Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2020-07-09
821.161.2(477.87)
Д 71
Дочинець, Мирослав Іванович. Світло семи днів : маленькі історії для душі / М. І. Дочинець. – Мукачево : Карпатська вежа, 2018. –208 с.
 
Ми гадаємо, що в світі все просто. Так, все просто. Але зовсім не так. Письменник, лауреат Шевченківської премії Мирослав Дочинець сповідує кредо свого вчителя Григорія Сковороди - з видимого пізнавати невидиме. Щоби наблизитись до людського образу, який залишається для нас найбільшою таємницею. Неосяжним словом проникнути у Всесвіт душі. Це маленькі історії про велике, значуще, вічне. Це - наближення до істин, огорнутих у живе слово, які не просто щось виражають, а направду вражають. Це - спроба в хаосі життя пізнати заповідану нам радість. Це - наповнення світлом наших днів і трудів, нашого тривку в цьому незбагненному світі.
 
821.161.2
К 59
Кокотюха, Андрій Анатолійович. 
Називай мене Мері... : роман / А. А. Кокотюха. – К. : Нора-Друк, 2018. – 352 с.
 
Прокинувшись вранці у власній квартирі біля мертвого тіла, колишній поліцейський Олег Кобзар опиняється поза законом. Земля горить під ногами, його оголошено в розшук, ще й полюють убивці, яких направляє невідома і жорстока рука. Тільки здаватися — не в правилах Кобзаря. Врятувати власне життя і знайти справжнього вбивцю йому допомагає слідча Віра Холод — єдина, хто вірить в непричетність Олега і готова навіть порушити правила, аби відновити справедливість.
821.161.2
М 21
Малярчук, Таня. MOX NOX : [повість] : [для серед. шк. віку] / Т. Малярчук ; худ. К. Слонова. – Л. : Вид-во Старого Лева, 2018. – 120 с.
 
Відома письменниця Таня Малярчук написала свою першу повість для дітей. «Mox nox» — це історія химерної цивілізації рукокрилих істот, які заселили зруйновані міста після того, як звідти із невідомих причин щезли люди. Головна героїня птеропус Тереза намагається розгадати цю таємницю, а також вчиться розпізнавати справжніх друзів і боротися за правду, в яку вірить. Читачі стануть гостями неймовірного світу, створеного авторкою і відтвореного в непересічних і атмосферних ілюстраціях київської художниці Каті Слонової. «Mox nox» виходить у «Видавництві Старого Лева».
Таня Малярчук — авторка романів «Забуття» та «Біографія випадкового чуда», збірок оповідань «Звірослов», «Говорити», «Як я стала святою». «Mox nox» — її перша книжка для дітей. Хоча означення «для дітей» не зовсім правильне, адже цікавою вона буде для читачів будь-якого віку. «Mox nox» з латинської означає «надходить ніч, – розповідає Таня Малярчук. – Така тривожна, апокаліптична назва пасує до тексту, який народився з моєї тривоги. Я боюся майбутнього, хоча чудово розумію, що зараз людство переживає часи свого найвищого розвитку».
 
 
821.161.2
Д 21
Даценко, Юрій. Пастка для різника : роман / Ю. Даценко. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 320 с.
 
1888 рік. Лондон.  Місто трусило немов у лихоманці. Таємничий незнайомець, прозваний у народі Джеком Різником, одну за одною вбиває жінок легкої поведінки, щоразу дивним чином вислизаючи з рук поліції. Кілька років по тому. Проскурів. Молодий лікар-хірург Яків Ровнєр отримує від поліції запрошення на експертизу трупа дівчини-повії. Побачене вражає його. Така жорстокість притаманна самому дияволові. Поліція швидко оголошує справу розкритою. Проте відбувається ще одне вбивство… Яків розуміє: слідчі лише марнують час, і береться за власне розслідування. Куди воно заведе молодого хірурга? І що означає незрозумілий напис, знайдений на стіні поблизу тіла другої жертви? Чи мають стосунок до вбивств проскурівські масони і які таємниці приховує місцева знать? З певних причин Яків має підстави вважати, що у подільській провінції орудує той самий Джек Різник…
821.161.2
П 70
Праск, Святослав Богданович. Сотенний Лис : роман / С. Б. Праск. – К. : Укр. пріоритет, 2019. – 384 с.
 
Новий роман Святослава Праска "Сотенний Лис" --це не тільки книга про легендарного повстанського командира Георгія Юрченка-"Лиса", гучна слава про якого розносилася Рівненським Поліссям у воєнні й повоєнні роки, а й своєрідний літопис народження Української Повстанської Армії на Костопільщині та її змужніння і розростання на інші терени України. Перша частина твору присвячена періоду німецької окупації та боротьби УПА на три фронти: проти німців і їхньої поліції, складеної з етнічних поляків, польської Армії Крайової та більшовицьких партизан. У другій частині роману змальований героїчний змаг українських повстанців із численними загонами НКВД і МГБ на теренах поліського краю.

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день