Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2014-04-07
84(4УКР)6
Б 67
Бічуя, Ніна

  Великі королівські лови : [новели та візії] / Н.  Бічуя. – Львів : Піраміда, 2011. – 192 с. : іл. – (Приватна колекція).


«Великі королівські лови» Ніни Бічуї — унікальна книга малої прози в українському літературному дискурсі. Стилю Ніни Бічуї притаманні глибокий психологізм й інтелектуальна напруга, медитативність, безсюжетність, висока культура слова та рельєфність письма. Такою письменниця є у своїх кращих урбаністичних, психологічних й історичних новелах, притчах та візіях, що ввійшли до нашого видання.
84(4УКР)6
Ґ 12
Ґабор, Василь

  Про що думає людина : візії та невигадані історії / В. Ґабор. – Львів : Піраміда, 2012. – 132 с. – (Приватна колекція).


Нова книга Василя Ґабора, знаного новеліста, упорядника антологій і автора видавничого проекту «Приватна колекція» літературної агенції «Піраміда», написана переважно в жарні дзухіцу (асоціативного письма). Ця книжка — про дитинство, про радість і смуток, про будинки, вулиці й місто, про самотність і про минущість.
84(4УКР)6
Д 21
Дашвар, Люко

  На запах м’яса : роман / Л. Дашвар. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. - 368 с. : іл. – (Золотий письменник України).


Що змусило молоду дівчину з великого міста втекти до глухого села й оселитися в занедбаній хатині, а хазяйновитого та заможного майстра на всі руки перетворило на алкоголіка, який працює за пляшку? Вони стануть одне для одного справжнім еліксиром, що подарує зцілення та забуття. Але чи зможуть вони притлумити той потяг до "м'яса", що йде з самого низу людської натури?
84(4УКР)6
Д 36
Дереш, Любко

  Остання любов Асури Махараджа : роман / Л. Дереш. – К. : Нора-Друк, 2013. ˗ 228 с. – (Читацький клуб).


"Остання любов Асури Махараджа" — алегорична історія про демона, який вирішив покинути розкіш нижніх світів заради любові до сліпої дівчини з України, що мешкає в самому серці Нью-Йорка. Протистояння напівбогів і демонів, демонстрації на Уолл-стріт і харизматичні проповідники, метафізичні запитання і смачні історії з лівообертальних світів (толерантна назва пекельних планет) — все це у новому романі Любка Дереша про любов, від якої тане серце.
84(4УКР)6
К 26
Карпа, Ірена

  З роси, з води і з калабані / І. Карпа. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. ˗ 320 с.


Історії з дитинства, які дітям читати заборонено! Мемуари зірки, за яку жоден літературний негр не взявся б писати автобіографію! Тож все сама: попри глянцеві обкладинки, попри спалахи софітів Ірена Карпа запрошує вас до свого раю з ковбасами замість райських кущів. Вона тішитиме вас безкомпромісністю дитячих спогадів (З роси...), бентежитиме картинами підсвідомості, які не навідували навіть Сальвадора Далі (...з води), зваблюватиме приватними розмовами в богемному середовищі (...і з калабані).

 

 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день