Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ КРАЄЗНАВСТВА

2014-05-25

К 84
В 14
Вайнберг, Л. Апфелина
: сказка для взрослых / Лев Вайнберг, Н. Масяк. – Ужгород : Карпати, 2014. – 60 с.

Королева фей Мелузина виконала бажання яблуньки, перетворивши її в Апфелину, дівчину рідкісної краси. Натомість вимагаючи, щоб на той час, поки триває перетворення, дівчина відвідувала міста Германії, щоб нагадати її мешканцям про необхідність Любові для іхнього власного щастя. На цьому шляху Апфеліна не тільки зіткнулась із Силами Темряви, що бажали перешкодити виконанню її місії, але й стала новим символом Любові, а також зустріла свого обранця.
 


К 84
Г 96
Густі, В. П. Зоря Біловежі
: ліричні драми та поезії / Василь Петрович Густі ; вступ. ст. С. Д. Федака. – Ужгород : Карпати, 2013. – 258 с.

До поцінувачів творчості відомого українського письменника Василя Густі йде нова книга, у якій читач має змогу познайомитися із поетичними драмами-діалогами, у яких історія наших велетів – Станіслава Граматика і створеного ним Королевського Євангелія у замку Нялаб, Олександра Духновича перед висилкою у Біловежу і близьких за часом – борця за Українську державність Івана Рогачаі його сестри Анни. А філософські поезії-притчи постають нагадуванням для сучасника про нашу гірку й солодку місію на цій землі.

К 84
Д 72
Драгун, Ю. Ю. Веселіться, верховинці!
: казки-п’єси і сценки для найменших читачів та п’єси за мотивами закарпатських вечорниць для дітей та юнацтва / Юлія Юріївна Драгун ; вступ. ст. В.  Андрійцьо ; післясл. О. Гайдамака ; комп. М. Р. Баяновська [и др.] ; худ. : Т. І. Мельник, О. Ладижець. – Ужгород : Карпати, 2014. – 208 с. : кольор.іл.

Нову книгу Юлії Драгун склали п’єси-казки і сценки про малят і звірят, а також п’єси за мотивами традиційних закарпатських вечорниць, у яких автор представляє неповторну поетичну магію верховинських звичаїв і обрядів, серед яких і чистілля, і скубілля, і сватання, і колядки, і великодні забави. П’єси Юлії Драгун  мають незмінну популярність передусім в аматорських театральних колективах не тільки на Верховині, але й в багатьох містах України.

 

К 82.3
Н 30
 Народні балади Закарпаття 
/ записав П. В. Лінтур, вступ. ст., упоряд. І. М. Сенько, нотні приклади Т. І. Росул. – Ужгород : Карпати, 2013. – 208 с. : кольор.іл. – (Програма "Українська книга").

Багатий і неповторний український фольклор Закарпаття. Однією з найбіл

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день