Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2022-10-20

159.94
Р 58
Роббінс, Мел. Правило 5 секунд [Текст] : трансформуйте своє життя, роботу та впевненість за допомогою щоденної сміливості / М. Роббінс ; пер. з англ. В. Пунько. – Х. : Ранок : Фабула, 2021. – 288 с. : іл.

Мел Роббінс хоче поділитися з вами власним досвідом подолання всіляких життєвих негараздів. Вважайте, що книжку «Правило п'яти секунд» написала ваша найліпша подруга, яка бажає, щоб ви стали кращою версією самого себе.

159.923
Т 19
Тарасенко, Роман.
Метод великого пряника [Текст] : як не марнувати сили на дрібниці й досягати цілей із задоволенням / Р. Ю. Тарасенко ; пер. з рос. О. Кожушко. – Х. : Ранок : Фабула, 2019. – 240 с. : іл.

Особиста ефективність стала нині мало не притчею воязицех. Безліч посібників, довідників, фахівців, тренерів... Єдиним мірилом істини в таких умовах має бути лише власний досвід, і пропонована книжка Романа Тарасенка напевно стане вашим першим кроком до успіху.Оригінальні авторські спостереження й думки, підкріплені яскравими прикладами з досліджень і висновків науковців різних галузей, викладені у надзвичайно цікавій формі. Видання буде дуже корисним широкій читацькій аудиторії.

159.922
К 34
Келгун, Ада.Чому ми не спимо? [Текст] : жінки й криза середнього віку / А. Келгун ; пер. з англ. М. Пухлій. – К. : BookChef : Форс Україна, 2020. – 304 с.

Здебільшого жінки, вік яких можна назвати «середнім», мають родину, дітей і роботу. Багато з них досягли неабияких успіхів і побудували кар'єру. При цьому вони підтримували чоловіка на шляху до досягнення його цілей, займалися вихованням і навчанням дітей, облаштовували домівку, допомагали батькам. Тож не дивно, що часто, перетнувши життєвий екватор, жінки відчувають певне особистісне вигорання, на яке, як стверджує суспільство, в них нема причин. Як же зрозуміти невдоволення своїм життям? Як впорядкувати його так, щоб вистачило часу й сил на закинуті колись особисті інтереси й захоплення? Як пережити кризу середнього віку і з найменшими втратами та достойно увійти в другу половину життя? Про це йдеться в книзі журналістки Ади Келгун, яка спирається на та соціології, грунтовні дослідження з психології, нейрології

159.93
В 46
Вільямс, Марк. Усвідомленість. Як знайти гармонію в нашому шаленому світі [Текст] : практ. посіб. / М. Вільямс, Д. Пенман ; пер. з англ. М. І. Коваленко. – Х. : Моноліт Bizz, 2021. – 256 с.

Практика усвідомленості на Заході давно рятує мiльйони людей від хронічного стресу і депресії, чи не найпоширеніших недуг сучасного світу. Сьогодні і в Україні вона стрімко стає популярною. Одним із фундаторів «терапії усвідомленості» с професор Марк Вільямс. Разом із доктором Денні Пенманом вони створили що книжку, яка вже майже десятиліття є визнаним мiжнародним бестселером. Що й не дивно: науково та клiнiчно доведено, що застосування методик, описаних Марком Вільмсом та Денні Пенманом, позитивно впливає на здоров'я, вiдчуття благополуччя та щастя людини. Це практичний посібник. Тут запропонована восьмитижнева покрокова програма досягнення гармонії з самим собою та навколишнім світом. Водночас книжка доповнена унікальними аудіовправами, які допоможуть правильно виконувати медитації. Це ваш шанс повернутися на свій «життєвий шлях» і насолоджуватися кожним днем.

159.9
Ґ 74
Ґоулстон, Марк. Як спілкуватися з психами [Текст] : правила взаємодії з неадекватними й нестерпними людьми у вашому житті / М. Ґоулстон ; пер. з англ. А. Жищинська. – 6-те вид. – Х. : Моноліт Bizz, 2021. – 240 с. : іл.

