Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2013-11-25
84(4ВЕЛ)
Б 25
Барнс, Д. Лимонный стол
: [сборник] / Джулиан Барнс ; пер. с англ. : И. Г. Гурова, Л. Мотылев. – М. : Эксмо, 2013. – 288 с.

У збірці "Лимонний стіл" Барнс показує героїв, які живуть спогадами, причому дійсність в цих спогадах трансформується на догоду їх фантазії, марнославству, почуттю самозбереження, нарешті. У невелику розповідь Барнс віртуозно поміщає усю біографію персонажа, малюючи її одним–двумя соковитими мазками, при цьому робить це з властивим йому м'яким гумором, заражаючи читача філософським відношенням до життя.

84(7КОЛ)
Г 21
Гарсиа Маркес, Г. О любви и прочих бесах
: [роман] / Габриэль Гарсиа Маркеc ; пер. с исп. М. И. Былинкина. – М. : Астрель, 2012. – 226 с.


"Про любов і інших бісів" – роман лауреата нобелівської премії з літератури Габриэля Гарсиа Маркеса, написаний в середині 90 рр. минулого століття в жанрі "магічного реалізму".
Це книга про любов, яка сильніше навколишніх думок. Це історія трагічна, але не банальна, з позитивно – смертельним фіналом.
Доля головної героїні лінійна і стрімка. Мова Маркеса ясна і прозора. Містичність і фантастичність описуваних подій, що відбуваються в романі, сприяють об'ємності сприйняття.

 

84(7КОЛ)
Г 21
Гарсиа Маркес, Г. Опасные приключения Мигеля Литтина в Чили
: [роман-репортаж] /  Габриэль  Гарсиа Маркес ; пер. с исп. М. Десятова.  –  М. : АСТ : Астрель, 2012.  –  192 с.

У Європі і США ця книга справила враження бомби, що розірвалася, - а в Чилі її перший наклад був знищений по особистому наказу Аугусто Піночета. .У 1985 році висланий з Чилі режисер Мигель Литтин нелегально повернувся, щоб зняти фільм про те, в що перетворили країну дванадцять років військової диктатури. Незважаючи на смертельну небезпеку, користуючись прихованою камерою, він створив унікальний фільм "Загальна декларація Чилі", удостоєний призу на Венеціанському кінофестивалі. Документальний роман Маркеса - не просто захоплююча історія пригод Литтина на багатостраждальній батьківщині. Це прекрасна стилізація у дусі авантюрної іспанської прози  XVI – XVII ст.

 


84(7КОЛ)
Г 21
Гарсиа Маркес, Г. Палая листва
: [повесть] /  Габриэль  Гарсиа Маркес ; пер. с исп. С. Марков.  –  М. : Астрель : Полиграфиздат, 2012.  –  192 с.

    Самотність, любов, мужність, дружба, пристрасть і смерть - головні теми творчості Маркеса. Саме вони стали ключовими і в повісті "Пале листя". Це перший твір, в якому з'являється культовий герой письменника - полковник Аурелиано Буэндиа. Це перша історія Габриэля Гарсиа Маркеса про містечко Макондо. Двадцять п'ять років життя Макондо проходять перед читачем в спогадах Аурелиано, його дочки і онука. Двадцять п'ять років життя, повного подій - вражаючих, драматичних або, навпаки, забавних...
 

 

84(5ТУЕ)
П 15
Памук, О. Мене називають Червоний 
: роман / Орхан  Памук ; пер. з тур. О. Б. Кульчинський. – Х. : Фоліо, 2012. – 640 с.

Роман «Мене називають Червоний» занурює читача в історію Туреччини, огортає ароматами Сходу. В центрі сюжету – боротьба двох мистецьких шкіл: традиційної, що включає весь накопичений досвід багатьох поколінь художників Сходу, але залишається в межах традиції, і сучасної, що вже знайома з принципами європейського живопису, з його новаторськими прийомами. Один з героїв, побоюючись викриття і заборони ортодоксами нових методів малювання, змушений вдатися до вбивства людини, яку він підозрює у зраді. Пошуку вбивці і присвячений роман Орхана Памука.
 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день