Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2014-02-10

84(4ШВА)

К 82

Крістоф, А. Грубий зошит ; Доказ ; Третя брехня : трилогія / Аґота Крістоф ; пер. з фр. І. Серебрякова. – Х. : Фоліо, 2013. – 384 с. – (Карта світу).

Романи «Грубий зошит» (1986), «Доказ» (1987) і «Третя брехня» (1991) утворюють трилогію, яку було перекладено понад тридцятьма мовами світу. Містка і лаконічна оповідь розгортається навколо історії довжиною в життя — одне життя на двох, адже перед нами незвичайні герої: брати-близнята, розвіяні виром війни. Це історія про те, що сімейні таємниці інколи краще не розгадувати. Про те, що найстрашнішим ворогом може стати рідний брат. Про те, що найсильнішого болю завдають найближчі люди. Про письменство, божевілля і тонку межу, яка їх розділяє...

84(4НОР)

Н 55

Несбьо, Ю.  Безтурботний : скандинавський гостросюжетний роман / Ю. Несбьо ; пер. укр. В. С. Бойко. – Х. : Фоліо, 2013. – 608 с. – (Карта світу).

Норвежець Ю Несбьо (нар. 1960 р.) у себе на батьківщині спочатку став відомим як економічний оглядач, потім як рок-музикант і композитор, а наприкінці 90-х ще й як письменник, автор серії романів про норвезького поліцейського Харрі Холе. В новому романі головний герой -Харрі Холе й уявити не міг, у яку халепу вскочив. З одного боку, заплутана справа із пограбуванням банку, в розслідуванні якої виникло більше питань, ніж відповідей, а з іншого — загадкове самогубство його колишньої коханки, з котрою він провів останню в її житті ніч. Усе обертається проти Харрі. Схоже, комусь конче потрібно усунути його, хтось веде з ним дуже ризиковану гру. Та не був би він Харрі Холе, якби дозволив знищити себе…

84(5ІЗР)

О-46

Оз, А. Пізнати жінку : роман / Амос Оз ; пер. Н. Чорпіта. – Х. : Фоліо, 2013. – 352 с. – (Карта світу).

Амос Оз (Клаузнер) – відомий ізраїльський прозаїк і журналіст, лауреат премії Бяліка і премії Ізраїлю з літератури. Твори А.Оза перекладено 38 мовами.«Пізнати жінку» - історія колишнього агента спецслужби, справжнього професіонала, мисливця за чужими таємницями. Він іде у відставку, щоб присвятити своє життя доньці. І тепер у нього нарешті з’являється час для того, аби проаналізувати власне минуле. «Пізнати жінку» - тонке психологічне дослідження, яке глибоко висвітлює сутність шлюбу.

84(5ТУЕ)

П 15

Памук, О. Чорна книга : роман / Орхан Памук ; пер. з тур. О. Б. Кульчинський. – Х. : Фоліо, 2013. – 672 с.

Ім’я Орхана Памука (1952 р.н.) — одне з найгучніших у сучасній світовій літературі. Відомий турецький письменник, лауреат Нобелівської премії 2006 року, суперечлива постать у себе на батьківщині.  «Чорна книга» – четвертий за хронологією роман Орхана Памука, написаний у 1985-89 роках. «Чорна книга» – роман без героя, що перетворюється на полотно, зіткане зі слів, спогадів, відчуттів, документів і містифікованих уламків Османської імперії – світу, якого вже немає. Сюжет — майже детективний: головний герой на ім'я Ґаліп кілька днів шукає раптом зниклого двоюрідного брата та власну дружину Рюйю. Але ж насправді у «Чорній книзі», окрім реального світу, є багато інших світів і вимірів.

84(4ІТА)

С 13

Савіано, Р. Ґоморра : [про найсекретніше й найвпливовіше злочинне угруповання у світі] / Роберто  Савіано ; пер. з англ. В. К. Горбатько. – Х. : Фоліо, 2013. – 448 с. – (Карта світу).

Тиражі, що вимірюються мільйонами примірників, переклади більш ніж 40 мовами, десятки літературних премій, екранізація, яка здобула Гран-прі Каннського кінофестивалю... Але за цю популярність Роберто Савіано (нар. 1979), автор «Ґоморри», змушений розплачуватися смертним вироком, що йому винесла неаполітанська мафія — сумнозвісна Каморра. З 2006 року, коли «Ґоморра» вперше побачила світ, Савіано  покинув батьківщину та живе під цілодобовою охороною. Саме тому «Ґоморра» — це не просто бестселер, це символ мужності  письменника, який не побоявся кинути виклик беззаконню, корупції, брудним грошам та зброї…

84(4ПОЛ)

Т 51

Токарчук, О. Бігуни : роман / Ольга Токарчук ; пер. з пол. О. Т. Сливинський. – К. : КЕТС, 2013. – 416 с. – (Карта світу).

Ім'я польської письменниці, психолога за освітою Ольги Токарчук відоме не лише на її батьківщині, а й у всьому світі. Роман "Бігуни" приніс їй найпрестижнішу в Польщі літературну премію "Ніке". "Бігуни" - це переплетення кількох історій, об'єднаних загальним мотивом мандрів, поспіху, гонки. Це історія чоловіка, у якого під час зупинки у Хорватії зникла дружина; москвички, котра одного разу вирішила не повертатися додому; вченого, що виявляє дивне захоплення неживими тілами. Однак це не збірка окремих оповідань, це типовий для авторки роман про сучасних кочівників, якими є усі ми.

84(4ДАН)

Х 98

Хьоґ, П. Тиша : роман / Петер Хьоґ ; пер. укр. В. М. Верховень. – Х. : Фоліо, 2013. – 512 с. – (Карта світу).

Петер Хьог створив щось абсолютно неповторне, він спробував схопити відчуття сучасності, атмосферу міста (Копенгагена) й передати через музику, обравши за головного героя людину з надприродними здібностями. Твір Хьога нагадує симфонії Вагнера, в якому письменники намагалися створити ліро-епічну міфологічну-соціальну сагу. «Тиша» – це психологічно-містичний трилер із елементами детективу. У ширшому розумінні роман можна окреслити як поєднання європейських традицій «novel» і «romance» в одній площині.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день