Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

2016-09-21
92.5 
М 74
Моє Придніпров’я : календар пам’ятних дат Дніпропетровської області на 2016 р. : методико-бібліогр. покажч. / упоряд. І. С. Голуб.  – Дніпропетровськ, 2015. – 210 c. :a-іл.
 
Календар «Моє Придніпров’я» – бібліографічне видання, що містить хронологічний перелік пам’ятних дат і подій минулого Дніпропетровщини, а також текстові та бібліографічні матеріали до більшості дат. Велика частка матеріалів – авторські статті відомих в області та Україні істориків, літературознавців, журналістів. Видання також містить вірші, переважно, місцевих авторів, оформлене світлинами. Календар щорічно видається в ДОУНБ, починаючи з 1972 року. Мета покажчика – допомогти бібліотекарям, учителям, викладачам середніх, спеціальних і вищих навчальних закладів, журналістам, краєзнавцям у поширенні знань з історії рідного краю, популяризації імен діячів науки, культури, мистецтва, пов’язаних із Дніпропетровщиною.
65.9(4УКР)28 
Н 12
На шляху до зеленого зростання: моніторинг прогресу в Україні / А. Андрусевич [та ін.].  – Львів, 2014.  – 76 c. :a-іл.  – Бібліогр. наприкінці розд.
 
Публікація містить індикатори зеленого зростання в Україні, включаючи описову та графічну інформацію. Автори аналізують такі групи індикаторів: соціально-економічний контекст, екологічна та ресурсна продуктивність, запаси природних ресурсів, екологічна якість життя, економічні можливості та політика. Публікація буде цікавою для державних службовців, експертів, представників неурядових організацій. Моніторинг проведено з використанням методології ОЕСР: Towards Green Growth: Monitoring Progress. OECD Indicators. OECD, 2011
79.1(4УКР) 
Б 40
Безцінна скарбниця : до 100-річчя Дніпропетровського музею (1914-2014) : наук.-бібліогр. довід. / Дніпропетр. обл. універс. наук. б-ка ім. Первоучителів слов’ян. Кирила і Мефодія, Дніпропетр. худож. музей; авт.-упоряд.: Т. Бреславець, І. С. Голуб [та ін.]. – Дніпропетровськ, 2014. – 150 c. – (Партнери ДОУНБ). 
 
До знаменної дати, з метою якомога повніше висвітлити виставкову, популяризаторську та просвітницьку діяльність Художнього музею, Обласна універсальна наукова бібліотека імені Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія спільно зі співробітниками музею створила науково-бібліографічний довідник «Безцінна скарбниця. До 100-річчя Дніпропетровського художнього музею».
Видання містить перелік стаціонарних та пересувних виставок Художнього музею, починаючи з 1965 року й донині. На сьогодні це вся виявлена інформація, яка, проте, не претендує на абсолютну вичерпність. Матеріал довідника згруповано в хронологічній послідовності, щоб якомога повніше й доступніше показати розвиток  музею та напрямків його діяльності.
Видання буде неабияк корисне дослідникам історії культурного процесу краю, зокрема музейної справи, журналістам, науковцям, студентам, а також допоможе у справі популяризації імен діячів мистецтва: художників, майстрів скульптури та декоративного розпису, котрі представляють на ниві українського мистецтва саме Дніпропетровщину.
20.1(4УКР) 
В 43
Виконання Плану дій Україна  – ЄС: довкілля та сталий розвиток / під ред. Н. Андрусевич.  – Львів : Ресурс.-аналіт. центр ”Суспільство і довкілля”, 2009.  – 104 c. :z-табл.  – (Оцінка виконання Планів дій Європейської політики сусідства. Проект).  – Кн. перекрутка. До кн. приплетено вид. англ. мовою
 
Це видання підготовлене на основі оцінки виконання екологічної складової Плану дій Україна – ЄС за період 2005-2008 років, в межах проекту «Оцінка Планів дій Європейської політики сусідства в Азербайджані, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні». Оцінка для України проведена Ресурсно-аналітичним центром «Суспільство і довкілля» (із залученням експертів інших громадських організацій) за спеціально розробленою методологією в рамках проекту WWF-EPO та Фонду Генріха Бьоля. Оцінка містить оціночні таблиці, висновки і рекомендації із загальних та конкретних питань. 
Для громадських організацій, державних органів, експертів.
67.9(4УКР)307.7 
О-93
Оцінка екологічної складової двостороннього співробітництва між Україною та ЄС : моніторинг зобов’язань в рамках Порядку денного асоціації Україна-ЄС та виконання Дорожньої карти Східного партнерства за 2012 рік / [під ред. Н. Андрусевич].  – Львів : Ресурс.-аналіт. центр ”Суспільство і довкілля”, 2013. – 202 c.
 
