вже встигла пожити в семи країнах і говорила п’ятьма мовами. Хоча її автобіографія була сповнена надзвичайних пригод, лише у свої пізні роки Грейс заявила про себе як яскрава й емансипована жінка, що пробивається через «скляну стелю» – бар’єр для жінок, які прагнули побудувати успішну кар’єру в чоловічому світі 1950–1980-х років. Завдяки цій діяльності вона нарешті вийшла з тіні свого батька – чоловіка, яким захоплювалася, якого боялася та чийого схвалення прагнула. Один із розділів книги розповідає про роботу Грейс в Україні, де вона очолювала організацію Winrock International, керуючи не лише її бізнес-програмою, але й проектом із протидії незаконній торгівлі людьми.
658.8
П 68
Праєт, Дуглас ван. Несвідомий брендинг: як нейробіологія може посилити (та надихнути) маркетинг / Д. ван Праєт ; пер. з англ. Я. Машико. –  Х. : Ранок : Фабула, 2020. –  304 с. –  (#PROBusiness). –  Назва на корінці : Несвідомий брендинг. –  Бібліогр. у прим.: с. 267-297. –  Абет. покажч.: с. 298 – 303.
Упродовж усього життя нас оточують бренди: одяг, їжа, розваги, всесвітньо відомі імена. Їх усіх об’єднує одне – вони хочуть нам сподобатися. І багатьом це вдається настільки, що ми не уявляємо свого повсякдення без них. Але як? Який секрет успіху тих чи інших брендів? Чому хтось водномить досягає успіху і злітає на вершину популярності, а інші компанії в той же час втрачають усе через один необдуманий маркетинговий крок? Відповідь криється в людській підсвідомості. Несвідомий брендинг – ось сфера багаторічних досліджень Дугласа ван Праєта. Книжка буде цікавою як людям, зайнятим у сфері маркетингу, так і покупцям, до яких ми з вами належимо. Автор не претендує на новизну пропонованого матеріалу, про що прямо і говорить. У книжці є багато посилань на різні джерела, які стосуються як маркетингу, так і нейробіології. Із «Несвідомого брендингу» ви дізнаєтеся, як наше прагнення до соціалізації та визнання впливає на кожен найменший вибір тоді, коли ми самі цього не усвідомлюємо.

 


Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день