Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2013-02-20
84(7СПО)
Б 39
   Безіменна : антол. амер. жіночої малої прози / упоряд., авт. концеп., передм. Н.  Поліщук, пер. з англ. У. Потятиник, пер. з англ. Ю. Мудрий [та ін.]. – Львів : Кальварія, 2012. – 224 с.
   
   Презентована антологія має феміноцентричний характер, що зумовило підбірку винятково жіночих імен літературної історії США ХХ ст. та визначило її тематичний стрижень – конструювання художньої моделі жіночої ідентичності. Структурована за хронологічним принципом, вона дозволяє помітити внутрішню динаміку, що характеризує розуміння проблеми жіночого самовизначення.
 

 

83.3(4УКР)
Г 75
Грабович, Г.
   До історії української літератури  = Toward a history of ukrainian literature : дослідження, есеї, полеміка / Григорій Грабович. – К. : Критика, 2003. – 631 с. 
 
   Відомий літературознавець, професор Гарвардського університету Григорій Грабович зібрав у книжці, випущеній першим виданням у 1997 році, свої наукові праці. Перевидаючи книжку, автор доповнив її розвідкою « У пошуках великої літератури», що не ввійшла до попереднього видання, та статтями останнього часу. Зокрема, в одній із них, дослідник критично осмислює сучасний стан української літературознавчої науки.
 

 

83.3(4УКР)5
К 62
Коляда, І. А.
   Михайло Коцюбинський / І. А. Коляда, О. Ю. Кирієнко. – К. : Укрвидавполіграфія, 2012. – 128 с. – Бібліогр.: с. 117-119. 
 
   Михайло Коцюбинський був і залишається одним з найоригінальніших українських прозаїків. Він серед перших в українській літературі усвідомив потребу її реформаторства в напрямі модерної європейської прози. Саме Коцюбинський , як «будівничий, виводив свої мистецькі твори, повні великого художнього смаку, глибокої задуми і безмірно широкої любові до людей».
 

 

84(4УКР)6
М 34
Матіос, М.
   Армагедон уже відбувся : [повість] / Марія Матіос. – Львів : Піраміда, 2011. – 112 с. : іл. 
 
   Сторінки нової книги – це майже «дантові кола» однієї людини. І провідником у цьому пеклі є Іван Олексюк – у далекій молодості «засуджений на життя» ціною «червоної гадючки чужої крові на своїх черевиках». Головний персонаж, який увесь вік після вбивства людини думає про «вавилонську вежу» свого життя, що має колись завалитися. Марії Матіос потрібно через історію Івана Олексюка наблизити читача до розуміння Іванової правди – причини, його істини: Хотіти Жити.
 

 

83.3(4УКР)6
П 16
Панасенко, Т. М.
   Олександр Довженко / Тетяна Михайлівна Панасенко. – К. : Укрвидавполіграфія, 2012. – 128 с. 
 
   Художник і письменник, захоплений красою і гармонією у житті, вражаючий широтою думки... Вимогливий і невтомний режисер із залізною силою волі, фільми якого стали новим словом у світовій кінематографії , а кінострічка «Земля» увійшла до десятки найкращих фільмів усіх часів і народів...
 

 

83.3(4УКР)5
У-95
Ушкалов, Л. В.
   Панас Мирний / Леонід Володимирович Ушкалов. – Х. : ПЕТ, 2012. – 128 с.
 
   Панас Мирний – людина, без якої не можна уявити історію української культури другої половини ХIХ – початку ХХ століття.
Його романи, повісті й оповідання високо цінували вже сучасники. Недарма Іван Франко назвав Мирного «найвизначнішим українським повістярем». І сьогодні твори письменника викликають неабиякий інтерес у читачів.
 

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день