Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ КРАЄЗНАВСТВА

2023-05-12
 
821.161.2(477.87)
Д 84
Дурунда, Наталія Іванівна. За брамою пекла : роман / Н. І. Дурунда. – К. : Ліра-К, 2023. – 330 с. – (За брамою пекла).
Твір-фіналіст Міжнар. літ. конкурсу "Коронація слова". Диплом "Спец. відзнака від Київ. нац. ун-ту ім. Т. Г. Шевченка за кращий іст.-патріот. твір"
 
Роман «За брамою пекла» – творче полотно, зіткане з мозаїки реальних людських спогадів і гармонійно вплетене в цікавий сюжет. Художній твір веде читача сторінками Другої Світової війни, в яких ідеться про долі українців, вивезених на примусові роботи до фашистської Німеччини.
На прикладі головних героїнь Ольги Лісової та Ярини Богуцької яскраво змальовано глибину психологічного трагізму невільників, які пройшли крізь жорна нацистських таборів та кадебістсько-репресивної машини, а також непоодинокі випадки проявленого гуманізму людей, які опинилися по різні сторони барикад.
 
 
821.161.2(477.87)
Д 84
Дурунда, Наталія Іванівна. Під клеймом "O S T" : роман / Н. І. Дурунда. – К. : Ліра-К, 2023. – 384 с. – (За брамою пекла ; кн. 2).
 
Роман «Під клеймом «OST» – друга книга серії «За брамою пекла», що змальовує життя репатріантів у повоєнний період, Хрущовської відлиги, Горбачовської перебудови і аж до наших днів.
«Ненадійний контингент»… Люди, яким до срібної сивини відлунюватиме війна, бо ж до кінця конаючої репресивної імперії залишатимуться під пильним оком її спецслужб.
 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день