Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2017-03-29

63.3(4УКР-2К)

Г 51

Гирич, Ігор Борисович. Київ в українській історії  : [зб. ст. і матеріалів] / І. Б. Гирич. К. : Смолоскип, 2011.– 304 с.

Ця книжка є збірником статей і матеріалів з історії Києва, написаних істориком-дослідником протягом 1990-х – 2000-х років. Головною їхньою темою є значення Києва та його святинь в історії національно-визвольного руху XIX – початку XX ст. Читач знайде тут також статті дослідницького характеру з історичної топографії Печерська, діяльності Київського товариства охорони пам’яток історії та мистецтва (1910), Музею переходової доби (1942), документи про потерпілі від більшовицьких обстрілів у січні 1918р. київські церкви.Призначена для фахівців-києвознавців та всіх, хто цікавиться історією міста.

83.3(4УКР)6

Г 12

Гавдида, Наталія . Літературно-малярський дискурс творчості Богдана Лепкого: монографія / Н. Гавдида ; Терноп. осередок Наук. т-ва ім. Шевченка. – К. : Смолоскип, 2012. –  232 с.

 Запропонована читачеві книга є першою в українському літературознавстві спробою інтерпретації словесного доробку Богдана Лепкого через живописні матриці, у контексті українсько-польських взаємин та культурної свідомості межі XIX—XX століть.Монографія базується на маловідомих матеріалах (поезіях, оповіданнях та мистецтвознавчих розвідках), які раніше не були об'єктом дослідження.Для науковців, студентів, вчителів української літератури, учнів старших класів та всіх, хто цікавиться творчістю Богдана Лепкого.

83.3(4УКР)6

Н 30

Народжений для бою  : зб. матеріалів до 110-річчя І. Багряного / упоряд. С. Козак. –  К. : Укр. б-ка ім. І. Багряного, 2016. – 140 с.

Іван Багряний (1906—1963) — публіцист, прозаїк, поет, полі­тичний мислитель, лауреат (посмертно) Державної премії України ім. Т. Шевченка. Він був народжений для бою. Для бою за рідну землю, за Україну. І нині його слово допомагає нам змагатися за найдорожче — за Українську державу. Цей збірник матеріалів відомих авторів-багря­нознавців приурочено до 110-річчя від дня народження письменника і громадського діяча.

 

83.3(4УКР)6

Л 72

Лозицький, Володимир Сергійович. Бунтівник. Життя і смерть Миколи Хвильового : іст.-біогр.-публіцист. нарис / В. С. Лозицький ; Центр. держ. арх. громад. об-нь України. – К. : Генеза, 2009. – 120 с.

Нарис присвячений видатному українському письменникові й публіцисту Миколі Хвильовому. На підставі праць попередників, маловідомих або недоступних раніше архівних документів і матеріалів відтворюється складний життєвий шлях митця, формування його світогляду, нерозривно пов'язаного з національною та особистісною самоідентифікацією. Життєпис письменника подається у контексті суспільно-політичних подій, сучасником яких він був. Для широкого кола читачів, усіх, хто цікавиться історією України.

85.143(4)

К 64

Кононенко, Віталій Іванович. Загадковий світ мистецтва  : нариси з історії західноєвроп. живопису / В. І. Кононенко. – К. : Мистецтво, 2016. – 112 с. 

Книга "Загадковий світ мистецтва" присвячена творчості найвидатніших живописців Західної Європи від доби Відродження до початку ХХ століття. Розкрито зміст і мистецьку значущість полотен Ботічеллі й Тіціана, Дюрера і Рембрандта, Сезанна і Ван Гога та інших великих майстрів пензля. Простежено шляхи розвитку й основні напрямки західноєвропейського живопису.Книга "Долі та ролі" розповідає про розвиток українського кіно і театру 20-60-х років ХХ ст. На прикладі творчого життя відомого актора Івана Кононенка (Козельського) висвітлено важливі віхи діяльності Одеської та Київської кіностудій, Київського драматичного театру імені Івана Франка.Видання розраховані на широке коло читачів, котрих цікавить історія світового мистецтва.

"Зарубіжна література в школах України" щомісячний  науково-методичний журнал

"Зарубіжна література в школах України" –  науково-методичний журнал для вчителів, науковців, студентів школярів. Основна тематика: методика викладання предмета світова література у школах, гімназіях, ліцеях, ПТУ.

 

"Всесвітня література в сучасній школі"  щомісячний науково-методичний журнал.

"Всесвітня література в сучасній школі" - науково-методичний журнал, який містить наукові публікації, розкриває методику сучасного навчання, розробки уроків всесвітньої літератури. Корисний для вчителів та науковців та школярів.

 

"Географія та економіка в рідній школі" щомісячний  науково-методичний журнал.

"Географія та економіка в рідній школі" –  науково-методичний журнал,  який містить наукові публікації, розкриває методику сучасного навчання, розробки уроків географії та економіки. Корисний для вчителів, науковців та школярів. Журнал висвітлює інформацію про актуальні турніри, олімпіади та конкурси з географії та економіки. 

 

"Палітра педагога" –  науково-методичний журнал.

Журнал "Палітра педагога" –  журнал для педагогів, які працюють з дітьми дошкільного віку. Висвітлює ефективні технології дошкільної освіти: планування, системи занять, творчі проекти, тематичні добірки ігор, вправ, дидактичного та довідкового матеріалу, робота з родиною.

 


Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день