Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2014-06-30

84(4УКР)6
В 46
Вільчинський, Олександр Казимирович.  Дерева на дахах : роман / О. К. Вільчинський.
К. : Шанс, 2013. – 352 с.


Роман «Дерева на дахах» — це не тільки оповідь про життєві пошуки «неспокійної» людини, «героя свого часу» — Якова Довганя, бунтівника із довгим сивим хвостом і кільчиком у вусі. Це насамперед роман про Місто, про Тернопіль, що схожий на кораблик, про тернопільські будинки, схожі на кораблики, і про тернопільські кораблики, схожі на будинки, на дахах яких, до того ж, ще й ростуть дерева. Словом, усім українським інтелектуалам, хто так і не дочитав «Улісс» Джойса, присвячується…

84(4УКР)6
Д 46
Дімаров, Анатолій Андрійович.  Прожити й розповісти  : [вибрані твори] / А. А. Дімаров.
К. : Дніпро, 2012. - 832 с. : портр. (Програма "Українська книга")


У цій книжці відомий сучасний український письменник Анатолій Дімаров розповідає про своє життя й літературну творчість, про друзів та побратимів по перу від повоєнних років до наших днів.

83.3(0)
М 41
Мегела, Іван Петрович. Історія давньогрецької літератури  : курс лекцій : [навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл.] / І. П. Мегела.
К. : Видавець Вадим Карпенко, 2007. 340 с.

Навчальний посібник з історії давньогрецької літератури не претендує на академізм і канонічність чи на всеохопність і повноту. Це скоріше роздуми автора, виклдача, які продиктовані прагненням подати студентській молоді систематизований, дохідливий, прозорий виклад основних положень поглибленої вузівської програми із зазначеного курсу.
83.3(0)
М 41
Мегела, Іван Петрович. У світі вічних образів  : статті, лекції, відгуки / І. П. Мегела.
К. : Видавець Вадим Карпенко, 2006. 392 с.

Видання містить низку наукових статтей з європейських літератур, тексти лекцій з університетського курсу "Зарубіжна література. Античність. Середні віки. Відродження. Класицизм. Бароко. Просвітництво", відгуки офіційного опонента на дисертації. Воно відзначається новаторським підходом у висвітленні вершинних літературних явищ, художніх творів різних періодів, знайомить з новими іменами, здобутками самобутніх письменників Давньої Греції, Угорщини. Австрії, Німеччини, Італії, Іспанії, Франції, Англії. У книзі вміщено низку матеріалів, присвячених рецепції української літератури.
 
84(4УКР)6
С 65
Сорока, Юрій Володимирович. Арахнофобія : роман / Ю. В. Сорока.
К. : Золоті Ворота, 2013. 256 с.

Арахнофобія – це не лише медичний термін. Арахнофобія— це жах, з яким зустрічаєшся у реальному житті, а він висушує твою душу розумінням: потвора зовсім поряд. Вона чатує. Вона готова напасти у той момент, коли ти очікуєш на небезпеку найменше. І тоді тебе нікому буде захистити. Окрім людини, котра сама пройшла рукотворне пекло й загартувала свою душу у горнилі чужої війни. Отже спробуємо пройти тим шляхом, який пройшов львівський приватний детектив Ярослав Савицький, і осягнути холодну жорстокість, на яку може буде здатною людина.
 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день