Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2014-03-03

84(4УКР)6

В 46

Вільчинський, О. К. Останній герой : повість / Олександр Казимирович Вільчинський. – К. : КЕТС, 2013. – 224 с.

Головний герой повісті – Олекса, вояк УПА, після тривалих поневірянь на сході повертається у рідне село, де він залишив стареньку маму і кохану дівчину. Але повертається не сам, а з новим товаришем Віллі Шубертом, колишнім піхотинцем вермахту, скаліченим у багаторічному полоні, який прибився до нього десь на Донбасі, Майже двотижневе перебування в Західній Україні стало для Олекси і Віллі своєрідним іспитом на виживання, перевіркою їхніх людських та суто чоловічих якостей. Та хто знає, що чекає їх попереду…

83.3(4УКР)6

Л 17

Лазарук, М. Я. Микола Вінграновський: Степовий Сварог : есе про незабутні мандри Україною з Миколою Вінграновським / Мирослав Ярославович Лазарук. – Х. : ПЕТ, 2013. – 192 с.

Микола Степанович Вінграновський (1936—2004) — видатний український поет, прозаїк, актор і кінорежисер, один з кращих учнів Олександра Довженка, автор поетичних збірок і повістей (Державна премія УРСР ім. Т. Г. Шевченка 1984 року) — у далекі шістдесяті минулого століття благодатним вихором увірвався в українську літературу і крізь усе життя проніс дух українства, вписавши у національну скарбницю безцінним даром Любов’ю освячене Слово.

        83.3(4УКР)5

П 16

Панасенко, Т. М. Марко Вовчок  / Тетяна Михайлівна Панасенко. – К. : Укрвидавполіграфія, 2013. – 128 с.

Марко Вовчок (Марія Олександрівна Вілінська; 1833—1907) — складна, суперечлива й загадкова постать в історії культури.  Жінка з чоловічим псевдонімом; росіянка за походженням, для якої Україна стала другою батьківщиною і яка багато творів написала українською мовою; письменниця, що успішно займалася перекладацькою й видавничою діяльністю; неординарна, енергійна, обдарована людина…Ії  справедливо називають літературною донькою Т. Шевченка.

 

84(4УКР)6

П 52

Положій, Є. В. Юрій Юрійович, улюбленець жінок : повість / Євген Вікторович Положій. – Х. : Фоліо, 2013. – 224 с.

Чергова книжка - "Юрій Юрійович, улюбленець жінок" увійшла до довгого списку номінантів щорічної премії "Книга року ВВС-2012". Як зізнається Євген Положій, він присвятив цю повість усім українцям свого покоління, зокрема тим, хто знайшов свою долю за межами України.

 У книжці – історія людини, досить смішна і одночасно печальна, – яка мріяла стати вчителем в Україні, працювала у піонерському таборі, головним редактором газети, але, зрештою, стала успішним кондитером у США. Насправді, це історія цілого покоління, яке через різні обставини змушене було шукати щастя не в Україні.

84(4УКР)6

        Р 33

Редінґ, Б. Безумці : з історії кохання Михайла Коцюбинського та Олександри Аплаксіної : роман  /  Барбара Редінґ. – К. : Академія, 2012. – 184 с. – (Автографи часу).

Роман про таємниче кохання і драму двох людей – Михайла Коцюбинського та Олександри Аплаксіної.

83.3(4УКР=РОС)

Т 56

Тома, Л. В. Микола Гоголь  / Леонід Васильович Тома. – Х. : Антологія, 2013. – 128 с.

Про Миколу Гоголя як про великого російського письменника, культурного і громадського діяча сказано і написано дуже багато. Гоголь став улюбленим письменником і володарем душ мільйонів людей на планеті. Тому і треба сказати про «українського Гоголя», про першооснову його душі. Великий російський письменник М. В. Гоголь є, на думку багатьох дослідників і літературознавців, найбільш виразним представником української школи в російській літературі. У його творах найбільш повно і яскраво відтворилися риси українського національного характеру.

 

 

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день