Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

2014-02-13
 
 
92.5
К 17
Календар краєзнавчих пам’ятних дат на 2014 рік : реком. бібліогр. посіб. / Упр. культури Закарпат. облдержадмін., Закарпат. облас. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка ; уклад. : Н. М. Вачиля, Г. В. Бобонич ; відп. за вип. Л. З. Григаш. – Ужгород : Вид-во В. Падяка, 2013. – 398 c. – Імен. покажч.: с. 386-393.
Календар-щорічник є орієнтиром для громадськості краю у перебігу подій, ювілеїв та пам’ятних дат у 2014 році.
Основу календаря складають ґрунтовні наукові розвідки про визначних діячів краю, підготовлені провідними карпатознавцями. 
Окремим розділом подано календар знаменних дат, які відзначатиме в 2014 році громадськість світу та України. 
Представлені матеріали з успіхом можуть бути використані не лише в бібліотеках краю, але й у регіональній пресі, культосвітніх установах, навчальних закладах тощо.
 
 
 
 
92.5
Д 20
Дати і події : 2014, перше півріччя : календар знаменних дат № 1 (3) / Нац. парлам. б-ка України ; уклад. : В. О. Кононенко, О. Д. Бакуменко [та ін.]. – 2013. – 156 с. : іл.
Видання національної парламентської бібліотеки календар знаменних дат виходить двічі на рік. Його мета – інформувати читачів про річниці визначних подій суспільно-політичного, наукового та культурно-мистецького життя.
До цього випуску календаря ввійшли фактографічні довідки про ювілеї видатних особистостей України і світу, які відзначатимуться в І півріччі 2014 року. До нього включено також відомості про дні заснування установ, закладів, дати державних, професійних та інших свят, ювілеїв, днів пам’яті тощо.
 
Видання адресовано працівникам закладів культури і освіти, широкому колу читачів.
 
 

91.9: 63.3(4УКР)
Д 70
Дослідники історії Південної України : біобібліогр. довід. Т. 1 / Нац. акад. наук України, Ін-т укр. археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського, Бердян. держ. пед. ун-т, Наук.-дослід. ін-т істор. урбаністики ; упоряд. І. І. Лиман. – К. , 2013. – 382 с. : фото. кол. – Бібліогр. наприкінці тем.
Книга є складовою проекту, завданням якого є формування узагальнювальної картини стану вивчення історії Південної України; популяризація напрацювань науковців, що займались чи займаються цим регіоном; створення можливостей для кожного дослідника, який звертатиметься до окремих аспектів історії Півдня, вільніше орієнтуватись у тематиці попередників; сприяння контактам між науковцями; формування інформаційної платформи, яка може прислужитися консолідації та координації зусиль і окремих дослідників, і інституцій з вивчення минувшини Південної України.
 
Для науковців, викладачів, студентів, усіх, хто цікавиться проблемами історіографії, джерелознавства, історії України.
83.3(4УКР-4ЗАК)
З-18
Закарпатська Шевченкіана : зб. наук. та публіцист. ст., есе, спогадів, поет. добірок, бібліогр. джерел / Упр. культури Закарпат. облдержадмін., Закарпат. облас. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка ; уклад. : М. Б. Бадида, О. Д. Гаврош, Н. М. Панчук, Л. А. Філіп ; відп. за вип. Л. З. Григаш ; авт. ідеї проекту О. Д. Гаврош. - Ужгород : Ліра, 2013. - 260 с. : іл. - Бібліогр.: с. 239-250 та наприкінці ст.
Приурочений до 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря збірник ”Закарпатська Шевченкіана” – перша спроба зібрати в одному виданні різнопланові матеріали та відомості про вплив постаті Тараса Шевченка та його творчості на громадське і культурне життя Закарпаття з кінця XIX століття до наших днів.
Ряд матеріалів збірника, художніх творів та ілюстрацій пропонуються широкій читацькій аудиторії вперше, як і бібліографічні джерела на заявлену тему.
Структура збірника сформована за хронологічним принципом, щоб потенційний читач мав змогу прослідкувати розвиток закарпатської Шевченкіани в контексті тих чи інших історичних умов.
Видання адресоване всім, хто вивчатиме, досліджуватиме чи сприятиме ознайомленню інших з різними аспектами теми збірника, в першу чергу працівникам бібліотек та викладачам і студентам культосвітніх навчальних закладів.

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день