Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2013-10-31

86.4

О-96

Osho 

Мастер : о преображении интеллектуала в просветленного / Osho ; пер. с англ. Свами Дхиан Муниндра. - М. : София, 2013. - 576 с. 

      Дана книга - справжнє диво, незважаючи цікавитесь ви дзеном чи ні. Прочитайте  цю книгу. Відчуйте її. Це справжнє таїнство... Поезія слів, глибина розуміння, відкриття давньої краси дзену, яка й сьогодні живе серед нас. Але якимось чином відбувається щось більше. Як каже Бхагван про одного з давніх майстрів " таков подлинный мастер, приводящий глубочайшую, чистую безмятежность вашего существа в созвучие с блаженством существования".

 

88.37

Е 45

Екман, Пол. 

Теорія брехні : як визначити брехуна в бізнесі, політиці та приватному житті / П. Екман. - К. : КМ Publishing, 2013. - 320 с. : іл.

 Чи відомо вам, що зазвичай навіть під час десятихвилинної розмови будь-яка людина принаймні тричі бреше? Чи знаєте ви, що детектор брехні насправді викриває не брехню, а лише емоційний стан підслідного? Чому досвідчені брехуни з легкістю проходять перевірку на детекторі брехні, а багато підозрюваних у збудженому стані були помилково визнані винними і отримали довічне ув*язнення за злочини, яких не скоювали? Проте викрити брехуна можна навіть за однією з численних ознак поведінки: рухів тіла, жестів, міміки обличчя або обмовок. Треба лише вміти це помітити і проаналізувати.

  Автор цього світового бестселера вчить викривати приховані емоції інших людей, розпізнавати ознаки брехні, відрізняти брехню від прихованих емоцій і навіть... брехати. Книжка буде корисною не тільки фахівцям, яким потрібно викривати брехню під час роботи, а й звичайним людям, які можуть стати жертвами брехні навіть за досить звичайних обставин, наприклад при укладанні усних угод, купівлі товарів і послуг, а особливо у приватних стосунках.

 

63.3(0)3

Д 53

Дмитренко, Володимир. 

Імператори Тіберій, Калігула і Клавдій. Римська імперія після Октавіана Августа  / В.  Дмитренко. - Львів : Кальварія, 2011. - 200 с. : іл.

 Після  Октавіана Августа Римською імперією правило троє яскравих, геть не схожих між собою імператорів: геніальний, але жорстокий полководець Тіберій; яскравий, але неврівноважений оратор Калігула; розважливий, але дуже ефективний правитель Клавдій.

 Вже замолоду Тіберій зажив гучної слави видатного полководця. Однак це не врятувало його від восьми років заслання і щоденного очікування присланих із Рима вбивць... Імператором він став у 56 і правив 22 роки. Тіберій ніколи не домагався прихильності римлян, а через його нечувану жорстокість - смерть імператора викликала в народі радість.

 Після жорстокого Тіберія Калігула здавався найбажанішим правителем. Одначе його правління скінчилося заколотом та вбивством імператора, а в людській пам*яті залишився образ божевільного розпусника, що затьмарив його реальні риси та досягнення: високу освіченість і ораторські здібності, будівництво в Римі багатьох важливих і потрібних споруд, і врешті - особисту драму, що призвела до трагічних наслідків...

  Наступник Калігули, Клавдій, був небожем Тіберія та дядьком Калігули. У родині Клавдія вважали нездарою. Утім, на 51-му році життя він за дивним збігом обставин отримує імператорську владу, і його правління залишається в історії як ефективне, зважене та розумне. Коли Клавдій помер, його поховали урочисто та з  усіма почестями і, на відміну від двох попередників, обожнили.

 

63.3(0)3

Б 68

Благовещенский, Глеб. 

Юлий Цезарь [Текст] / Г. Благовещенский. - М. : АСТ  ; СПб. : Астрель-СПб, 2011. - 512 с. - (Историческая библиотека). 

Безстрашний воїн, геніальний стратег, майстерний політик, легендарний  звабник жінок, незрівнянний оратор, видатний письменник - це лише частина якостей Юлія Цезаря, які принесли йому славу на всі часи! Сповнений внутрішніх протистоянь, він завжди і в усьому діяв нестандартно, як і годиться великій людині. Саме тому на його вчинках і судилось вчитися нащадкам!

 Книга детально розповідає про життя та подвиги Юлія Цезаря, які дозволили йому стати одним із найзнаменитіших правителів всіх часів.


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день