Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2013-06-26
Презентуємо нові видання серії «Карта світу», які надійшли до відділу. Серію започаткувало видавництво «Фоліо» у 2010 році:

 

84(4ІТА)
Е 45
Еко, У.
    Празький цвинтар : роман / Умберто Еко ; пер. з італ. Ю. В. Григоренко. – Х. : Фоліо, 2012. – 640 с. : іл..
    Що це, бульварний роман? Може й так, адже тут є змови, підземелля, повні трупів, кораблі, що злітають на повітря посеред виверження вулкана, збиті абати, що воскресають кілька разів, нотаріуси з накладними  бородами, масони й таке інше. Крім капітана Симоніні, головного героя книжки, усі інші персонажі нового роману Умберто Еко існували насправді й робили саме те, що описане...

 

84(5ТУЕ)
Г 99
Гюнтекін, Р. Н.
    Ніч вогню : роман / Решад Нурі Гюнтекін ; пер. з турец. О. О. Васильченко. – Х. : Фоліо, 2011. – 352 с.
    Одного дня безтурботне життя юного Кемаля різко змінюється: студент Інженерного училища стає політичним в`знем і має вирушити у далеке вигнання. Проте перебування на чужині сподобалося юнакові, а фатальна зустріч у Ніч вогню принесла йому перше кохання. Однак його обраниця не відповіла взаємністю.
    Минуло 10 років.Кемаль став заможною людиною. Аж ось він знову зустрів кохання своєї юності. Та чи потрібно йому це тепер?..

 

84(4ВЕЛ)
О-76
Остин, Дж.
    Эмма : роман / Джейн Остин ; пер. с англ. М.  Кан. – СПб. : Азбука : Азбука-Аттикус, 2012. – 544 с.
    Роман «Емма» – саме їдке, найточніше і саркастичне з творів письменниці. Найбільше Емма, розумниця, красуня, дочка заможного поміщика, любить допомагати людям у пошуках відповідних супутників життя. Але чомусь всі її протеже діють зовсім не по її планам ... Навіть вона сама!

 

84(4РОС)
П 24
Пелевін, В. О.
    t : роман / Віктор Олегович Пелевін. – Х. : Фоліо, 2011. – 416 с.
    Головний герой нового роману – граф Т., авантюрист і бонвіван, майстер єдиноборств, його бояться лиходії і й обожнюють журналісти скандальної хроніки. Граф пробирається в Олтину Пустинь,про яку нічого не пам`ятає. На шляху йому зустрічається істота на ймення Арієль, який затверджує, що саме він створив й увесь світ, і саиого графа Т. Що ж вийшло з квеста графа Т. – читайте роман і, можливо, знайдете відповідь на це питання. А може, й ні...

 

84(4ЧЕХ)
У-69
Урбан, М.
    Міхаела : події в монастирі Святого Янгола : [роман] / Мілош Урбан ; пер. з чеської О. Липа. – Х. : Фоліо, 2011. – 128 с.
    Мілош Урбан – чеський письменник, якого називають «чорним лицарем чеської літератури» Світ його пворів – це готика, легенди та жахи, це давнє минуле, яке дивним чином потрапляє в сучасне життя. Сам автор вважає «Міхаелу» своїм найтемнішим і водночас найбільш релігійним твором. Це дивне поєднання «еротичного роману жахів» та притчі, що розповідає про боротьбу добра зі злом...

 

84(4ФРА)
У-98
Уэльбек, М.
    Карта и территория : роман / Мишель Уэльбек ; пер. с фр. М. Зонина. – М. : Астрель : CORPUS, 2012. – 480 с.
    Французький прозаїк і поет Мішель Уельбек – один з найзнаменитіших письменників планети. Його новий роман «Карта і територія» - це драма сучасного світу, з якого поступово витісняється людська особистість. Поруч з вигаданим героєм, Уельбек зобразив і самого себе. Історія кохання головного героя, його відносин з батьком - трагічно перетинається в книзі з долею автора, даючи поштовх фантастичної детективної інтриги.
 

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день