Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2020-12-30
316.6
В 43
Вікрі, К. Нетворкінг для інтровертів : поради для комфорт. та ефектив. комунікації / К. Вікрі ; пер. з англ. К. Чучко. - Х. : Vivat, 2020. - 224 с. 
 
Значущість комунікації важко переоцінити. Корисні знайомства у будь-якій сфері, здатність швидко знаходити спільну мову з діловими партнерами та одразу ставати «своїм» у компанії незнайомців — ось воно, мистецтво нетворкінгу. Для інтровертів, які панікують лише від думки про нетворкінг та необхідності покинути зону комфорту, книжка Карен Вікрі — як глибокий, заспокійливий ковток повітря. Цей посібник допоможе вам по-новому осмислити, як створювати й підтримувати важливі ділові та особисті стосунки і як перетворити спілкування на необтяжливий, природний та приємний елемент вашого життя. У книжці ви знайдете настанови, як спрямувати свої інстинкти в правильне русло, щоб створити мережу контактів так, як це властиво саме вам.
 

 

316.4
С 38
Сінґер, П.В. Війна лайків. Зброя в руках соціальних мереж / П. В. Сінґер, Е. Т. Брукінґ ; пер. з англ. Я. Лебеденко. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 320 с. 
 
Facebook - як поле бою, а Instagram - як концентраційний табір вільного часу із «лайками» наглядачами. Сюжет для кіберпанку? Ні, наше сьогодення. Пітер Сінґер та Емерсон Брукінґ витратили довгих п’ять років, щоб провести ґрунтовне дослідження розвитку Інтернету, найвідоміших соцмереж сьогодення та процесу перетворення їх на зброю в сучасному світі. Від історії появи Всесвітньої павутини, смайликів, твітів та мемів автори розповідають про використання платформ соцмереж авторитаристами, революціонерами, силами оборони, терористами, Дональдом Трампом, Росією, Китаєм, США та багатьма іншими фігурантами онлайн-життя.

 

159.94
Ф 81
Фосслін, Л. Емоції на роботі : як вони сприяють нашій успішності / Л. Фосслін, М. В. Даффі ; пер. з англ. В. Глінка. - К. : Наш формат, 2020. - 264 с. : іл.
 
 
Нам нав’язали, що справжній професіонал придушує свої емоції та не дає волі почуттям. А якщо це неправильно? Експертки з розвитку компаній Ліз Фосслін та Моллі Вест Даффі розвінчують цей міф і запевняють: ігноруючи емоції на роботі, ми ризикуємо припуститися багатьох помилок. За допомогою прикладів та різноманітних досліджень вони доводять: успішні команди народжуються лише там, де є психологічна безпека і емоційний баланс. Відчуття успіху щодо річного звіту і підвищення зарплатні - значущі емоції, але й радість від схвального емоджі директора, злість на колегу, що не прибрав за собою, чи заздрість - не менш важливі під час роботи. У цій книжці авторки подають корисні поради та дотепні ілюстрації про ситуації, які виникали майже за кожним робочим столом. Ліз Фосслін та Моллі Вест Даффі доведуть, чому варто припинити пригнічувати свої емоції на роботі, знайти правильні канали спрямування заздрості й тривоги, створити краще і приємніше робоче місце та нарешті полюбити понеділок. Для всіх, хто відчував самотність, нудьгу, розчарування, перенавантаження або невпевненість на роботі, а також для менеджерів, які прагнуть створити успішну команду й культуру.

 

028
П 68
Прайс, Л. Про що ми говоримо, коли говоримо про книжки : [історія та майбутнє читання] / Л. Прайс ; пер., ред. М. Лузіна. - К. : Yakaboo Publishing, 2020. - 224 с. 
 
