Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ КРАЄЗНАВСТВА

2015-07-21

К 84
Г 96
Густі, Василь Петрович. Не все змивають хвилі часу... : спомини-есеї / В. П. Густі. – Ужгород : ІВА, 2014. – 92 с. : іл.

Закарпатський письменник Василь Густі з юних літ тісно пов’язаний із журналістикою. Працював випусковим редактором на обласному радіо, у Великоберезнянській районній газеті «Карпатська зірка», у всеукраїнському книжковому видавництві «Карпати». Як прес-секретар голови Закарпатської облдержадміністрації, керівник прес-служби обласної ради, заступник начальника управління преси та книговидання облдержадміністрації був причетний до інформаційного простору краю.
Його нову книжку «Не все змивають хвилі часу…» склали спомини-есеї про побратимів по журналістському перу автора, спілкування з якими залишилось в пам’яті і серці на все життя. Вона – логічне продовження книжки споминів-есеїв Василя Густі про письменників «Кого я знав, кого люблю»

К 83.3
І-11
 І світлий спомин, і щире слово : про письменника Михайла Томчанія / упоряд. В. П. Густі. – Ужгород : ІВА, 2014. – 116 с. : фот.

У книжці вперше зібрано спомини сучасників про Михайла Томчанія (16.07.1914-19.01.1975) – видатного майстра слова, автора роману-трилогії «Жменяки», а також поезії, які присвятили йому відомі закарпатські письменники.
 

К 85.14
К 56
Ковач, Антон Михайлович. Живопис : [альбом] / А. М. Ковач ; передм.: В. А. Овсійчук, М. В. Сирохман. – Ужгород : Видавництво Олександри Гаркуші , 2013. – 40 с. : кол. іл.

Живопис Антона Ковача – це кольорова сила і свіжість, відсутність найменшої фальшивої нотки в оркеструванні площини, вправне диригування в будь-якій тональності, це насолода кольором, що пульсує енергією, максимально виявляючи свою красу.

К 85
К 92
Купарь, Марія Василівна. Відродження : поезії, статті, авторські роботи / М. В. Купарь ; передм. В. Мишанич. – Ужгород : ПП "Аутдор-Шарк", 2014. – 128 с. : кол. іл.

До книги увійшли нові поетичні твори, написані протягом 2014 року, про відродження української культури, українського національно-визвольного руху, прагнення народу до волі, незалежності. А також статті про народний одяг та вишивку Закарпаття, фотографії авторських робіт майстрині – ескізи, сценічні костюми, сорочки, прикраси з бісеру, писанки, розпис на склі, витинанки.
ЇЇ творчість характеризує сучасний підхід до народного мистецтва краю, безмежний потенціал, що проявляється у її роботах.

К 63.365
О-91
Офіцинський, Роман Андрійович. Сталеві нерви тореадора. Україна 2009-2014 : научно-популярная литература / Р. А. Офіцинський. – Ужгород : Ґражда, 2015. – 244 с.

Пропоноване видання є логічним продовженням публіцистичної збірки «Тяжко жити Касандрою… Україна 2006-2008». Зібрані наразі тексти написані та оприлюднені від липня 2008-го до грудня 2014-го, тобто протягом шести з половиною років. Вони з’явилися у таких впливових зарубіжних медіа, як французький щомісячник «Le Monde diplomatique» і російське інтернет-видання «REGNUM». Їх розмістили популярні загальнодержавні щоденні газети «День» і «Голос України», найчитабельніше інтернет-видання «Українська правда», легендарний журнал «Всесвіт».
Багато текстів уперше побачили світ у періодиці, а також в інтернет-виданнях Закарпатської області.

К 84
П 16
Панько, Юліус. Вимріяна подорож / Ю. Панько. – Пряшів : Спілка укр. письменників Словаччини, 2014. – 128 с.

В пропонованому виданні вміщені оповідання українського письменника Словаччини.

К 91.9: 63.3
Ф 32
Федака, Сергій Дмитрович. Сергій Федака. Біобібліографічний покажчик : библиография / С. Д. Федака ; упоряд. Д. М. Федака ; післямова М. В. Олашин. – Ужгород : ТІМРАNІ, 2014. – 256 с. : фот.

Неповний біобібліографічний покажчик доктора історичних наук, професора Ужгородського національного університету, письменника, журналіста, що виходить до 50-річчя від дня його народження і 25-річчя трудової і творчої діяльності, увібрав ледь не виключно матеріали з архіву його батька та окремі матеріали з Інтернету.

К 85.3
Ш 71
Шманько, Ілля Іванович. З піснею крізь життя : до 50-річчя капели "Боян" Ужгород. нац. ун-ту : іст. нарис / І. І. Шманько. – Ужгород : Карпати, 2014. – 188 с. : іл.

Цей історичний нарис – про витоки, специфіку та результати творчої діяльності самодіяльної народної чоловічої капели «Баян» Ужгородського національного університету на порозі її піввікового ювілею. Прискіпливий читач має змогу дізнатись про життєвий шлях та творчі здобутки учасників унікального хорового колективу вищої школи на теренах України, про адміністративних та художніх керівників, професійних виконавців, причетних до її діяльності. Підкреслено позитивний емоційний влив колективного хорового співу, регулярної репетиційної та концертної діяльності на фахове зростання наукових та науково-педагогічних працівників університету.

 


Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день