Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2014-01-15

84(4УКР)6

В 48

Винничук, Ю. П. Танґо смерті : роман / Юрій Павлович Винничук. – Х. : Фоліо, 2013. – 384 с.

Роман Юрія Винничука «Танґо смерті» — поза сумнівом, найочікуваніша й та найбільш обговорювана книжка  2013 року. Відгуки критиків мають дуже широку амплітуду й коливаються від захопливо-схвальних до різко негативних.

Танго Смерті" - пригодницько-містичний твір про дружбу чотирьох львів'ян (українця, поляка, єврея та німця) на тлі Голокосту, проведеного нацистами у Львові. Роман складається із двох часових зрізів. Один – це події, які відбуваються у Львові перед війною і під час війни. Другий часовий зріз –це наші дні, які проживає професор Ярош і його оточення. Вкінці ж обидві сюжетні лінії сходяться докупи у неочікуваному фіналі.

Автор вдало використовує ретроспективу. Чудовий містифікатор – потойбічний світ, покійники, реінкарнація – надають роману неповторності та особливої загадковості.

 

84(4УКР)6

Д 36

Дереш, Л. Миротворець : [повісті та оповід.] / Любко Дереш. – Львів : Кальварія, 2013. – 196 с.

 

Поціновувачі творчості Дереша в його новій книзі побачать зовсім іншого непередбачуваного Любка - він експериментує як з жанрами, так і з тематикою. Нова книжка молодого українського письменника складається з двох повістей та оповідання. Так, це дуже дивна історія, сумна та загадкова…Лейтмотивом звучить філософська думка: «Генії та герої завжди самотні…».

 

84(4УКР)6

М 34

Матіос, Марія Василівна. Черевички Божої Матері : вирвана сторінка з буковинської саги : [повість] / Марія Василівна Матіос. – Львів : Піраміда, 2013. – 208 с.

 

Нова повість письменниці – це трагічна буковинська історія червня-липня 1941 року, в якій і справді нема пересичення правдою.

Іванка Борсук – головна героїня книжки, що перекочувала зі сторінок повісті «Москалиця», у свої дванадцять рочків розуміє найголовніше: що є Добро і що є Зло.

Бездоганне знання народних традицій і гуцульських вірувань, людської психології та історичних фактів і на цей раз дозволили Марії Матіос відтворити особливу драму людини ХХ століття на території, яку історик Тімоті Снайдер назвав «кривавими землями».

 

84(4УКР)6

П 12

Пагутяк, Г. В. Записки білого пташка : вибране : романи та повісті / Галина Василівна Пагутяк. – Львів : Піраміда, 2013. – 292 с.

 

Книга  Галини Пагутяк  "Записки Білого Пташка"  цікава сюжетами, елементами фантастики й містики, що природно поєднуються з реаліями сьогочасності. У пропонованих творах авторка по-своєму відстоює те найголовніше, що робить людину людиною: гідність і милосердя. До книги вибраного ввійшли знакові твори, які по праву складають золотий фонд української прози, створеної покоління вісімдесятників."

 

84(4УКР)6

Р 64

Роздобудько, І. ЛСД. Ліцей слухняних дружин : роман / Ірен Роздобудько. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2013. – 320 с.

 

Сюжет нового роману Ірен Роздобудько розгортається навколо ліцею в якому виховують молодих дівчат. Ці дівчата в майбутньому стануть ідеальними дружинами, але тільки для тих, хто заплатить за них найвищу ціну. Дівчина на ім’я Пат – вихованка цього ліцею, яку переконують: усе, що відбувається за межами закладу, не варте уваги, а справжнє життя полягає у покірному служінні своєму майбутньому чоловікові. Та випадкове знайомство із саксофоністом, який завітав до їхнього закладу під час розслідування вбивства однієї з вихованок, відкриває їй очі: те, чому їх навчали, насправді омана, існує інше життя – вільне та прекрасне. Намагаючись відборонити свою свободу, вона втікає з закладу й опиняється на вулиці, до якої зовсім не пристосована. Чи зможе вона вижити у світі, про який нічого не знає?

84(4УКР)6

Р 64

Роздобудько, Ірен. Арсен : повість : [для дітей серед. шк. віку] / Ірен Роздобудько. – 2–ге вид., без змін. – К. : Грані–Т, 2013. – 224 с.

 

Нова повість відомої письменниці Ірен Роздобудько розповідає про дорослішання, життєво важливі трансформації в свідомості й пошук моральних орієнтирів у житті. За сюжетом повісті, 13-річний Арсен піклується про маму сам, адже тато їх давно покинув. Однак хлопець вірить, що мама ще знайде надійного й порядного чоловіка. А найбільше він мріє про мандри, пригоди і таємниці. Тому Арсен і зважився гайнути в село, до бабці з дідом, яких не бачив після розлучення батьків. І там багато про що Арсенові довелося поміркувати — особливо про те, що він має бути справжнім чоловіком.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день