Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2017-02-27

83.3(4УКР)4

У 92

 Учитель життя. Сковорода як гасло часу: нариси, дослідження, інтервю, світлини / авт.-упоряд. В. Я. Стадниченко ; вступ. сл. М. М. Сулима.  Вид. 1-е. К. : Успіх і карєра, 2016.  - 496 с.

Друга книжка із трикнижкового проекту "Сковорода – 300", який вивершується у 2022 році 300-річчям від дня народження самобутнього європейськгого філософа, світового мораліста, улюбленця українського народу Григорія Савича Сковороди, набагато повніше розкриває образ мисленика, доповнюючи його новими несподіваними гранями... Це відповідає нашій меті побудувати суспільство на християнських засадах, щоб у майбутньому Україні стати християнською державою. Досягти поставленої мети зможемо із Сковородою, його вченням, прикладом його особистого життя. Тому і нашу книгу ми назвали "Учитель життя. Скороворода як гасло часу". 

84(4ПОЛ)

К 70

Корчак, Януш. Правила життя: Педагогіка для дітей та дорослих  / Я. Корчак ; пер. з пол. Ю. Г. Попсуєнко.  Х.: Бібколектор, 2016.  544 с.

Книжку "Правила життя: Педагогіка для дітей та дорослих" слід прочитати всім - і тим, хто вже є батьками, і тим, хто тільки планує ними стати, людям, які дуже люблять своїх дітей, і тим, хто шукає в собі батьківські інстинкти, хто сумнівається у правильності своїх поглядів на виховання і любов до дітей. Адже взаємини між дорослими і дітьми дуже складні, і вони не завжди розуміють одне одного. Щоб полюбити дитину, треба її прийняти. Щоб прийняти, слід зрозуміти. А щоб зрозуміти, потрібно її знати. Ось про що ця книжка. Прочитавши її, ви дійсно зможете зрозуміти своїх дітей, а значить, любов до них буде справжньою і творчою. 

85.33(4УКР)6

З 14

Загребельний, Михайло Павлович. Богдан Ступка  / М. П. Загребельний.  Х. : Бібколектор, 2016.    128 с.

Річард III і король Лір, гетьман Мазепа і Тев’є-молочник, Леонід Брежнєв і Тарас Бульба… Це лише невеликий перелік ролей, які зіграв у театрі й кіно Богдан Ступка (1941–2012) – видатний український актор, лауреат багатьох премій, народний артист УРСР (1980) та СРСР (1991), Герой України (2011), кавалер ордена Ярослава Мудрого V ступеня. У Голлівуді його порівнюють з Робертом де Ніро й Аль Пачіно. В Польщі й Росії вважають своєю зіркою, феноменом, який народжується раз на століття, на що Богдан Сильвестрович відповідав: «Я – український актор! Я собі працюю, а люди називають те феноменом. Треба працювати і чесно ставитися до роботи. Вийти на сцену і зіграти найкраще за всіх…».

 85.143(4УКР)6

Л 36

Левитська, Марія Сергіївна. Музи і музика мого театру  / М. С. Левитська ; передм.: А. Соловяненко, М. Резнікович.  К. : Либідь, 2016.  240 с.

Цією книгою-альбомом провідний український сценограф, відома українська художниця театру вводить читача у світ своїх розкішних декорацій, костюмів, живопису,графіки,батику. Сотні оперних, балетних і драматичних вистав, увиразнених творчим почерком Марії Левитської, - це сторінки історії сучасного українського театру. Ця книга дуже особистісна. У своєрідній, природно притаманній їй манері, подеколи навіть парадоксально-неочікуваній, через рефлексії та імпульси, асоціації та емоції автор згадує про час, обставини і місця, в яких жила і творила, про людей, котрі були поруч.

 

85.103(4УКР)

О 41

Одеський музей західного і східного мистецтва  / вступ. ст.: І. Глєбова, Л. Сауленко ; авт. кол.: Л. Сауленко, О. Вазілов [та ін.] ; пер. з англ. К. Калиновська.  К. : Мистецтво, 2016. – 240 с.

Видання репрезентує одну з найбільших колекцій зарубіжного мистецтва в Україні – Одеський музей західного і східного мистецтва, який започатковано в 1924 році на основі музейних та приватних зібрань старовини попередніх років. Музей розташований в ошатному будинку у центрі міста, побудованому у середині ХІХ століття за проектом Людвіга Отона, де в двадцяти трьох залах розміщена експозиція античного, західноєвропейського та східного відділів. Колекція музею вирізняється високим художнім рівнем завдяки цілій низці блискучих творів видатних майстрів живопису, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва від найдавніших часів до сьогодення. Зокрема, це шедевр Мікеланджело Мерізі да Караваджо "Взяття Христа під варту або "Поцілунок Іуди", унікальні твори майстрів епохи Ренесансу , а також рідкісні роботи художників Бернардо Строцці, Алессандро Маньяско, Давида Тенірса Молодшого, Франца Гальса, Яна ван Гойєна, Альберта Густава Едельфельта, Рокуелла Кента, Ці Байші та інші. Одеський музей західного та східного мистецтва – значний науково-просвітницький центр півдня України, колектив якого постійно проводить дослідницьку діяльність, докладає зусиль для поповнення фонду новими експонатами, відкриває виставки українських та зарубіжних художників, здійснює іншу культурологічну роботу.

"Міжнародний туризм"  – журнал про мандрівки та відпочинок.

«Міжнародний туризм»  — щодвомісячний україномовний журнал про мандрівки та відпочинок. На його сторінках можна прочитати про заморські дивовижі та вітчизняні цікавини, природні та рукотворні чудеса планети, познайомить із відомими мандрівниками й митцями. Видання представляє провідні торгові марки, публікує матеріали про автоподорожі, спорт, здоров’я, товари для відпочинку та комфорту, пропонує сотні варіантів відпочинку.

"Перець. Весела республіка"   український сатирично-гумористичний ілюстрований журнал.

Разом із московським «Крокодилом» (наклад у 1986 році 5 млн примірників) «Перець» (наклад у 1986 році 3,3 млн примірників) був одним із двох найпопулярніших гумористичних журналів СРСР. Гумористичний і сатиричний журнал у його сучасному вигляді ось уже 150—200 років являє собою своєрідний синтез графічного (в основному — карикатура) і літературного матеріалу. Графіка і література в журналі звичайно активно взаємодіють, доповнюючи і підсилюючи одна одну.

"Навколо світу"   науково-популярний журнал.

«Навколо світу» ( Вокруг света) — це старий російський науково-популярний журнал. Видається з 1861-го року. Першим його видавцем був Ольхінн Павло Матвійович. Зараз видається й українське видання. Крім того є в зараз є й Казахстані, та Болгарії. В Україні й Казахстані видається російською, а в Болгарії — болгарською мовою. Тематикою статей є: географія, подорожі, етнографія, біологія, астрономія, медицина, культура, історія, біографії, кулінарія, часто розповідається про вміст минулих номерів журналу, і нові відкриття вчених.

"Олімпійська арена" щомісячний журнал про олімпійський рух і спорт вищих досягнень в Україні та світі.

Засновники: Міністерство молоді та спорту України і Національний олімпійський комітет України. Видається із 1995 року. У журналі можна дізнатись про історію спорту, ознайомитись із спортивною  статистикою, аналітичними статтями про розвиток видів спорту, прочитати інтерв’ю із переможцями та призерами найбільших змагань тощо. 

 


Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день