Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2021-01-13
159.922.7
М 17
Максименко, Д. С. Здоров’я дитини в сучасному інформаційному середовищі : практ. психологія / Д. С. Максименко. - К. : Центр учб. літ., 2020. - 224 с. : табл. 
 
Книга висвітлює проблему здоров’я і безпеки сучасних дітей і підлітків при взаємодії з джерелами масової інформації (телебаченням, журналами, інтернет-ресурсами, комп’ютерними іграми тощо) і буде корисна як фахів- цям (педагогам, психологам, соціологам), так і батькам, які прагнуть допо- могти дошкільникам і школярам залишитися здоровими і незалежними від небажаних впливів цифрового світу і медіапростору. Адресована також студентам педагогічних коледжів і вузів з дисциплін професійного циклу (педагогіка, методика навчання і виховання, методика пізнавального і соціально-особистісного розвитку дошкільника, методика викладання інтегрованого курсу «Навколишній світ» у початковій школі тощо), для проходження педагогічної практики.

 

159.922.7
Н 21
Накамуро, М. Як зробити, щоб дитина вчилася із задоволенням? : японські відповіді на нерозв’язні питання / М. Накамуро. - К. : Сварог, 2020. - 104 с.
 
Виявляється, і японські батьки стурбовані питанням, як стимулювати бажання дитини вчитися. І вони чують від дітей це вічне «не хочу» і «навіщо мені це треба». Поки у всьому світі сперечаються про сучасну школу, доцент Університету Кейо Макіко Накамуро опублікувала дослідження, яке отримало настільки широкий резонанс, що неодноразово було представлено на японському телебаченні з оцінкою «книга, яку обов’язково повинен мати на своєму столі кожен японець». Ті питання, які хвилюють батьків, отримали в ній відповіді на основі наукового аналізу. Люди можуть обманювати, вважає автор, дані – немає. А то, що викладено в цій книзі, здатне змінити життя як батьків, так і самого школяра. 
 

 

159.922.7
І-16
Ібука, М. Після трьох вже пізно / М. Ібука. - К. : Сварог, 2020. - 152 с. 
 
Ось що написав у передмові до книги Глен Доман, директор Інституту розвитку потенційних можливостей людини, США: «Я думаю, що запропонована книга - одна з найважливіших книг, коли-небудь написаних. І я думаю, що її повинні прочитати всі батьки, які живуть на Землі». Автор цієї книги, до речі засновник корпорації SONY, зайнявся питаннями раннього розвитку не просто так - його власна дитина відставала у розумовому розвитку. Завдяки досвіду, набутого у вихованні та навчанні своєї дитини, за допомогою фахівців він заснував «Асоціацію раннього розвитку» та школу «Навчання талантів», написав цю книгу і став одним з найвідоміших фахівців світу в області раннього розвитку дітей. Ідеологію раннього розвитку Масару Ібука формулює так: «Ранній розвиток не пропонує насильницьке пічкання немовлят фактами і цифрами. Головне - введення нового досвіду "вчасно"».

 

 
159.9
М 17
Максименко, Д. С. Вчимося бути батьками : шк. для молодих батьків : практ. психологія / Д. С. Максименко. - К. : Центр учб. літ., 2020. - 200 с. : іл, табл. 
 
В книзі зібрано матеріали, які допоможуть молодим батькам у вихованні та розвитку дитини в перші три роки життя.

 

159.922.7
Х 26
Хаффнер, Д. Від перших побачень до дорослого життя : що повинні знати батьки про сексуальний розвиток своїх підлітків / Д. Хаффнер. - К. : Центр учбової літератури, 2020. - 206 с. 
 
Видання про сексуальний розвиток підлітків продовжує бесіду з батьками, розпочату провідним американським фахівцем в області дитячої сексуальності Деброю Хаффнер в книзі "Від пелюшок до перших побачень..." Як розмовляти з підлітками про зміни, які відбуваються з ними? Як ставитися до їх романтичних стосунків? З якого віку потрібно перестати їх контролювати? Чи можна відпускати на вечірки до ранку? Як розмовляти про безпечний секс? Як уберегти від небажаної вагітності і що робити, якщо підлітки зіткнулись з цими проблемами? Що робити, якщо підліток заявить про свою нетрадиційну орієнтацію? Книга дасть можливість батьками почувати себе значно впевненіше і допомогти своїм підліткам стати сексуально здоровими дорослими, а також зберегти з ними довірчі відносини на довгі роки.

 

316.6
Р 79
Роудз, М. Як розмовляти з ким завгодно : впевнене спілкування в будь-якій ситуації / М. Роудз. - К. : Сварог, 2020. - 160 с.
 
Якщо ви хоч раз в житті втрачали можливість використати безпосередній контакт з важливими для вас людьми, прислухайтесь до порад Марка Роудза. Він допоможе вам розібратися, які саме причини заважають вам вільно спілкуватися в різноманітних ситуаціях, пояснить, як змусити ваш голос працювати на вас і як впоратися з підводним камінням, яке абсолютно завжди проявляється в розмові віч-на-віч. Ви зможете змінити своє ставлення до спілкування і дивитися на нього як на приємний процес, здатний змінити ваше життя на краще.

 

Журнал «Початкова школа»
 
Науково-методичний журнал – визнаний авторитет в освітянських колах Публікації журналу завжди ґрунтовні, виважені, корисні і для студента, і для вчителя-практика, і для викладача спеціального навчального закладу, і для вченого методиста чи теоретика.

 

Газета «Психолог»
 
Знати все просто неможливо, а особливо знати усі актуальні теми обговорень. Тематичні номери дозволять вам швидко та зручно знайти необхідний матеріал для роботи. Якщо Ви завжди хочете бути у тренді психологічних новітніх технологій та актуальних дискусій, тоді газета «Психолог» саме для Вас! 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день