Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2013-05-30

 

84(4УКР)6
В 48
Винничук, Ю. П.
    Весенние игры в осенних садах : [роман] / Юрий Павлович Винничук. – Х. : Фолио, 2012. – 350 с.


    Юрій Винничук не просто один з найвідоміших сучасних авторів, він – з числа найбільш читаних. Роман «Весняні ігри в осінніх садах» був, мабуть, найскандальнішим переможцем конкурсу «Книга року ВВС» за всю його історію. Еротичність і відкритість цього твору викликали у свій час цілий шквал пуританського обурення. Але це не просто відвертість, це щира сповідь головного героя, самотнього чоловіка, і сповідь ця сповнена іронії та самоіронії, комедії та трагедії...
 

 

84(4НІМ)
Г 43
Гессе, Г.
    Демиан : [роман] / Герман Гессе ; пер. с нем. С. К. Апта. – М. : Астрель : Полиграфиздат, 2012. – 224 с.


    Історія дорослішання і духовних пошуків молодої людини, яка розкриває складні філософські та психологічні проблеми. Книга, про яку великий Томас Манн писав, що вона надає «незабутньо електризуючий вплив», і порівнював її з «Страждання юного Вертера». Без «Деміана» не було б у літературі ХХ століття знаменитих «Степового вовка» і «Гри в бісер» ...

 

84(4УКР)6
К 58
Кожелянко, В.
   Діти застою : роман / Василь Кожелянко. – Чернівці : Книги-ХХІ, 2012. – 328 с.


   Розділена між кількома персонажами автобіографія і узагальнений портрет розчарованого покоління , нереалізовані кохання і втрачені України, даремні в наших умовах західні ідеали і безсила в наших головах східна мудрість, художньо переконливі екскурси у трагічне минуле і чітке передбачення безпросвітного майбутнього , бездонний розпач і в`їдливий гумор, «ліричні» відступи і «ненормативні» вислови – ось далеко не повний перелік того, що знайде у цьому романі спантеличений читач.

 

84(4УКР)6
М 21
Малярчук, Т.
   Біографія випадкового чуда : роман / Таня Малярчук. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2012. – 240 с.   


   Лєна з дитинства була особливою: без царя в голові, навіть Бог у неї був позичений. Якось Лєна облишила молитися – і нічого, грім не побив, і кульова блискавка, що колись спалила її улюблену виховательку, оминула. Але втратити віру в чудо їй не дала диво-жінка, яка нагодилася рятувати її земляків, поки сама, уже доросла, Лєна тренувалася на бездомних собаках. Чим обернеться власна спроба героїні допомогти ближньому – польотом над гніздом зозулі чи вознесінням?
 

 

84(4УКР)6
У-51
Ульяненко, О.
   Квіти Содому : роман / Олесь Ульяненко. – Х. : Фоліо, 2012. – 254 с.


   За яких обставин людина може опинитися на самому дні і чи може вона, навіть маючи бажання, вирватися звідти і повернутися до нормального життя? Чи можна змінити свою долю, якщо ти з дитинства приречений жити серед покидьків? На ці та багато інших питань намагаються знайти відповідь герої роману Олеся Ульяненка «Квіти Содому»
 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день