Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2013-08-27

 
84(0)
А 72
Антология странного рассказа / сост. С. Шаталов. – Х. : Фолио, 2012. – 632 с.
Эта книга – своеобразный срез (от Чикаго до Ферганы) новаторской, почти невидимой литературы, которую порой называют «странной».

 


84(4УКР)6
Б 61
Білик, І. І. Яр : роман / Іван Іванович Білик ; передм. М. А. Шудря. – К. : Укр. письм., 2011. – 732 с. – (In corpore).

Роман відомого українського письменника, лауреата Державної премії України ім. Т.Г. Шевченка розповідає про найскладніші часи в історії українського народу в ХХ ст. Автор проводить головного героя твору через страхіття голодомору 1933 р., масові репресії 1937 р., тюрму, окупацію України фашистськими загарбниками, службу в поліції й приховану боротьбу з окупантами в групі УПА, перебування на чужині та власні душевні муки.

 

 


 
84(4ІРЛ)
Г 18
Гамільтон, Г. Люди з веснянками : роман / Гюґо Гамільтон ; пер. з англ. Є. Кононенко. ¬– Львів : Піраміда, 2012. – 204 с.

Це драматична й сумна історія ірландської родини, де батько ірландець, а мати німкеня. Герої роману – нестандартні люди, в них не одна мова і не одна історія. Вони сплять по-німецькому, але мріють по-ірландському. Сміються по-ірландському і плачуть по-німецькому. Мовчать по-німецькому і розмовляють по-англійському. Вони мічені люди. Люди з веснянками. Вперті, горді й волелюбні ірландці.
 

 

84(4УКР)6
Д36
Дереш, Л. Голова Якова : алхім. комедія / Любко Дереш. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2012. – 240 с.

Геніальний композитор Яків дістає незвичну пропозицію: написати симфонію до Євро-2012. Замовники – таємничі темні отці. Рідна домівка стає для нього мистецькою в`язницею.І навіть попри постійну присутність у його житті чотирьох жінок-муз жодна нота не лунає в голові Якова. Щоб знайти потрібні звуки, йому доведеться зіграти на найпотаємніших струнах душі, а може, вмерти й відродитися знову...

 


 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день