 
Що станеться з книжкою у добу онлайн-трансляцій, інтернету і соціальних мереж? Чи буде існувати друкована книжка? Як зміниться життя людини без книжок, чи зміниться? І яке майбутнє читання? Авторка книжки через аналіз наукових досліджень та низку цікавих фактів з історії книжок формує відповіді на ці питання і загалом заспокоює читачів. Ця книжка буде корисною видавцям, бібліотекарям, критикам і оглядачам, вчителям, книгарям та всім любителям книжок.

 

316.6
Г 34
Гендел, С. Маленькі звички, великі зміни : прості кроки, здатні покращити ваше життя / С. Гендел. - К. : КМ-БУКС, 2020. - 160 с. 
 
Наші звички формуються приблизно за одним сценарієм. Походить все зі свідомого рішення так чи інакше вчинити у певному випадку. Однак з часом ми починаємо виконувати цю саму дію автоматично, вона стає звичкою, частиною нашого єства, перетворюється на елемент поведінки. Нерідко наші звички настільки закоренілі, що позбавитись їх дуже важко. Загалом вони можуть бути як корисними та конструктивними (наприклад, регулярні заняття у спортзалі, читання книжок, споживання здорової їжі), так і шкідливими та деструктивними (паління цигарок, постійні конфлікти з колегами, неправильне харчування). Позитивні чи негативні, звички визначають спосіб нашого життя. Зокрема, саме від них залежить, які пріоритети ми обираємо, яким речам віддаємо перевагу та якими правилами керуємось у різних ситуаціях. Володіючи такою інформацією про людину, можна передбачити її майбутнє. Впливаючи на наше життя, звички, проте, аж ніяк не визначають нашу долю. За бажанням їх можна трансформувати, обравши інший спосіб мислення та скориставшись прийомами, що здатні привести до довготривалих змін. У цьому власне полягає мета книжки: озброїти читача інформацією та техніками, які зроблять процес трансформації звичок простим і навіть приємним. У книзі розглядаються основні аспекти, що впливають на формування та трансформацію звичок і способу життя загалом: сон, харчування і фізичні вправи; цикли звичок і сила волі; сила підштовхування; інструменти для мотивації; стрес і відпочинок; системи і цілі.

 

159.922
Б 15
Бадрак, В. Успішні жінки в чоловічому світі : якщо жінка чогось хоче, то потрібно їй це дати, інакше вона візьме сама / В. Бадрак. - К. : Брайт Букс, 2019. - 200 с.
 
Якщо жінка чогось хоче, то потрібно їй це дати, інакше вона візьме сама. «Успішні жінки в чоловічому світі» - це історії про переконливі перемоги жінок над тими обставинами, що пропонувало їм сучасне до них суспільство, про жіноче обличчя успіху. Їхній досвід може використовуватися для моделювання власних досягнень. Справді, героїні з різними долями й життєвими траєкторіями виділяються нестандартним мисленням і вражаючими результатами. Що спільного у стратегіях Клеопатри та княгині Ольги, Катерини Другої та Марії Склодовської-Кюрі, Лесі Українки й Коко Шанель, Агати Крісті та Мерилін Монро або Маргарет Тетчер? Як їм удалося стати успішними й досягти всесвітньої слави? Про це й можна дізнатися з книги. А ще - вибудувати власну стратегію успіху. Бо нині хоча світ і змінився, проте жінці буває так само важко зайняти гідне місце в суспільстві.

 

614
Г 12
Габбард, Д. Перша невідкладна допомога своїми руками : що робити, якщо швидка не поспішає / Дж. Габбард ; пер. з англ. Я. Лебеденко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 336 с. : іл. 
 
