Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2014-05-22

Всім, хто цікавиться проблемами сімейної медицини, пропонуємо видання цієї тематики, з якими ви можете ознайомитися в нашій бібліотеці.

Актуальні аспекти посмертної діагностики в практиці сімейного лікаря : навч. посіб. / І.В. Чопей, Р.І. Шніцер, П. О. Колесник [та ін.]. – Ужгород: ПП Биков О.В., 2012. – 72 с.

 

   Актуальні аспекти посмертної діагностики в практиці сімейного лікаря. Навчально-методичний посібник.

У посібнику висвітлено основні питання посмерної діагностики дорослого населення, номенклатуру діагнозу, основні особливості оформлення документації, що засвідчує причини смерті.

 «10 заповідей по веденню гіпертоніка» : нав. посіб. / І.В. Чопей, Р. І. Шніцер, П.О. Колесник [та ін.]. – Ужгород: ПП Биков О.В., 2012. – 48 с.

 

   У даному посібнику висвітлено основні принципи доказового ведення хворого на артеріальну гіпертензію, питання номенклатури діагнозу, стратифікації факторів ризику, наведено особливості лікування, купірування кризів, оформлення документації.

Клінічні протоколи медичного догляду за здоровою дитиною : допов. тестовими завданнями для педіатрів, сімейних лікарів та лікарів-інтернів : Нормативне виробничо-практичне видання / Уклад. Чопей І.В., Колесник П.О. – Ужгород: 2009. – 108 с.

 

   У виданні наведено сучасні принципи ведення здорової дитини віком до 3-х років, викладені з позицій доказової медицини.

Колесник, Павло Олегович

Азбука доказової профілактики в практиці сімейного лікаря : монографія / Колесник П.О. – Ужгород: ПП Биков, 2014. – 216 с.

 

   У монографії систематизовано сучасні принципи профілактики і скринінгу у роботі сімейного лікаря. Проведено критичний аналіз організації диспансеризації в Україні у порівнянні з системою скринінгу в США, Канаді та у Великобританії, що базується на позиціях доказової медицини. Автором надано пропозиції щодо реорганізації профілактичної діяльності і скринінгу у вітчизняній системі ПМСД.

Принципи небулайзерної терапії в практиці сімейного лікаря : метод. реком. / М-во освіти і науки, молоді та спорту України [та ін.]; І.В. Чопей, П.О. Колесник [та ін.]. – Ужгород, 2013. – 40 с.

 

   У методичних рекомендаціях подано інформацію про типи сучасних небулайзерів, показання та протипоказання, а також правила проведення небулайзерної терапії у загальній лікарській практиці.

Стандартизоване обстеження пацієнтів у практиці сімейного лікаря : практич. керівництво з найчастіших випадків. / Під ред. І.В. Чопея. – Ужгород: ПП Биков О.В.. – 2014. – 281 с.: іл.+табл.

 

  У навчальному посібнику висвітлено алгоритм та загальні принципи обстеження пацієнтів різних вікових, статєвих та нозологічних категорій, які найчастіше зустрічаються у практиці сімейного лікаря. 

Кишеньковий довідник сімейного лікаря / Чопей І.В., Колесник П.О., Ростока-Резнікова М.В. [та ін.]. – Вид. 3-є, доп. – Ужгород, 2012. – 432 с. 

 

   Довідник допоможе лікарю загальної практики зорієнтуватися у великому потоці медичної інформації. В ньому висвітлено основні питання, що виникають у практичній діяльності сімейного лікаря і є актуальними для роботи первинної ланки медику-санітарної допомоги на сучасному етапі.

   Довідники та посібники можуть бути використані як для роботи лікарів загальної практики та інших спеціальностей, так і у педагогічній роботі вищих навчальних закладів.

 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день