Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2020-11-30
821.161.2
Г 69
Горицька, Галина Вікторівна. Остр(і)в : романи / Г. В. Горицька. – Харків : Фоліо, 2016. – 528 с.
 
Ця книжка містить чотири різноманітних романи, які, безперечно, зацікавлять вибагливу уяву читача. Написані жваво та емоційно, вони розповідають про запаморочливі повороти доль героїїв, котрі, маючи, здавалось би, все, раптом усе це її втрачають... Як складається їхне життя? Чи витримають вони жорстокі випробування і не зламаються? Усе це — на тлі нашого сьогодення, де переплітаються трагічні перипетії зони АТО, Москви та міста Лева; Карпат, далекого Каїра і маленького острова Санторіні. Герої шукають свої стежки і своє кохання... Та чи знаходять? Про це розповідають карколомні сюжети, насичені трагічними випробуваннями та сміхом крізь сльози.
821.133.1
М 29
Мартен-Люган, Аньєс. Щастя в моїх руках : роман / А. Мартен-Люган ; пер. з фр. Л.Г.Кононович. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. – 256 с.
 
У юності Іріса мріяла шити одяг, проте її батьки зробили все можливе, щоб їхня дочка здобула пристойніший фах. Тепер її життя рухається за найгіршим сценарієм – зі щоденною рутиною буднів і свят, у якій навіть почуття коханого чоловіка в’януть просто на очах. І, здається, вже ніщо не може цього змінити. А проте одного дня Іріса зважується на відчайдушну спробу оживити свою давню мрію. Так вона потрапляє до Парижа. Нові враження, нові люди, нове життя. Та чи зможе Іріса зберегти своє справжнє кохання? Чи зможе знайти себе справжню? Чи зможе прийняти виклик і вийти переможницею?
821.133.1
Ґ 74
Ґотьє, Теофіль. Роман мумії / Т. Ґотьє ; пер. з фр. В. П. Мотрук. – Ужгород : РІК-У, 2019. – 272 с.
 
«Роман Мумії» відомого французького письменника Теофіля Готьє у перекладі українською мовою вийшов друком в одному із закарпатських видавництв. Ідея видання, як, власне, і переклад, належить Віктору Мотруку, науковцю УжНУ,  єдиному у Закарпатті й одному з небагатьох в Україні перекладачів творів французького красного письменства.
Теофіль Готьє -- видатний французький письменник романтичної школи, знакова постать у французькій та світовій літературі. У своєму твої «Роман мумії» письменник відтворив у дусі тогочасного орієнталізму все багатство нільської цивілізації. Готьє пов’язує його сюжет з біблійним переказом, викладеним у П’ятикнижжі, що оповідає про поневолення євреїв у Єгипті, і їхній вихід із неволі. Його він використовує як фон для любовного сюжету, фактично любовного трикутника , який складають яскраві і сильні персонажі. У цій романтичній, не позбавленій історичної достовірності історії є чимало неочікуваних сюжетних ліній і поворотів, що інтригують, збуджують цікавість читача. 
821.111(73)
В 73
Воннеґут, Курт. Ґалапаґос : роман / К. Воннеґут ; пер. з англ. В. Хазін. – Чернівці : Книги - ХХІ, 2016. – 224 с.
 
У наслідок економічної кризи, війни та пандемії, останнім оплотом людства, його колискою, стає острів Санта-Росалія посеред Тихого океану. Але історія ця починається раніше на мільйон років, коли люди ще ходили на двох ногах, їхній мозок був більшим, а мислили вони зовсім іншими категоріями... Але чи були вони щасливі так само, як мешканці Галапагоських островів? Або все ж всі біди людства були лише через надто великий мозок?.. «Ґалапаґос» присвячується Гіллісу-Р. Гоув (1903-1982), натуралісту-аматорові, що познайомив Курта Воннегута та його друга з американським Диким Заходом, надихнувши на написання цієї книги.  «Ґалапаґос» — роман, в якому поєднуються антиутопія та постапокаліпсис, написаний з неперевершеною іронією письменника. Книга підійде тим, кому до душі чорний гумор та жанр антиутопії.
 
821.161.2
Д 33
Дениско, Ганна. Про що гомонить Соборний майдан : інтерв’ю, есеї, сторінки боротьби за Свободу / Г. Дениско. – Полтава : Видавець Говоров С. В., 2018. – 392 с.
 
На розгляд читачів пропонуємо книжкову новинку «Про що гомонить Соборний майдан. Інтерв’ю. Есеї. Сторінки боротьби за Свободу».
Книга вміщує невелику частину публіцистичного доробку заслуженого журналіста України, кавалера ордена «За заслуги» ІІІ ступеня Ганни Дениско-Антипович, котра уже понад півстоліття працює на журналістській ниві в ім’я утвердження в пост геноцидному українському суспільстві ідеалів Свободи, Честі і Справедливості, переданих нам у спадщину від аріїв – антів – козаків – лицарів Української Народної Республіки і Української Повстанської Армії, тих, хто не зрадив свою безсмертну душу і Матір Україну у найтяжчих випробах доби. Видання для широкого кола читачів.
821.161.2
В 49
Виноградов, Олег. Слово Майдана : [публицист. произведение, полиистическое исслед.] / О. Виноградов. – К.: Издатель Корбуш, 2014. – 528 с.
 
У книзі зібрано сто оповідань учасників і очевидців подій, що сталися на Майдані Незалежності в Києві з листопада 2013 по лютий 2014 року. Спогади представників майже всіх служб, підрозділів, напрямків і рухів Майдану нададуть можливість дізнатися всю правду про революційний Майдан, а також зрозуміти думки, надії і вчинки тих, хто ціною власного життя відстоював честь України і гідність свого народу.
Всі оповідання - цікаві, відверті, емоційні і по-своєму унікальні. Кожен майданівський день, кожну подію, кожен штурм герої книги бачили по-різному. 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день