 
Карета швидкої не завжди швидка. Затори на дорогах, аварії, складні погодні умови - чимало ситуацій можуть затримати лікарів, на яких ми так чекаємо. Але навіть секунда зволікання деколи коштує потерпілому життя. Що робити, коли поруч немає фахівця-медика і необхідно надати першу допомогу собі чи іншій людині? Хапати посібник Джеймса Габбарда, сімейного лікаря із 30-річним досвідом. Він має бути в кожній аптечці, поруч із бинтом і знеболювальним. Забиття, порізи, переломи, обмороження та відмирання, кровотеча, отруєння, запаморочення, стрибки артеріального тиску, аритмія, епілептичні напади, інсульт, судоми, втрата свідомості, опіки, колоті й різані рани, укуси тварин і комах - ця книга містить усе, що необхідно знати про найпоширеніші проблеми зі здоров’ям у дорослих та дітей, аби завжди бути напоготові.

 

159.95
Р 60
Роде, М. Скетчноутинг : посіб. з візуалізації ідей / М. Роде ; пер. з англ. Г. Литвиненко. - 3-тє вид. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 224 с. : іл. 
 
Книга-скетч, книга-сенсація - це про «Скетчноутинг. Посібник із візуалізації ідей», яка українською мовою вийшла завдяки видавництву «Клуб Сімейного Дозвілля»! Майк Роде - автор «Скетчноутинг. Посібник із візуалізації ідей» - талановитий дизайнер та ілюстратор. Своє життя він присвячує візуальному оформленню ідей і тепер ділиться своїми секретами про вельми корисну навичку - скетчноутинг. Відтепер завдяки ній будь-які нерозбірливі нотатки перетворяться на справжні графічні малюнки, а нудні наради приноситимуть задоволення. Такий творчий підхід до занотовування допоможе легко концентруватися на головній темі, а також підвищить шанси все запам'ятати. Не вмієте малювати? Це не проблема! Майк Роде навчить користуватися різними шрифтами, створювати композицію лише з декількох фігур, а головне - робити це швидко, щоб залишалося більше часу для чудових ідей. Проте головне - імпровізувати! Відгуки на «Скетчноутинг. Посібник із візуалізації ідей» вражають! Його оцінив навіть Остен Клеоні - автор книги «Кради як митець». Чи змінить скетчноутинг ваше життя - можливо, але цілком точно зробить його креативним!
 

 

821.161.2.09"18"
К 53
Книш, І. Смолоскип у темряві. Наталія Кобринська й український жіночий рух [Текст] : общественно-политическая литература / І. Книш. - Репр. вид. - К. : Центр учбової літератури, 2020. - 306 с. 
 
Ірена Книш (1909-2006) — українська письменниця, літературознавець, журналістка, публіцист, дослідниця жіночого руху. Наталія Іванівна Кобринська (1855-1920) — українська письменниця, організаторка жіночого руху.
 

 

069:7(477.411-4)
Н 35
Національний музей "Київська картинна галерея" : путівник / Ню Агеєв, Г. Алавердова [та ін.] ; упоряд. Т. Вакуленко ; Нац. музей "Київ. картинна галерея". - К. : Антиквар, 2020. - 272 с. : іл.
 