Щодня нам доводиться мати справу принаймні з одним божевільним. Не з тим, хто вважає себе Наполеоном, а з «побутовим психом» тобто тим, хто iнколи втрачає здоровий глузд і поводиться ірраціонально. Це може бути бос, який вимагає нездійсненного, прискіпливий батько, колега-маніпулятор чи сварливий сусід, надто емоцiйний подружнiй партнер чи нерозсудливий клієнт. А може, це ви самі? Усі ми трохи несповна розуму – стверджує Марк Гоулстон, досвiдчений психіатр, бізнес-консультант і коуч, який свого часу навчав перемовників ФБР. Тому вкрай важливо знати, як опановувати себе й приборкувати руйнівні емоції iнших у критичних ситуаціях. Це вміння неабияк полегшить вам життя, а набути його допоможе ця книжка.  

159.923
К 30
Кауфман, Скотт. За межами піраміди потреб [Текст] : новий погляд на самореалізацію / С. Кауфман ; пер. з англ. А. Марховська. – К. : Лабораторія, 2021. – 428 с. : іл.

Коли Скотт Кауфман уперше почув про незавершену теорію трансцендентності Абрагама Маслоу, він дослідив усі записи цього легендарного психолога, аби розвинути й доповнити її. Згідно з теорією, людина здатна досягти такого рівня самосвiдомостi, що піраміда потреб не чинитиме на неї того тиску, як вважалося раніше. І книжка допомагає зрозуміти, що саме не встиг розповісти Маслоу про свої відкриття та що ми неправильно сприймаємо в його найвідомішій теорії. Трансцендентність учить, як реалізуватися в такий спосіб, щоб віддавати перевагу значно вищим, духовним цінностям над потребами власного егоїстичного «Я». I стати таким чином більш усвідомленими, зреалізованими та значно щасливішими, відчуваючи себе частиною людства.

77
К 34
Келбі, Скотт. Цифрова фотографія [Текст] : фоторецепти : [покрокові секрети проф. фот. 100 найпопулярніших "фішок" фотографів] / С. Келбі ; пер. з англ. Я. Губарєв. – Х. : Ранок : Фабула, 2020. – 226 с.

Перед вами книжка про цифрову фотографію Скотта Келбi, присвячена готовим рецептам професійної зйомки. Містить чимало цiнних практичних порад і секретів. Кожному прийому або ефекту присвячено дві окремі сторінки зі світлинами автора. Одна фотографiя представлена в оригіналі, без обробки, щоб показати, за яких обставин відбувалася фотосесія, а друга це готова версія. Скотт Келбi детально пояснює, у який спосіб отримати таку світлину. Ця книжка неймовірно популярна у світі, адже написана без зайвих складних термінів і розповідає вам, як отримувати чудові фотографії. Використовуйте прийоми, які описує Скотт, і ви будете задоволені результатом!

159.9
Ф 91
Фройд, Зиґмунд. Тотем і табу [Текст] / З. Фройд ; пер. з нім., передм. В. Б. Чайковський. – Х. : Фоліо, 2019. – 272 с. – (Зарубіжні авторські зібрання).

Зигмунд Фройд (1856-1939) - видатний австрійський психолог, психіатр і невролог, засновник психоаналізу - методу, який базувався на визнанні існування таких психічних процесів, як свідоме, несвідоме і надсвідоме, тобто існування не тільки процесів, котрі контролюються людиною і є свідомими, а й таких, що здійснюються несвідомо і нею не контролюються. Несвідоме виявляється в інтуїції, передчутті, творчому натхненні, раптових здогадках чи спогадах, сновидіннях, гіпнотичних станах і т. ін., в діях, котрі здійснюються автоматично, рефлекторно. У праці «Тотем і табу» (1913) Фройд викладає теорію походження релігії та культури, спираючись на основні постулати своєї теорії. Він стверджує, що розвиток моралі, релігії та культури обумовлений конфліктом між сексуальним потягом інцестуозної спрямованості (едипів комплекс, притаманний як інфантильним особистостям, наприклад дітям або невротикам, так і представникам інфантильного первісного суспільства - первісним людям) і суворою забороною подібних жадань (табу), а також почуттям провини, що провокує заміщення нездійсненних бажань сурогатами, що врешті-решт веде до виникнення творчості як такої. У видавництві «Фоліо» також вийшла друком праця Зигмунда Фройда «Тлумачення снів».

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день