Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2020-12-03
37
О-72
Освітні практики із запобігання інфодемії, або як не ізолюватися від правди : навч. посіб. / О. Волошенюк, Г. Дегтярьова [та ін.]. - К. : Інтерньюз-Україна, 2020. - 68 с. : кол.іл
 
Посібник «Освітні практики із запобігання інфодемії, або Як не ізолюватися від правди» містить серію моделей занять із біології, громадянської освіти/історії, української мови та сценарій позакласного заходу, в які інтегрована медіаграмотність. Контент формує навички критичної оцінки медіаповідомлень, розуміння власної ролі у запобіганні інфодемії та відповідальне ставлення щодо поширення «вірусної» інформації. 

 

76"19/20"
Г 78
Графічні твори з зібрання Миколаївського обласного художнього музею ім. В. В. Верещагіна (XVIII - середина XX ст.) [Изоматериал] = Graphic works from the collection of the Mykolaiv art museum named after Vaasily Vereshchagin (XVIII-middle of the XX century) : альб.-кат. / Укр. культур. фонд, Агенція розвитку Миколаєва, Миколаїв. обл. худож. музей ім. В. В. Верещагіна ; упоряд. Є. Гомонюк ; авт. тексту Л. Твєртінова. - Миколаїв : [б. и.], 2020. - 202 с. : іл. 
 
Даний альбом-каталог презентує музейне зібрання оригінальної графіки, яке є складовою частиною загальної колекції графічних творів Миколаївського художнього музею ім. В.В.Верещагіна і нараховує понад вісім тисяч одиниць зберігання. В рамках проекту «Цифрова колекція художнього музею» було оцифровано 500 одиниць зберігання музейного зібрання. Для друкованого каталогу з цих 500 експонатів було відібрано половину – 250 одиниць. 

 

745/749(477)
Н 30
Народні художні промисли України = Ukrainian folk arts and crafts : научно-популярная литература / О. В. Сапура ; пер. на англ.: Г. О. Теличук, Д. С. Вілкова, О. Г. Брацюк ; редкол.: Г. Б. Мунін, О. В. Сапура [та ін.]. - К. : Агентство по розповсюдж. друку, 2015. - 356 с. : іл.
 
У даному виданні розкрито багатство видів та форм народних художніх промислів, талановито виконаних руками українських майстрів, зокрема таких як: вироби з розписом і різьбленням по дереву, розписні підноси, глиняні та керамічні горщики, порцеляна, ювелірні прикраси, зброя, художнє ткацтво й вишивка різних регіонів України. У кожному предметі народного мистецтва простежуються індивідуальність майстра, тонке відчуття стилю і матеріалу. З покоління в покоління передавалися таємниці технічної і технологічної майстерності, вдосконалювалися прийоми обробки природних матеріалів. Це невід'ємна складова української культури, з якої виникли різноманітні напрями і види народних промислів.

 

61
В 43
Віки живуть в старому фоліанті : скарби медичної думки / Нац. наук. мед. б-ка України ; авт.- уклад.: Р. І. Павленко, Т. А. Остапенко [та ін.] ; пер.: М. А. Казанцев, Р. М. Невмержицька, О. М. Шарій. - К. : ФОП Коляда О. П., 2015. - 60 с. 
 
У виданні подаються відомості про стародруки, рідкісні та цінні видання, що знаходяться у фондах Національної наукової медичної бібліотеки - однієї з найбільших книгозбірень України. Розрахована на всіх, хто цікавиться питаннями історії України.

 

330.3(477)"19/20"
Г 28
Геєць, В. М. Феномен нестабільності - виклик економічному розвитку : [монографія] / В. М. Геєць ; Нац. акад. наук України, ДУ Ін-т економіки та прогнозування НАН України. - К. : Академперіодика, 2020. - 456 с. 
 
Монографія є результатом застосування феноменологічного підходу до пошуку відповідей на виклики, породжені глобальною нестабільністю, загостренням суперечностей глобалізації та національного розвитку, політичною та економічною турбулентністю. Розкрито значення соціалізації як технології зростання соціального капіталу та ендогенізації економічного розвитку для підвищення соціальної якості життєдіяльності суспільства. Показано, що серцевиною досягнення раціонального взаємозв’язку економічних і політичних трансформацій є перехід від космополітичного універсалізму до еволюційно-інституціонального забезпечення господарського розвитку на основі прагматизму як свідомої економічної, соціальної та етичної дії.

 

Журнал «Антиквар»
 
«Антиквар» - український кольоровий ілюстрований журнал про антикваріат, мистецтво та колекціонування. Журнал почав виходити у видавничому домі «Профіт-Прес» у жовтні 2006 року. Засновником «Профіт-прес» був київський бізнесмен Андрій Заїка, а першим видавцем і редактором «Антиквара» - галерист Леонід Комський. «Антиквар» став першим в Україні журналом про антикваріат та колекціонування, який висвітлював широке коло тем від живопису, іконопису та скульптури до нумізматики та боністики. Наразі журнал виходить у ТОВ «Видавничий дім „Антиквар“», однією з власниць якого є мистецтвознавиця, музикантка, галеристка Олена Грозовська. Основна тема матеріалів «Антиквара» — події у галузі колекціонування та на антикварному ринку. На своїх сторінках журнал знайомить читача з найновішими тенденціями арт-ринку країни. У рамках інформаційного партнерства з Гільдією антикварів України журнал висвітлює діяльність галерей і аукціонних домів, його представники відвідують публічні заходи, як-от передаукційні виставки й аукційні торги, а також престижні арт-проекти, презентаційні та благодійні акції Києва, Одеси, Львова, Харкова тощо. На торгах, де були виставлені сто робіт сучасного мистецтва, за участі «Антиквара» змогли зібрати мільйон гривень, які передали на протезування бійців української армії, які постраждали в зоні АТО на сході України. Перетворившись на повноцінний видавничий дім, «Антиквар» випускає журнали, каталоги і тісно співпраціює з заповідником «Києво-Печерська лавра», а також національними театрами імені Івана Франка і Лесі Українки.
 

 

Журнал "Музика"

Журнал «Музика» заснований у 1923 році в Києві як друкований орган Всеукраїнського музичного товариства імені Миколи Леонтовича. Видання журналу «Музика» стало унікальною подією в музично-культурному житті України 20-х років ХХ сторіччя. Журнал зібрав величезну читацьку аудиторію і компенсував брак спеціальних музичних видань в Україні майже протягом десятиріччя. На сторінках журналу «Музика» ви знайдете цікаві матеріали про міжнародні конкурси та фестивалі, концерти, оперні й балетні вистави, діяльність відомих музичних колективів, проблеми молодіжного мистецтва, освіти, науки, музичного життя української діаспори тощо. А також познайомитесь з творчими портретами славетних композиторів, прочитаєте інтерв'ю з відомими музикантами тощо. Спеціалізований журнал «Музика» — це можливість бути в курсі подій сучасного мистецтва та поглиблювати свої знання у безмежному світі класичної музики.

 


Новини

2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день