Ця публікація - це моніторинговий звіт щодо прогресу у виконанні зобов’язань в рамках Порядку денного асоціації Україна - ЄС та виконання Дорожніх карт Східного партнерства за 2012 рік  
Оцінка здійснюалась у рамках проекту «Оцінка екологічної складової двостороннього співробітництва між Україною та ЄС» (за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в межах діяльності Робочої групи 3 «Довкілля, зміна клімату та енергетична безпека» Національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.
91.9: 85.37(4УКР) 
Н 35
Національний геній Іван Миколайчук : біобібліогр. покажч. / Упр. культури Чернів. облдержадмін., Чернів. обл. універс. наук. б-ка ім. М. Івасюка ; уклад. : А. Лупан, О. Гаврилюк. – 2-ге вид., допов. і перероб. – Чернівці : Букрек, 2016. – 148 c. 
 
Біобібліографічний покажчик містить інформацію про українського кіноактора, сценариста і режисера, заслуженого артиста України, лауреата Національної премії України ім. Шевченка, буковинці Івана Миколайчука.
91.9:83.3(4УКР)6 
Р 55
Петро Рихло : біобібліогр. покажч. / Упр. культури Чернів. облдержадмін., Чернів. обл. універс. наук. б-ка ім. М. Івасюка ; уклад. : О. Гаврилюк, М. Довгань. – Чернівці, 2010. – 126 c.
 
Біобібліографічний покажчик містить інформацію про Петра Васильовича Рихла – професора кафедри  зарубіжної літератури та теорії літератури Чернівецького національного  університету ім. Ю.Федьковича,  літературознавця, перекладача, науковця-германіста, автора кількох наукових монографій, серед них першої на пострадянському просторі книги про «Творчість Пауля Целана як інтертекст», а також  понад  двадцяти упорядкованих та перекладених книг.
Адресовано літературознавцям, перекладачам, викладачам та педагогам, студентам, краєзнавцям, бібліотекарям.
91.9: 83.3(4УКР)5 
Ф 35
Юрій Федькович (1834-1888) : біобібліогр. покажч. / Упр. культури Чернів. облдержадмін., Чернів. обл. універс. наук. б-ка ім. М. Івасюка, Чернів. літ.-мемор. музей Ольги Кобилянської ; авт.-уклад.: О. Гаврилюк, Г. Григорець, О. Новак ; вебліографія Г. Добровольська ; відп. за вип. М. Довгань. – Чернівці, 2014. – 160 c.
 
Біобібліографічний покажчик "Юрій Федькович" видано до 180-річчя від дня народження видатного українського письменника, громадського діяча, педагога, фольклориста, публіциста, діяльність якого стала величезним вкладом у скарбницю української літератури та культури.
Матеріали покажчика відображають праці Юрія Федьковича та інформацію про його життєвий і творчий шлях. Хронологічні рамки покажчика- 1835-2014 рр. Видання містить понад 1870 бібліографічних записів, згрупованих за відповідними розділами, та не претендує на вичерпність і повноту викладу матеріалу.
При підготовці видання було використано художню, довідкову літературу, бібліографічні покажчики та періодичні видання з фондів Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Михайла Івасюка, Чернівецького літературно-меморіального музею Юрія Федьковича, музею-садиби Юрія Федьковича в Путилі та архівні матеріали Державного архіву Чернівецької області.
Бібліографічний покажчик адресовано науковцям-літературознавцям, учителям та викладачам навчальних закладів, краєзнавцям, музейним працівникам, бібліотекарям, студентам та всім, хто цікавиться історією письменства Буковини та життям і творчістю Юрія Федьковича.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день