Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2022-04-06
Продовжуємо знайомити вас з новими надходженнями у відділ художньої літератури, які отримано за Програмою поповнення фондів публічних 
бібліотек, які реалізовує державна установа «Український інститут книги»
821.111(73)
В 35
Вернон, Ф. Дж. Знайди мене : [роман] / Ф. Дж. Вернон ; пер. з англ. В. Левицька. – К. : Книголав, 2021. – 368 с.
 
«Знайди мене» – захоплюючий психологічний трилер, у центрі сюжету історія Ґрей Ґодфрі і її родини, життя яких змінюється під час її приїзду до рідного містечка на Різдво. Одного ранку, гостюючи в родинному маєтку, вона прокидається в порожньому ліжку. Її чоловіка Пола немає, а похмілля стерло пам'ять про події минулої ночі. Їхній шлюб не був ідеальним, останнім часом між ними було багато напружених моментів, тому Ґрей думає, що чоловік просто залишив її чи захотів побути наодинці після чергової сварки. Але його автомобіль знайшли покинутим на шосе. Головна героїня розуміє, що він зник безвісти. Саме в цей момент вона отримує голосове повідомлення від незнайомки, яка говорить, що знає, де її чоловік. Та Ґрей неохоче приймає її допомогу і згодом починає отримувати погрози від тієї жінки. Поступово головна героїня починає відкручувати всі події свого життя, щоб зрозуміти все, що з нею сталося в минулому і що відбувається зараз. Чи хоче вона, щоб її чоловіка знайшли? Може, зникнення Пола не таке вже й випадкове і все було сплановано? Що насправді хоче незнайомка? І на що вона здатна, щоб отримати бажане?
929(477)"18"
К 24
Кармазіна, Марія Степанівна. Леся Українка. Життя як виклик / М. С. Кармазіна ; Нац. акад. наук України, Ін-т історії України. – Вид. 2-ге, допов. – К. : Парлам. вид-во, 2020. – 424 с.
 
Книжка присвячена геніальній українській письменниці Лесі Українці (1871-1913). На основі документальних матеріалів висвітлюється непростиіі життєвий і творчий шлях Лесі Українки, суперсчливніі процес її становлення як української письменниці в умовах імперської дійсності. Книжка - це спроба відтворити гаму душевннх переживань, духовних та інтелектуальних шукань Лесі Українки, збагнути сутність складних життєвих колізій, в які потрапляли герої її творів. Розрахована на тих, кого цікавить розмаїта проблематика національного минулого, зокрема питання становлення української інтелектуалыпої еліти.
 
821.111(73)
К 52
Клюґер, Джеффрі. Аполлон-8 : історія першого польоту до Місяця / Д. Клюґер ; пер. з англ. В. Левицька. – К. : Книголав, 2019. – 416 с.
 
«Аполлон-8. Історія першого польоту до Місяця» американського журналіста і письменника Джеффрі Клюґера — захоплива історія про екіпаж «Аполлона-8», яка розпочиналась досить ризиковано, але стала початком нової ери в освоєнні космічного простору.1968 рік видався непростим — бунти і збройні конфлікти точилися по всьому світу. Холодна війна між Радянським Союзом та США переросла в космічні перегони. СРСР першим запустив штучний супутник і відправив у космос людину, тож Штати вирішили: слід обігнати суперника на шляху до Місяця. І зробити це мусив екіпаж «Аполлона-8»: Френк Борман, Джим Ловелл і Білл Андерс. Перед астронавтами постали питання: яким чином повідомити про мандрівку сім’ї, як підготуватися до місії всього за шістнадцять тижнів і найголовніше — чи вдасться їм повернутись на Землю...
821.161.1(477)
К 93
Курков, Андрій Юрійович. Самсон і Надія : роман / А. Ю. Курков ; пер. з рос. В. С. Бойко. – Х. : Фоліо, 2021. – 384 с.
 
Ранньою весною 1919 року у Самсона Колечка під час вуличного погрому козаки зарубали батька, йому самому відтяли вухо. У Києві заворушення, місто знову захоплене більшовиками, але вони майже не контролюють ситуацію. Городян грабують справжні і фальшиві червоноармійці, по околицях Києва раз по разу господарюють банди всіляких отаманів — Зеленого, Григор'єва, Струка... Виживати стає все складніше. За збігом дивних обставин — завдяки письмовому столу покійного батька — Самсона Колечка беруть на службу до міліції. Ця справа для нього абсолютно нова, проте, він одразу починає розслідувати злочини — ті, що здійснюють червоноармійці, які в нього оселилися. Розслідування Самсона призводять до абсолютно непередбачуваних наслідків...
 
821.111(73)
М 15
Мак-Лейн, Пола. Паризька дружина : [біогр. роман про Е. Геміґвея] / П. Мак-Лейн ; пер. з англ. І. Вікирчак. – Чернівці : Книги - ХХІ, 2019. – 416 с.
 
У біографічному романі американської письменниці Поли Мак-Лейн ми знайомимося з іншим Ернестом Гемінґвеєм – таким, яким бачить його перша дружина Гедлі Річардсон. Вони зустрічаються в Чикаґо, коли йому 20, а їй – 28, і незабаром після одруження переїжджають у Париж, щоб реалізувати мрію Ернеста стати письменником та увійти в історію літератури. На фоні Епохи джазу, в оточенні американської богеми «втраченого покоління» на чолі з Ґертрудою Стайн та Фіцджеральдами вони живуть, кохають, танцюють, пиячать, гуляють вулицями Парижа, борються за свої мрії та… страждають. Словом, роблять усе можливе, щоб почуватися живими. Саме тоді Ернест пише свій культовий роман «Фієста. І сонце сходить», базований на реальних подіях, і присвячує його Гедлі та їхньому синові Бамбі.
821.111(540)
Р 65
Рой, Арундаті. Міністерство граничного щаст : роман / А. Рой ; пер. з англ. А. Маслюх. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2019. – 544 с.
 
«Міністерство граничного щастя» — другий роман індійської письменниці. Він побачив світ через двадцять років після успішного дебюту — книжки «Бог Дрібниць», що принесла їй Букерівську премію. Роману так само притаманна поетичність та глибинна краса мови, властива стилю Рой. Однак за духом він геть інакший, нелінійний і суперечливий. Адже цього разу 
авторка кинула своїх героїв у вир новітньої історії Індії, зокрема у прекрасні ліси штату Джамму і Кашміру, де вже багато років точиться гострий збройний конфлікт. Та й самі герої — представники розмаїтих каст, віросповідань та світоглядів (гіджри, або ж люди «третьої статі», бунтівна архітекторка, не зовсім чесний журналіст, агент спецслужб, кашмірський повстанець тощо) — говорять надто різними голосами, борються по різний бік барикад, але здобувають кілька хвилин тиші поряд із близькими, живими чи мертвими, як вищу нагороду. В мить, коли духи ледь-ледь відчиняють двері паралельних реальностей життя.
 

 

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день