Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2017-10-03

 

 

316.7(477)
М 92
Мухарський, Антін. Національна ідея модерної України / А. Мухарський ; авт., куратор проекту А. Мухарський ; упоряд. І. Корнелюк ; відп. за вип. Є. Бєльська ; худ. Ю. Журавель. – К. : Укр. культурний фронт, 2017. – 302 с.

Це унікальне літературно-мистецьке видадання, в якому у формі есе, інтерв'ю та цитат видатних українців, митців, літераторів та філософів опрацьовано величезний масив інформації, роздумів, поглядів та думок щодо інсування різних форм української ідентичності, шляхів розвиткусуспільства та держави в контексті викликів, які ставить перед нами час. Видання буде надзвичайно корисне тим, хто включений у процеси державотвоення, а також адептам та творцям модерного контексту української історії, культури, футурології та урбаністики, бо дає поживний грунт для власних роздумів і рефлексій на теми можливих шляхів розвитку нашої нації та держави.

316.346
У-45
Українські жінки у горнилі модернізації / М. С. Байдак [та ін.] ; під заг. ред. О. Кісь ; Укр. асоц. дослідників жіночої історії, Ін-т народознавства НАН України. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 304 с.

Процеси модернізації стрімко увірвалися у розмірене життя українських жінок кінця ХІХ століття, радикально змінюючи їхні соціальні ролі, повсякденне буття, систему цінностей, світогляд, сфери діяльності. Де були і що робили жінки у вирішальні моменти історії України? Як вели себе під час примусової колективізації? Як переживали нацистських окупантів? Чи боролися з радянською владою у національному підпіллі? Як здолали Голодомор? Що для них означало «бути жінкою» у ті часи? Війна спонукала українок відчути себе громадянками, взявши до рук зброю, стати пліч-о-пліч з чоловіками у боротьбі за нове життя. Але ролі жінок того часу виходили далеко за рамки шаблонного набору «жертва, героїня або зрадниця».

908(497.6)
К 33
Кебо, Озрен. Сараєво для початківців / О. Кебо ; пер. К. Калитко. – Брустурів : Дискурсус, 2017. – 144 с.

Це досвід освоєння нового трибу життя, зшивання в ціле клаптиків колишньої топографії уродженцем Мостара, герцеговинцем Кебо, що свідомо обрав життя в Сараєві у найважчий період його новітньої історії. І саме тому має повне право написати про Сараєво саме так, як пише: зі сліпучою іронією, щирим стражданням і любов’ю, від якої стискається горло.

 
658.114(73)
Н 20
Найт, Філ. Взуття-буття : історія Nike, розказана її засновником / Ф. Найт ; пер. з англ. І. Віннічук. – К. : Наш формат, 2017. – 432 с. – (Світоглядна література).

Мало хто знає, що Філ Найт у підлітковому віці не мав змоги купити собі якісні кросівки. Ця історія — про величну взуттєву компанію, що почалася з півсотні позичених доларів. «Взуття-буття» — про те, як із пустими кишенями укладати багатомільйонні угоди й залишатися у виграші. Про те, як зібрати команду професіоналів і за роки роботи втратити лише двох топ-менеджерів. Про біг як спосіб ведення бізнесу та філософію. 

159.923
К 33
Кейн, Сьюзен. Сила інтровертів: тихі люди у світі, що не може мовчати / С. Кейн ; пер. з англ. Т. Заволоко. – 2-ге вид. – К. : Наш формат, 2017. – 368 с. 

Кілька століть нам нав’язували ідеальний образ людини — комунікабельної, харизматичної, енергійної, — мовляв, саме ці риси — запорука успіху. Тому й не дивно, що більшість переступила через себе, намагаючись відповідати цьому взірцеві. Сьюзен Кейн вважає, що час скинути маски, і на численних прикладах з політики, бізнесу, освіти, громадського та культурного життя розповідає, у чому криється потенціал тихих людей. Кейн сама інтроверт, тому щиро ділиться порадами, як здобути успіх на роботі і в особистому житті, при цьому залишаючись самим собою.

 

685.114
Л 18
Лайкер, Джефрі К. Філософія Toyota : 14 принципів роботи злагодженої команди / Д. К. Лайкер ; пер. з англ. Н. Валевська. – К. : Наш формат, 2017. – 224 с. : іл. – (Світоглядна література). – Бібліогр.: с. 419-423.

Сьогодні Toyota є компанією, яка робить найякісніші автомобілі світу з найменшою кількістю дефектів і витрат. Легендарна корпорація безперервно вдосконалює свою структуру за рахунок використання значно меншої кількості людино-годин, інвентаризації та виробничих площ, ніж її конкуренти.Книжка Джефрі К. Лайкера вперше розкриває для широкої аудиторії 14 принципів менеджменту та бізнес-філософії компанії, яка має репутацію найуспішнішого виробника у світі.

 


Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день