Путівник підсумував тривале й детальне дослідження колекції групою авторів, провідних наукових співробітників музею: Наталією Агеєвою, Галиною Алавердовою, Оленою Боримською, Аллою Ілінг, Мар’яною Кружковою, Катериною Ладиженською. Упорядником видання став генеральний директор музею Юрій Вакуленко. Путівник ознайомлює читачів з головними шедеврами найвидатніших майстрів із зібрання музею, а також з історією закладу, зокрема, загальними процесами, пов’язаними з його реорганізацією. Як і постійна експозиція «Київської картинної галереї», путівник структуровано за історично-хронологічним принципом. Це дає можливість читачам і відвідувачам музею логічно простежити основні етапи становлення і розвитку мистецтва різних періодів: від Давньоруського іконопису до сьогодення. Як зауважують автори путівника, перша експозиція музею, відкритого 12 листопада 1922 року, складала близько 200 творів. Переважно це були предмети мистецтва, націоналізовані радянською владою після громадянської війни 1917 року і зібрані в спеціальний музейний фонд. Його основою, зокрема, послугувала приватна колекція родини відомих промисловців та меценатів Терещенків, які понад чверть століття збирали не тільки картини вітчизняних та іноземних майстрів, а й твори зроблені з фарфору, бронзи, срібла. Хоча для вільного відвідування киян приватне зібрання Терещенків було доступне ще в ХІХ столітті з ініціативи його власників. Найповніше в колекції музею представлене мистецтво середини ХІХ - початку ХХ століття: твори передвижників, академістів, символістів та ін. Зокрема, самобутність зібрання та особливості творчого почерку кожного з майстрів відображають монографічні колекцій В. Боровиковського, В. Тропініна, І. Айвазовського, М. Ге, В. Перова, І. Шишкіна, М. Врубеля, М. Нестерова, В. Полєнова, І. Рєпіна, В. Верещагіна, М. Антокольського. Важливими також є твори В. Васнецова, П. Клодта, І. Крамського, А. Куїнджі, І. Левітана, В. Маковського, Х. Платонова, В. Полєнова, К. Савицького, О. Саврасова, Г. Семирадського, К. Трутовського, М. Ярошенко та інших. У 1934 році Картинна галерея входить до складу єдиного Державного музею, але майже через рік знову стає самостійним закладом, який дістав назву «Київський державний музей російського мистецтва». Надалі його збори поповнювались за рахунок нових приватних колекцій, які передавали в дар, а також роботами з інших галерей і музеїв Києва. Окрім творів постійної експозиції у путівнику широко представлено мистецтво радянського періоду. Більшою мірою його колекція, як і переважна частина інших експонатів, вимушено зберігається у запасниках й експонується лише періодично на тематичних виставках.

 

 
75
І-42
Іконопис XIII - початку XX століття та давньоруське декоративно-прикладне мистецтво = Иконопись ХІІI - начала ХХ века и древнерусское декоративно-прикладное искусство = Icon painting of the 13th-early 20th centuries and old russian decorative and applied arts : [каталог] / Нац. музей "Київ. картинна галерея", Укр. культур. фонд ; авт. кат., вступ. ст. С. Левченко, авт. кат., вступ. ст. Г. Алавердова, пер. англ. М. Хартмонд, пер. англ. Я. Кіпніс. - К. : Антиквар, 2020. - 344 с. : кол.іл.
 
У науковому каталозі представлено всю колекцію іконопису та давньоруського  декоративно-прикладного мистецтва, що зберігається в Національному музеї «Київська картинна галерея». У вступній частині йдеться про історію формування та вивчення колекції, а кожна з 93 каталожних статей містить опис товару, аналіз його іконографії, дані про походження, надходження до музею, реставрацію, показ на виставках, а також посилання на видання, в яких він згадується. Довідковий апарат включає перелік скорочень, бібліографію та алфавітний покажчик творів. 
 
 
 

 

78(477)
В 48
Винницька, Я. Ковчег музика / Я. Винницька, М. Р. Стех, Р. Гавалюк ; Укр. культур. фонд. - Л. : Ковчег, 2020. - 52 с. : кол.іл. 
 
Ця книга – путівник по українській музичній спадщині від архаїчних колядок до «Червоної Рути». Тут зібрані усі найзнаковіші постаті українськогго музичного пантеону, унікальні музичні артефакти, цікаві історії з життя українських композиторів. Книга є фактивно програмою одноіменного концерту-хрестоматії, що вмістить найкращі шедеври української музичної спадщини – народні пісні, давні духовні наспіви, шедеври українського бароко, музику класиків і сучасних українських композиторів – під диригуванням Оксани Линів за участі найкращих українських етно-гуртів – «Даха Браха», «Хорея Козацька», «Курбаси», Уляни Горбачевської, Молодіжного симфонічного оркестру України, чоловічого хору «Дударик», Київського дівочого хору ім. М.Лисенка. За QR-кодами, розміщеними у книзі, можна буде прослухати усі головні музичні доріжки концерту. 
 

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день