Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2013-11-15

63.3(5КИТ)

И 90

История Китая / В. Адамчик. - М. : АСТ  ; Минск : Харвест, 2007. - 736 с. : ил. 

В книзі вперше представлена історія Китаю від давніх часів до початку третього тисячоліття.

Видання ілюстроване фотографіями, картами, схемами. Вміщено хронологічний покажчик подій, які відбувались в історії Китаю. Книга адресована широкому колу читачів, які цікавляться історією Китая.

 

63.3(0)6

С 24

Світова історія: ХХ століття : енциклопед. слов. / Ін-т іст. дослідж., Львів. нац. ун-т ім. І. Франка ; за ред. І. Підкова, за ред. Р. Шуст, редкол. О. Д. Бойко, редкол. В. Ф. Колесник [та ін.], наук. ред., упоряд. І. Підкова. - Львiв : Літопис, 2008. - 976 с.

 У словнику стисло висвітлено головні політичні та суспільні події світової історії ХХ ст., вміщено відомості про основні міжнародні організації та інституції, а також представлено короткі довідкові матеріали про політиків, громадських і релігійних діячів, діячів культури, які вплинули на історію людства у новітні часи. Коротко викладено історію провідних держав світу від початку ХХ ст. до сьогодення. Уперше в історико-енциклопедичному виданні історію України розглянуто як інтегровану частину світового історичного процесу.

 

72

В 84

Всеобщая история изобретений и открытий / авт.-сост.: И. Ачкасова, Е. Левинштейн, Н. Черкашина. - М. : Эксмо, 2012. - 544 с. : ил., цв.ил. - (Мировое наследие)

Історія винаходів та відкриттів від початку була пов*язана з великою наукою виживання людини в суворих умовах дикої природи, а потім в неменш жорстоких умовах цивілізації. Поштовхом до нових відкриттів, стимулом для винаходів ставали і жорстка конкуренція, і комерційна вигода, і соціальне замовлення, і альтруїстичне бажання віддячити людству.

 

85

В 27

Велика ілюстрована енциклопедія мистецтв [Текст] : [для старш. шк. віку] / авт. тексту М. Холлінгсворт. - К. : Махаон-Україна, 2011. - 512 с.

Твори мистецтва супроводжують людину з часу виникнення людської цивілізації. Одвічна спрага краси спонукала братися за пензля наших далеких предків, які створили перші шедеври у вигляді наскельних малюнків. Ними було вирізьблено перші статуетки, прекрасні у своїй простоті. Відтоді мистецтво сягнуло небачених вершин творчого генія. Простежити цей складний, але цікавий шлях, сповнений пошуків світла й гармонії, намагання зупинити прекрасну мить і продовжити її життя у віках, зазирнути до творчої майстерні багатьох геніїв, окреслити напрямки і школи творців прекрасного, зупинити погляд на дивовижних полотнах і пам*ятках старовини покликана ця чудово ілюстрована енциклопедія.


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день